Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor cu microunde

POLAKU2002

Postări Recomandate

buna ziua.am un cuptor care nu vrea sa incalzeasca deloc....i-am schimbat dielectricul dar degeaba,are 2 diode care nu cred ca sunt comune ptr ca nu conduc in nici un sens..poate ma ajutai cu vreun sfat despre cum se pot testa aceste defecte la micro. :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinellll

6

• POLAKU2002

6

• The Stressmaker

5

• sorinpavel

4

E imposibil sa nu fie uitete atent si o sa gasesti este bagat intro carcasa daca nu verifica la borne sa vezi daca trece curent la orice este de plastic si intra 2 fire.

Link spre comentariu
Vizitator razvatree

Buna seara!Verificati daca pe primarul transformatorului de inalta tensiune aveti 220v.Daca nu aveti inseamna ca partea de comanda e vinovata.Dioda pusa in paralel pe condensator eliminati-o cu placere e doar protectie,iar cea de redresare(cea legata la sasiu) cu greu poate fiverificata pentru ca e facuta pentru vreo 5000 de volti.Incercati prin excludere.Succes si spor!Atentie mare HIGH VOLTAGE!

Link spre comentariu

Diodele acelea se pot verifica cu un voltmetru si o sursa de tensiune de peste 50V pentru ca sunt multe diode obisnuite inseriate in acea capsula. Diodele acelea sunt construite pentru o tensiune in jur de 11kV. Atentie foarte mare la masuratori pe partea de inalta tensiune pentru ca iesirea din secundar are 2,5kV la 500mA sau 800mA iar tensiunea reziduala pe condensator, dupa deconectarea de la retea poate atinge si 5kV. Asta inseamna moarte sigura daca nu se iau masuri de protectie inclusiv descarcarea condensatorului.Am intalnit si cuptoare care nu aveau acea siguranta de protectie de inalta tensiune (tub de sticla cam de 5cm lungime) si care se bazau exclusiv pe reactanta transformatorului si pe siguranta principala pentru limitarea curentului de defect.Verificarea tensiunii inalte o poti face cu un creion de tensiune legat de un bat de lemn izolat si cu care se apropie de firul de inalta de la transformator. Sub nici o forma nu se atinge tinand creionul in mana sau alt fel de contact electric intre mana si creion.

Link spre comentariu

am inteles ca nu e de glumit cu inalta din aceste microunde dar cum as putea sa descarc acest condensator?sa pot lucra in liniste?

Link spre comentariu

am inteles ca nu e de glumit cu inalta din aceste microunde dar cum as putea sa descarc acest condensator?sa pot lucra in liniste?

Stai linistit ca in afara de o "zguduiala" zdravana nu obtii de la condensatorul minune.Stiu ca ai vrea sa fii primul "decedat" in lupta pentru depanarea unui cuptor cu microunde insa nu ai norocul asta :85
Link spre comentariu
:jytuiyu am inteles ca dragii mei colegi imi vor tot binele din lume dar fiind si electrician civil si industrial cu diploma am avut parte de ceva saruturi ale amicului 220 v alternativ doar chiar daca am lucrat si in cabine de 3kv,27kv,etc...e o senzatie care te cam lasa rece si nu imi place frigul :da ,nu am gasit siguranta aia dar am masurat c-am tot in afara de dioda de chassiu si cond-ul.....multumesc ptr sfaturi.you are the best
Link spre comentariu

Deci: intre traf si un pin al condului este un fir? Nu are nimic pe el (este un simplu fir)? Dioda care este pusa intre pinii condului da-o afara (merge fara ea).Pe primar ai 220V in functionare?Verifica si microcontactii de la usa cuptorului.Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări