Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator de "vulpi" cu PIC

Postări Recomandate

As vrea sa construiesc pt baietelul meu care va implini in curand 9 ani un generator care sa imi ofere semnalele de "vulpi". Adica succesiunea corecta de semnale Morse tip HAM, etc..Evident folosind un PIC, ca pe TTL-uri iese prea mare si va consuma prea mult... Am sapat prin net, dar inca nu am gasit..Daca cineva dintre dvoastra stie un site, un link , etc, ii voi ramane recunoscator. daca mi-l va spune si mie...Recunosc ca sunt incepator in domeniul PIC-urilor si de aia nu ma incumet-inca- sa ma bag sa proiectez asa ceva, desi pare simplu..Daca adminul considera ca acest post trebuia amplasat la radioamatorism, il rog sa ma scuze si sa-l mute..Va multumesc anticipat pt bunavointa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

S-ar putea sa nu fie atat de complicat de facut pe cat pare. Imagineaza-ti ca PIC-ul e si o memorie si un numarator in acelasi timp. In memorie bagi "esantioanele" semnalelor vulpii si il pui pe "numarator" sa le scoata regulat.Programul ar fi foarte simplu (in varianta de baza) si il poti "birui" cu cateva cunostinte de baza.

Link spre comentariu

Vulpea este un emitator radio care emite pe anumite frecvente standard, de ex. pe 3.5, sau 144MHz.

Semnalul este o succesiune de 5 semne standard, MOH, MOE, MO5, etc, in Morse (http://www.babbage.demon.co.uk/morseabc.html) adica linii si puncte, linia durand de 3* punctul, si ficare caracter fiind o combinatie de linii si sau puncte. De ex litera O este reprezentat de 3 linii (---).

"Vulpea" (un om sau un dispozitiv automat) se ascunde undeva intr-o padure, intr-un tufis, sau chiar intr-un copac, astfel sa nu fie prea usor vizibila cu ochiul liber. Si emite cate un cate un sir de simboluri, cu o pauza de 1 minut.

Concurentii au receptoare cu antene cat mai directive si trebuie sa gaseasca prin goniometrare toate vulpile. Adica sa si ALERGE. Si pe un teren cat mai accidentat posibil...

Cand ajunge la o vulpe isi stampileaza foaia cu care a aplecat de la Start si se incerca sa gasesca si sa ajunga cat mai rapid la urmatoarea..

Castiga cel care evident are toate vulpile si timpul minim..

Concurentii iau startul pe rand, ca sa nu se poat lua dupa cei din fata..

Evident ca fiecare concurs se face pe categorii de varsta, si sex..

Baietelul meu se apropie de 9 ani as vrea sa-l "spurc"...Daca la varsta lui eu nu am putut...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări