Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Etaj final baleaj linii

Vizitator BibiloY

Postări Recomandate

Vizitator BibiloY

Buna seara!Cam de vreo 5-6 luni ma gandesc sa construiesc un etaj final de baleaj (partea de fit a tv-urilor ) si ma chinui sa imi dau seama de unde pastele safti sa construiesc schema (am scheme de televizoare pe orice inclusiv lampi) Va rog lamuriti-ma ! :cry: Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iod2

1

• dan cod

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Vizitator BibiloY

Mie mi-ar trebui o schema inspirata din partea de fit a tv-ului care sa nu se busasca repede precum celelalte "flyback drivers" . :jytuiyu

Link spre comentariu

cred ca vrea sa curenteze mistretii de la cultura de porumb, sau e un mare pescar si vrea sa scoata repede ramele din pamant fara a mai da cu sapa......

Link spre comentariu
Vizitator Mircel

Mie imi trebuie acest aparat la fabricarea acidului azotic prin metoda...Birkeland

Fie tu nu ştii ce vrei, fie eşti un troll, fie eu nu sunt în stare să te înţeleg.

Am vizionat şi eu filmuleţul acesta:

şi am observat o scânteie de arc electric creeat de o FIT alternativă (50-60kV), ori transformatorul de linii, cu diodele din interior scoate tensiune continuă.

Va trebui să foloseşti un montaj cu o bobină Tesla (http://www.descopera.org/bobina-tesla/)dimensionată corespunzător sau un transformator de linii de la TV-AN care avea dioda (TV18 sau TV20) exterioară secundarului transformatorului (vezi aici: http://tacashi.tripod.com/elctrncs/ssstc/ssstc.htm).

Dar tu nu încerca aşa ceva acasă:

c-ai să mori.

FIT (foarte înalta tensiune) este ...dăunătoare vieţii tale! PERICOL DE ELECTROCUTARE!

Link spre comentariu
Vizitator BibiloY

In acel filmulet arcul este facut de un "neon sign transformer" iar montajul cu 2n3055 mai bine nu-mi spune ca asa am ars vreo 2 datorita caldurii debitata in cam 2 -3 minute de functionare ,pe cand mie imi trebuie ORE !

Link spre comentariu
Vizitator Mircel

arcul este facut de un "neon sign transformer"

Adică bobină Tesla (Tesla Coil).

am ars vreo 2 datorita caldurii debitata

Despre radiatoare ai auzit? Sunt nişte ...„table” din aluminiu (majoritatea) sau din cupru sau chiar din fier pe care se montează componentele semiconductoare ptr. a se răci prin transfer (disipare) şi prin convecţia aerului.
Link spre comentariu

Nu-i mai simplu sa cumparati acidul? Metoda aceea imita natura si nu-i prea eficienta. Cu un simplu generator fit-tv n-o sa obtineti prea mult acid.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări