Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

4 difuzoare 2 canale amplificate

Vizitator Ady_b

Postări Recomandate

Vizitator Ady_b

salutare as avea si eu nevoie de ajutorul dvs in legatura cu urmatoarea problema:am un amplificator blaupunkt ema 460 cu 4 canale,2 canale in punte am legat un subwoofer,iar pe celelalte 2 canale as vrea sa leg 4 difuzoare( difuzoare fata:4ohmi-40w rms/200w,difuzoare spate:4ohmi-80w rms/330w)in specificatiile amplificatorului zice asa:◦max. power@4 ohms 4x110 / 2x350 watts ◦RMS power@4 ohms 4x55 / 2x160 watts ◦RMS power@2 ohms 4x80 watts ◦Frequency response 10 - 25000 Hz as putea lega difuzoarele fata inseriate pe un canal,iar cele de pe spate inseriate pe celalalt canal?amplificatorul cred ca ar merge pe 2 ohmi dar nu stiu ce s-ar putea intampla din cauza puterii difuzoarelor.ast raspunsurile dvsmultumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

2

• ari_panterra

2

• CBI

1

• adrian lucian

1

Top autori în acest subiect

mircea888

Daca ar fi sa ne luam dupa specificatii ar merge cate doua difuzoare in paralel pe fiecare canal, adica sa mearga statia pe 2 ohmi. Ar merge asa doar sa nu abuzezi prea mult de ea.

Link spre comentariu
Vizitator Ady_b

adica cum sa nu abuzez?cu prea mult volum ?sa inteleg totusi ca puterea difuzoarelor inseriate este prea mult pt canalul respectiv?

Link spre comentariu
mircea888

adica cum sa nu abuzez?cu prea mult volum ?sa inteleg totusi ca puterea difuzoarelor inseriate este prea mult pt canalul respectiv?

Nu puterea difuzoarelor conteaza, pot sa fie de 500W bucata ca tot aia este. Pentru amplificator conteaza impedanta pe care o vede, adica daca merge pe 2ohmi, 4ohmi, etc.Puterea debitata de amplificator depinde de tensiunea pe care o scoate acesta si de impedanta difuzoarelor, deci n-are nicio treaba cu puterea difuzoarelor.Problema la tine e daca amplificatorul merge bine sau nu pe 2 ohmi, nu poti sa ai incredere 100% in specificatii, normal ca depinde si cat de tare dai. Solutia mai sigura ar fi sa le pui in serie si obtii 8 ohmi, dar sa nu se influenteze filtrele (condensatoarele) de la tweetere si sa sune ciudat, ca se mai intampla si treaba asta.
Link spre comentariu
Vizitator Ady_b

inca imi este un pic neclara treaba asta cu puterea.oricum o sa incerc in week-end sa fac o proba la volum mai piano sa vedem ce iese.mai astept in continuare pareri.toate cele bune

Link spre comentariu

@mircea calin ti-a zis bine tot ce a spus,teoretic cel mai indicat este sa le legi in paralel ,practic treaba nu e asa roz pt ca amplificatorul e slabut si ca etaje finale si ca smps deci pe 2 ohmi la solicitari de peste 70% din potentialul amplificatorului, exista mari riscuri sa cedeze fie smps-ul fie unul sau mai multe etaje finale. cu impedante de 4 ohmi/fiecare canal nu depaseti 50w rms iar pe 2 ohmi ajungi pe la 70w dar nu toate canale incarcate simultan si nu pe durate lungi de timp=e modest ampliful.

Link spre comentariu
Vizitator

Inseriaza cu difuzoarele fata, cate un condensator de 470uF/63v (cu plusul spre amp)... leaga-le in paralel, fata (cu cond)/spate stanga pe un canal, fata/spate dreapta, pe celalalt canal, si da-i bataie...Teoretic, vei avea o taiere jos, pe difuzoarele fata, de pe la 85Hz, cu panta de 6dB/octava... irelevant, vei avea bass suficient din spate, si nici nu obosesti difuzoarele fata inutil... ai grija cu polaritatile, sa nu te alegi cu anulari...P.S. Intrebare: Difuzoarele fata sunt coaxiale? Dar cele fata? Mai multe detalii, model...

Link spre comentariu
Vizitator Ady_b

imi cer scuze pt ca am raspuns cu intarziere

difuzoarele fata sunt :http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/SONY/XS-F_1726SE/

pe spate am: ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/MANUALS/CONSUMER/XSF6937-6947_IM_RO.PDF pe 3 cai

subwoofer: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/BLAUPUNKT/GTb_1200_MkII/

amplificator :http://www.sono.ro/amplificator-auto-multicanal-91/blaupunkt-ema-460-amplificator-auto-stereo-4769.html

acum probalil o sa imi spuneti ca subwooferul e mai mare ca si putere rms de cat duce statia dar asa e cand te lasi luat de val si asculti pareri neavizate.

oricum eu sunt multumit de el,amplificatorul e reglat undeva la mediu pe canalele in punte pt sub .

daca difuzoarele sunt coaxiale as scapa de conzi sau trebuie sa-i pun musai ca sa pot lega in serie?

de ce ma intereseaza pe mine sa pun si difuzoarele din fata pe amplificator...vreau sa vad daca se imbunatateste cu ceva "auditia". acum dif fata sunt legate la hu iar cele spate la amplificator pe 2 canale.

Link spre comentariu

imi cer scuze pt ca am raspuns cu intarzieredifuzoarele fata sunt :http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/SONY/XS-F_1726SE/pe spate am: ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/MANUALS/CONSUMER/XSF6937-6947_IM_RO.PDF pe 3 caisubwoofer: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/BLAUPUNKT/GTb_1200_MkII/amplificator :http://www.sono.ro/amplificator-auto-multicanal-91/blaupunkt-ema-460-amplificator-auto-stereo-4769.htmlacum probalil o sa imi spuneti ca subwooferul e mai mare ca si putere rms de cat duce statia dar asa e cand te lasi luat de val si asculti pareri neavizate.oricum eu sunt multumit de el,amplificatorul e reglat undeva la mediu pe canalele in punte pt sub .daca difuzoarele sunt coaxiale as scapa de conzi sau trebuie sa-i pun musai ca sa pot lega in serie?de ce ma intereseaza pe mine sa pun si difuzoarele din fata pe amplificator...vreau sa vad daca se imbunatateste cu ceva "auditia". acum dif fata sunt legate la hu iar cele spate la amplificator pe 2 canale.

lasa-le asa,e mai sigur pt amplif.
Link spre comentariu
Vizitator Ady_b

Inseriaza cu difuzoarele fata, cate un condensator de 470uF/63v (cu plusul spre amp)... leaga-le in paralel, fata (cu cond)/spate stanga pe un canal, fata/spate dreapta, pe celalalt canal, si da-i bataie...

Teoretic, vei avea o taiere jos, pe difuzoarele fata, de pe la 85Hz, cu panta de 6dB/octava... irelevant, vei avea bass suficient din spate, si nici nu obosesti difuzoarele fata inutil... ai grija cu polaritatile, sa nu te alegi cu anulari..

adica mai pe romaneste o sa scap de bass pe difuzoarele fata?

e oarecum o alta dorinta de a mea...ele merg bine in gama de medii si inalte dar cum bate bass-ul in ele cum distorsioneaza.

cele din spate se aud bine zic eu fie ele amplificate fie legate direct de la hu,singura diferenta ar fi ca parca au mai multa "vlaga" amplificate.

Link spre comentariu

teoretic,dapractic,nu se stiefiltrele pasive nu functioneaza ca in teorie din cauza impedantei neliniare a difuzorului si cum aici taierea se afla in apropierea frecv de rezonanta a woferului,nu cred ca va face o taiere cu 6db/octava,dar va 'lua' ceva din bas,chiar daca nu in mod uniformEste f posibil sa sune diferit si inaltele...cauta conzi bipolari cu minim 50v(eu iti recomand ceva pe la 150-220uf) sau fa-i din 2 electrolitici legati in serie cu aceeasi polaritate si de capetele ramase legi firele de la amplif respectiv difuzordar cel mai bine ar fi filtrare activa din player ,daca are...

Link spre comentariu
Vizitator

Da, si inaltele vor suna diferit, de lene nu am precizat, desi mi-am dat seama de la inceput... ideal ar fi sa lege condensatorul inaltei, la sursa, inainte de condensatorul propus de mine... poti taia de mai sus difurile fata... incearca si cu valorile propuse de CBIAtentie, cand inseriezi conzi (plus la plus, ca sa obtii nepolarizat), C total=C1+C2Experimenteaza, vezi cum iti place...Stiu difurile alea Sony, rotunde, le are tata pe masina lui... intr-adevar, nu-s extraordinare la capitolul joase...

Link spre comentariu

"Atentie, cand inseriezi conzi (plus la plus, ca sa obtii nepolarizat), C total=C1+C2"Eu as zice 1/c=1/c1+1/c2.Oricum un detaliu minor la ce se cere in topicul de fata :rade:

Link spre comentariu
Vizitator

"Atentie, cand inseriezi conzi (plus la plus, ca sa obtii nepolarizat), C total=C1+C2"Eu as zice 1/c=1/c1+1/c2.Oricum un detaliu minor la ce se cere in topicul de fata :rade:

Aoleu, scuza-maaaa, da...Multumesc, neatentia!!! :nebunrau:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări