Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CD Player MP3

doru77

Postări Recomandate

Va salut! Exista posibilitatea de a modifica intr-un fel cd player-ul, ca sa redea si mp3? Prin adaugarea decodorului sau intercalarea acestuia in lantul audio?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru77

6

• zal

4

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

La fel cu un cd normal, doar că în lanţul de procesare mai intră şi decompresia mp3-urilor, pe care trebuie să le recunoască.Mp3 e mort ca standard, nu se mai foloseşte decît prin lumea a treia. A fost inventat într-o vreme cînd stocarea pe hard sau cd era scumpă, în curînd se împlinesc 20 ani.

Link spre comentariu

Personal nu sunt adeptul comprimarii in MP3, dar mai primesc spre ascultare cd-uri in acest format. Cum DVD-ul personal nu ma satisface d.p.d.v. al sunetului, nefiind acesta scopul pentru care a fost construit, iar cele universale care sa se apropie de calitatea cdp-ului, au preturi cu multe zerouri, si nici nu am o pasiune pentru filme, am luat in calcul un CD-player care sa poata citi si MP3. Cele mai noi au aceasta posibilitate, dar nu stiu daca acest compromis nu face rabat la calitate. Oricum, in urma citirii postarilor dumneavoastra si a altor colegi de forum, am ajuns la concluzia ca sunt de preferat aparatele fabricate inainte de 90, mai serios construite.

Link spre comentariu

Absolut, sînt din perioada clasică a cd-urilor, dar nu citeşte nici unul mp3, că nu era inventat.Iar cum mp3 nu are calitate la acelaşi nivel cu cda, orice sculă care citeşte mp3 e suficientă (dvd, combine...).

Link spre comentariu

Am doua nelamuriri: - capul optic de citire al unui cd care citeste MP3 este diferit de al unui player simplu? - circuitele de decomprimare introduse in lantul de procesare au influenta negativa pentru calitatea sunetului?

Link spre comentariu

-"capul optic" e absolut identic cu al unui CD player clasic.-decompresia o face un microcontroller de tip firmware, nu influenteaza cu nimic calitatea sunetului, deoarece el este un computer digital, practic, ce scoate la iesire(catre DAC), asta-i altceva...DAC-ul merge pe principiul GIGO (Garbage in, garbage out-gunoi introduci, gunoi obtii).Nu e vina integratului decompresor pt. "saracia" informatiei din fisierul cu extensia .mp3...

Link spre comentariu

Deci, teoretic, un player modern, prevazut cu posibilitatea decomprimarii de MP3 ar trebui sa redea fidel un CD de calitate. Dar practic, aparatele acestea sunt construite la aceeasi calitate ca a cdp-urilor HI-FI dedicate citirii numai a cd-urilor, sau sunt un compromis dedicat celor fara mari pretentii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări