doru77 Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Va salut! Exista posibilitatea de a modifica intr-un fel cd player-ul, ca sa redea si mp3? Prin adaugarea decodorului sau intercalarea acestuia in lantul audio? Link spre comentariu
zal Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Nu, e prea complicat, practic îl reconstruieşti şi nu merită efortul. Orice dvd de 100 lei redă şi mp3. Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Pentru cultura mea generala: care este principiul de functionare al unui CDP care citeste si MP3? Link spre comentariu
zal Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 La fel cu un cd normal, doar că în lanţul de procesare mai intră şi decompresia mp3-urilor, pe care trebuie să le recunoască.Mp3 e mort ca standard, nu se mai foloseşte decît prin lumea a treia. A fost inventat într-o vreme cînd stocarea pe hard sau cd era scumpă, în curînd se împlinesc 20 ani. Link spre comentariu
Vizitator cristi_1993 Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 vreau si eu sa-mi cumpar unu la opelul meu...dar sunt scumpe...cat de cat bune...:((:( Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Personal nu sunt adeptul comprimarii in MP3, dar mai primesc spre ascultare cd-uri in acest format. Cum DVD-ul personal nu ma satisface d.p.d.v. al sunetului, nefiind acesta scopul pentru care a fost construit, iar cele universale care sa se apropie de calitatea cdp-ului, au preturi cu multe zerouri, si nici nu am o pasiune pentru filme, am luat in calcul un CD-player care sa poata citi si MP3. Cele mai noi au aceasta posibilitate, dar nu stiu daca acest compromis nu face rabat la calitate. Oricum, in urma citirii postarilor dumneavoastra si a altor colegi de forum, am ajuns la concluzia ca sunt de preferat aparatele fabricate inainte de 90, mai serios construite. Link spre comentariu
zal Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Absolut, sînt din perioada clasică a cd-urilor, dar nu citeşte nici unul mp3, că nu era inventat.Iar cum mp3 nu are calitate la acelaşi nivel cu cda, orice sculă care citeşte mp3 e suficientă (dvd, combine...). Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 11, 2012 Autor Partajează Postat Mai 11, 2012 Am doua nelamuriri: - capul optic de citire al unui cd care citeste MP3 este diferit de al unui player simplu? - circuitele de decomprimare introduse in lantul de procesare au influenta negativa pentru calitatea sunetului? Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 -"capul optic" e absolut identic cu al unui CD player clasic.-decompresia o face un microcontroller de tip firmware, nu influenteaza cu nimic calitatea sunetului, deoarece el este un computer digital, practic, ce scoate la iesire(catre DAC), asta-i altceva...DAC-ul merge pe principiul GIGO (Garbage in, garbage out-gunoi introduci, gunoi obtii).Nu e vina integratului decompresor pt. "saracia" informatiei din fisierul cu extensia .mp3... Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 12, 2012 Autor Partajează Postat Mai 12, 2012 Deci, teoretic, un player modern, prevazut cu posibilitatea decomprimarii de MP3 ar trebui sa redea fidel un CD de calitate. Dar practic, aparatele acestea sunt construite la aceeasi calitate ca a cdp-urilor HI-FI dedicate citirii numai a cd-urilor, sau sunt un compromis dedicat celor fara mari pretentii? Link spre comentariu
zal Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 De ce nu spui mai precis despre ce model de cd e vorba? Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 14, 2012 Autor Partajează Postat Mai 14, 2012 Yamaha CDX 397 MK IIDar ma intereseaza si in general, ca principiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum