CBI Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 ma gandesc ca poate vrei sa mai si scrii vreodata,nu doar sa privesti de pe marginecum crezi...dar peste ceva timp o sa privesti in urma si o sa obs cat de puerile sunt aceste polemici si certuri marunte de pe urma carora nu castiga nimeni nimic,pt ca nu are cum... Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Un nebun arunca o piatra in apa , iar 100 de intelepti se chinuie sa o scoată .....Se pare ca cineva insista sa stea după ușa ......Încă este rugat sa renunțe .....este in pericol de vacanța fortata , si culmea , se pare ca nimeni nu are nimic de pierdut , mai ales comunitatea Elforum .Atenție , expira oferta ! Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 @mordor, sincer, sari calul.Sunt o gramada de componente care nu au treaba cu audiofilia, costa mult mai putin ,nu le face nimeni reclama si suna perfect. Vezi specificatiile pentru aparatura medicala sau militara. de exemplu.Producatorii stiu ce fac si iti spun si la ce sunt bune acele componente.Eu sunt de acord cu atit:"piesele nu sunt la fel si nu suna la fel", (cel putin pe calea de semnal si in filtrare) in rest nu vreau sa fiu snob.Condensatoarele din magazin, nu sunt ideale, ele au o schema cu care pot fi simulate intocmai ca in realitate (implica bobina serie, rezistenta serie, distorsiuni proprii etc.), de aceea se si schimba comporamentul unui montaj cind ii schimbi.Brandurile audiofile, cu mici exceptii , folosesc tot componente cunoscute, rebranduite.Pe marketing intotdeauna platesti, in primul rind numele. Nu este ca la masini: am Porsche in fata casei si sunt smecher. Tehnologia este limitata si o folosesc toti la maxim.Apoi condensatoarele audiofile ce piata crezi ca au? Astea obisnuite , industriale, se fac in miliarde de exemplare. Asta nu iti spune nimic? Ai idee cam cit costa sa faci o fabrica de produs condensatori buni? Iti permiti sa vinzi citeva mii pe an, numai audiofililor?Chiar am evitat sa vorbesc de reclama asupra produselor ce o face orice firma sa-si vanda marfa;dar orice firma ce investeste in produse va vinde si imaginea automat si apoi nu e normal ca atunci cand cumperi dupa reclama si nu este aceeasi imagine,refuzi sa mai musti momeala.Dar cand reclama corespunde nu e si normal sa continui sa cumperi?Uite asa,exista si piese ce se ridica la nivelul reclama/calitate/pret.Va fi intotdeauna o balanta echilibrata.Daca un produs de la Mundorf sau Jantzen,marcile amintite pe aici,ar produce pocnitori,cred ca ar ramane fara clienti.Insa nu cred ca miiile de clienti ce le folosesc toti piesele au toti aceeasi halucinatie despre calitate,mai ales ca nu putem sa comparam posibilitatile lor de analiza cu ceea ce avem noi in tara.Explicati lor teoriile cu piesele vechi sau low cost si cred ca veti primi un HA HA in fata!Parerea negativa asupra produselor scumpe o avem in tara asta din cauza costurilor mari si a mentalitatilor de a ne multumi cu ceea ce avem,ridiculizand aiurea ceea ce are valoare.Plus ca avem pretentia de a folosi numai difuri de calitate,legate la o filtrare de kkt.Sa fim seriosi. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Esti complet aiurit. Mundorf si Jantzen am folosit si probabil o sa mai folosesc.De ce nu vrei sa prinzi exact ideea care am spus-o?Si sa iti spun o chestie. Incintele de referinta, au totul de referinta inclusiv disputatii condensatori. Ia fa tu niste cautari sa intelegi propozitia mea anterioara. Iti spun la modul serios si apoi vorbim pe subiect.Parerea mea este ca esti entuziast/incepator si in faza asta se da cu flit la "fraieri". Cine are rabdare cu tine a trecut prin asta, dar acum citiva ani, poate zeci. Mi-ar place sa nu fii obtuz si asa o sa intelegi ceva din "audiofilia" asta. Altfel pentru mine esti tipic manelistul mioritic. Toate Q7, A8 au sisteme tari, pacat ca aia ce le au nu stiu ce sa asculte pe ele.offtopic: E musai sa vb contra la infinit? Asta nu e spirit autohton, ca tot aminteai?... Tu cum te comporti? Iti spun eu ciobaneste sau ca un pusti cordit.PS Rog moderatorii sa stearga postul asta daca au chef. Si daca @mordor mentine trendul sunt pentru a fi banat. Voi hotariti. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Eu sunt neutru , pentru ca este mai important sa urmărim dacă nu cumva apare altcineva cu o idee buna ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 De cate ori intru sa mai citesc cate ceva la capitolul "boxe" dau peste subiectul asta total aiurea si imi aduc aminte instant de un forum defunct (hi-fi.ro), unde asemenea "discutii" erau la ordinea zilei, facand deliciul publicului spectator. Hai s-o luam babeste; avem doi condensatori ficsi,unul audiofil de 30 iepuroi si unul clasic de 3 iepuroi. EU iau niste boxe(sa zicem cele din titlul topicului) si ma apuc sa schimb conzii din filtru. Ascult boxele cu condensatorul haudiofil, apoi cu celalalt si ....si hooray...cu primul suna mai bine boxele. Pun problema asta pe un forum de electronica si imi gasesc cativa gealati care accepta ipoteza mea, desi NU au ascultat boxele mele cu conzii mei si cu sculele mele. Sunt muuuulti cei care asculta din pozele si scriptologia de pe net, ba chiar reusesc sa auda diferente minore dintre doua tipuri identice(cu condensatori diferiti in filtre). Bineinteles...tot din poze. Dar...apar si adversarii care nu se lasa intimidati de frumusetea exterioara a conzilor audiofili si pun pe masa niste grafice,demonstratii matematice, "teste cu osciloscopul" s/a/m/d/ din care reiese un fapt simplu; EU nu am cum sa aud diferente de sunet,intrucat nu exista sau sunt inaudibile Intrebare de final; Cine sunt EU? Un "guru" sau un generator de flame? Link spre comentariu
zal Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Gata, s-a liniştit subiectul? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Doar s-a mutat aici circul http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=116660. Mai demult era aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=76680&start=105#p848941. Stai linistit saga continua... Link spre comentariu
zal Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Unii mai cred şi acum în Moş Crăciun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum