Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor upgrade filtre boxe WHARFEDALE DIAMOND 9.3

dr_nick24

Postări Recomandate

• Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Catalin C.

14

• baga

13

• Sharky

10

• Liviu Ianush

10

Top autori în acest subiect

Daca nu ar fi ca in AXN SF sigur nu ar fi fost discutii.Boxele sunt alea care sunt. Mie imi par buget. Filtrul e ala care e. Posibil prin modificarea filtrului sa obtina alceva, dar nu mai bine decit poate incinta cu difuzoarele date.Insa faza asta (ca in Patul lui Procust): componentele suna la fel toate, e dubioasa rau.Iar numai parametrul Capacitate sau Inductanta nu face ca doua componente sa se comporte identic. Nici nu trebuie sa fie audiofile, dar sunt facute clar pentru diferite tipuri de aplicatii si condeaza si alti parametri. Hai sa fim seriosi, oare unii au fost vreodata la scoala de scot asa ineptii?Sau "condensatorii audiofili" au distosiuni intentionat :nebunrau: ???Toate astea pe un forum de electronica... icon_jook Cultura "de internet" o sa ne omoare.

Link spre comentariu

Pe mine chiar mă distreaza când vad atâtea ineptii....si sunt emanate de useri din ce in ce mai analfabeti ....dar cu mari pretenții . Unii sunt atât de batuti in cap de soarta ca nici măcar nu știu sa scrie corect in luna româna , dar își imagineaza ca vor înțelege si aplica notiuni de electroacustica ......

Link spre comentariu

Cine are ceva in cap si cunostinte de baza poate sa faca o selectie intre informatiile corecte cat de cat si aberatiile totale. Daca nu poti face acest lucru atunci, da , te omoara.

Sau "condensatorii audiofili" au distosiuni intentionat :nebunrau: ???

Toate astea pe un forum de electronica... icon_jook Cultura "de internet" o sa ne omoare.

Era doar o ipoteza, greu te prinzi... Inteleg ca esti de acord cu prima. Pai tocmai, suntem pe un forum de electronica. Ce am spus eu totusi este posibil. Ce spun cei din cealalta tabara (conzii Wima mkp suna metalic sau potolirea inaltelor cu cabluri Proel ) ar trebui sa stiti, daca frecventati acest forum, ca este imposibil.

Iar numai parametrul Capacitate sau Inductanta nu face ca doua componente sa se comporte identic. Nici nu trebuie sa fie audiofile, dar sunt facute clar pentru diferite tipuri de aplicatii si condeaza si alti parametri.

In unele aplicatii normal , conteaza si alti parametri. Stim ca un Mundorf bubuie in sursa lui Leco. Dar in audio , ceilalti parametri, daca sunt decenti , nu mai pot influenta semnificativ semnalul si este imposibil ca Wima cu film sa sune diferit fata de alt condensator bun.

Multi spuneti ca ati auzit diferente la sunet intre condensatori de aceeasi valoare. Daca condensatorii testati nu au fost petarde sau nepotriviti(de ex ceramici), sunteti doar victime ale autosugestiei. Sau daca sustii ca auzi simultan doua sunete cu o diferenta de nivel >100db (cam asa sunt distorsiunile condensatorilor ok), ar trebui sa auzi si o molie zburand la un concert, deci imposibil.

Baga, cu ce ai masurat?

Nu eu, asta de aici a masurat.(ultimul link)http://www.waynekirkwood.com/Images/pdf/Cyril_Bateman/Bateman_Notes_Cap_Sound_1.pdf

http://www.waynekirkwood.com/Images/pdf/Cyril_Bateman/Bateman_Notes_Cap_Sound_2.pdf

http://www.waynekirkwood.com/Images/pdf/Cyril_Bateman/Bateman_Notes_Cap_Sound_3.pdf

Link spre comentariu

Multi spuneti ca ati auzit diferente la sunet intre condensatori de aceeasi valoare. Daca condensatorii testati nu au fost petarde sau nepotriviti(de ex ceramici), sunteti doar victime ale autosugestiei.

:ras:

Iar eu spun ca esti/sunteti victima propriei ignorante si obtuzitati.

Faptul ca tu nu esti capabil sa auzi sau sa-ti explici aceste fenomene nu inseamna ca ele nu exista. E foarte simplu, pot sa si desenez daca nu pricepi in cuvinte. Nu inteleg de ce vrei cu tot dinadinsul sa ma convingi sa am aceleasi pareri ca tine. Nu vei reusi. Intoleranta asta denota doar superficialitatea si imposibilitatea mintii tale de a accepta anumite lucruri si nimic altceva. Lucru care se vede si din sfaturile pe care le dai, majoritatea gresite si fara un substrat teoretic serios.

Conflictul asta intre cei care cred si cei care nu cred exista peste tot. Doar ca in alte parti ei se tolereaza reciproc, nu sar cu bata la cap ca aici. Dar ce sa-i faci, romanul stie doar de ciomag iar educatia lipseste.

Am incercat sa ma mint ca forumul asta merita putin si chiar voiam sa mai postez cateva din proiectele mele. Dar din pacate atitudinea unora m-a facut sa ma razgandesc. Calitatea discutiilor a scazut atat de mult incat cea mai importanta rubrica a ajuns bazarul. Mare pacat pentru ca multi dintre noi am invatat foarte multe de aici. Dar atata timp cat sunt tolerati semidoctii doar pentru ca discutiile sa atraga cat mai multi vizitatori si sa aduca cat mai multi bani in buzunarul proprietarului nimic nu va putea aduce forumul acolo unde a fost.

Va urez succesuri!

Link spre comentariu

Nu eu, asta de aici a masurat.

Nu stiu cum sa iti zic. Omul ala a facut o treaba exceptionala acolo. Tu ai inteles ceva?Hai sa iti arat cum te contrazici singur: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=76680&start=105#p848941"Am vazut ca multi spun ca electroliticii de cuplaj creeaza distorsiuni (la cele armonice si de faza ma gandesc ca se refera). Iarasi un lucru imposibil tehnic (daca frecventa de taiere este mult iesita din spectrul audio)."Acum sustii exact contrariu, daca nu te-ai prins si nu ai inteles.Asta se numeste cultura de internet. Dam un search pe subiect si ne dam rotunzi.Ce norma de postari ti-ai propus?
Link spre comentariu

Nu m-ai inteles ce am vrut sa spun acolo. Mai spun odata. Daca valoarea condensatorului de cuplaj de pe intrare este mare, in asa fel incat frecventa de taiere a filtrului formata din acel cond si impedanta de intrare sa fie mult mai mica decat frecventele de lucru, si acea impedanta este mult mai mare decat esr , atunci condensatorul de cuplaj este "sarma" la acele frecvente, deci cum sa bage distorsiuni, daca nu exista cadere de tensiune a.c. pe el? Norma? nu am norma de postari, am doar 0,24 mesaje pe zi...

sfaturile pe care le dai, majoritatea gresite si fara un substrat teoretic serios.

Tu vorbesti? :ras: Ce substrat teoretic are

Primul cablu ieftin care-mi trece prin minte si care potoleste inaltele ar fi Proel HPC710

? Si mai si spui ca scade calitatea discutiilor de pe forum..
Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Bre oameni buni,cati dintre voi puteti sustine din experienta ca NU e asa cu piesele scumpe,cati dintre voi ati masurat si ati ascultat?Va spun eu:NICIUNUL,dar va credeti si va dati stiutori insa voi NU aveti dovezile contradictorii,desi cereti altora.V-ati bagat in discutie asa degeaba ca sa strangeti mai multe mesaje pe forum sa vada lumea ca stiti ceva.Mult si prost din ce vad.Va ofticati ca strainii(net cu o cultura mai vasta si cu orizonturi mai largi si cu posbilitati financiare)va strica voua pasienta aici cu pseudo-adevarurile voastre fara dovezi!Dovezi?UNDE SUNT?Vorbaraie goala!!!Plus ca aveti impresia ca producatorii ce se respecta au mentalitatea voastra.Pai cum vine asta,pe alte topicuri faceti atata reclama la componentele de calitate,iar aici le terefeliti.Insemna ca si difurile scumpe ce le utilizati sunt egal cu cele ieftine,ca doar canta si ele.Nu?Va contrazieceti singuri doar sa iasa cum vreti voi! :bataie Dovediti voi ca albul e alb si negrul e negru,sa vedem masuratori reale,netrucate. :freaza: AAAAAA din pacate nu aveti ce masura din 2 motive:1-nu aveti ce,piesele scumpe si de calitate sunt muzeu pt voi,le vedeti in poze pe net si NU aveti fondurile necesare,sunt piese scumpe fitoase;deci nu aveti ce masura!!! :ras: Oricum e paranormala pentru unii situatia asta.Insa reala ca si aerul ce nu-l vedeti.2-magaziul pe care il barfiti da teapa vezi doamne....nu merita...pt ca va sufla comenzile si clientii :nebun: si nu aveti de unde cumpara...deci nu cumparam nimic de la concurenta!!!!

Link spre comentariu

Am si eu niste nelamuriri:1. Cum se masoara distorsiunile la un condensator? Schema, norma (standard)?2. Cati dintre Dvs. au echipamentul necesar?3. Cu ce condensatoare sunt echipate acestea? Sau altfel spus, masurati Mundorf cu scula ce contine exclusiv Mundorf?(Am de-a face destul de mult cu condensatoare etalon (fused silica, samd.). Nu sunt fabricati de Mundorf sau alte nume audiofile.)

Link spre comentariu

@frantzm

1. Aici ai explicatiile. http://www.danbridge.com/default.asp?id=325

"The 3rd harmonic methode is approved by International Electronical Comission Europe,: publication IEC-440 technical file of electronic industries association of Japan: RCF-2003 Departments and agencies of the department of defence, USA: MIL-PRF-55182H"

2. Este echipament de cercetare scump. Unii il fac "acasa"http://www.waynekirkwood.com/Images/pdf/Cyril_Bateman/Bateman_Notes_Cap_Sound_1.pdf la nivel de eroare acceptabil

3. Ai explicatii in ultimul link

@hpavictor - e buna urechea, da pt unii e subiectiva aprecierea

Link spre comentariu

Bre Mordor, pana una alta tu urli ca esti mai bazat, dar nu o dovedesti.Am vazut fail-uri facute cu piese, cabluri si conectori scumpi!Uite ca exista masuratori facute de altii, iar conzii sunt mult sub nivelul unui amplificator/DAC ca sa nu mai zic difuzor. Chiar asa infect sa fie un cond decent?Nu incerca smecheria sa faci o analogie intre conzi scumpi/ieftini si difuri scumpe/ieftine ca nu tine!Pana sa ajungem sa tunam sunetul din marci de condensatoare sa punem la punct reglarea din RLC. Stiu aici trebuie gandire si rigurozitate mai multa, nu merge doar sa schimbi piesa si sa cazi in extaz sau sa ne dam experti.Faptul ca ai dat o caruta de bani pe piese scumpe nu te face vreun guru.Baga ceva teorie, discutii despre filtre, daca tot vrei sa te dai rotund.

Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Traiti din teorii? :ras: La ce v-as da apa la moara,cand practica spune totul despre experienta?Deci,va lipsesc,asa cum am spus,dovezile cum ca dracu nu e asa de negru cum se spune in lumea pieselor de calitate.La teorii,tot prostu poate da copy/paste si le expune aici. :nebunrau: Unde sunt dovezile,mai intreb o data!!Sa nu ma faceti sa cred,cat si pe ceilalti sa ii dezamagiti ca de fapt aruncati vorbe goale,fara suport.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări