Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor upgrade filtre boxe WHARFEDALE DIAMOND 9.3

dr_nick24

Postări Recomandate

Si eu :ras:

Ce chestie...cica bobinele aircoil ieftine nu sunt highend :ras: Alea scumpe nu tot sarma de cupru infasurata sunt?
Nu scrie nimic despre condensatoare.Totusi e corect ce scrie aici.
Si referitor la subiectul de aici iata o dovada masurata pentru scepticii incurabili:

http://www.eng.sup-audio.com/assets/app ... r_Test.pdf

Prostii!Nu vad nicio dovada si nicio masuratoare acolo.
Ca un exemplu recent de schimbare a componentelor unui filtru,am schimbat la niste ITT-uri,conzii electrolitici Elko si rezistentele ceremice Interlink,cu rezistente MOX Jantzen si conzi MCap Mundorf,identici ca parametri insa cu un rezultat diferit acustic,difereau total de soundul initial,mult iesit in evidenta pe medii si inalte,caracterizata printr-o detaliere a sunetului.
ITT sunt vechi, probabil condensatorii electrolitici erau uscati.
Mai aveti curajul sa aduceti in discutii chinezariile si vechiturile?Cred ca nu' date='macar de bun simt...[/quote'] Eu nu am zis nimic de chinezarii si de vechituri. De ce as folosi asa ceva cand se gasesc condensatori cu film de 4,7-10uF 250v Wima, Arcotronics ,Vishay , SRPassives cu preturi de cativa lei. O pereche de filtre pe doua cai , cu asemenea condensatori si sarma pentru bobine aircore cu dcr mic nu trece de 100lei . Sunt optime si pentru difuzoare de 200lei , si pentru difuzoare de 20 000 lei. Nu mai induceti lumea in eroare sa dea 30E pe o bobina si 100E pe un condensator!
Au aparut la preturi mici conzi mkp chinezesti numiti "Audiophiler". Folositi in serie pe tweeter suna prost' date=' parca ar fi o patura sau cel putin o carpa pusa pe difuzor. [/quote'] Inteleg ca sunt chinezarii, dar chiar asa? iti dai seama ca pentru a avea asemenea efect trebuie sa aiba esr de ordinul ohmilor si/sau inductanta parazita de ordinul sutelor de microhenry (imposibil) ?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Catalin C.

14

• baga

13

• Sharky

10

• Liviu Ianush

10

Top autori în acest subiect

Cît de proaste să fie difurile şi filtrul ptr a schimba un cond bun cu unul de fiţe şi să se simtă ceva?Cît despre testele audiofiliştilor... :rade: Important e să folosim piese de calitate şi împerecheate, sortate, nici piese ieftine (electrolitici, untdelemn, hîrtie igienică) şi nici cu fir de aur şi foi de platină spoite cu ceară de bondar arctic, ambele extreme sînt păguboase şi nu au nici o treabă cu electronica, ci cu capitalismul. Nu trebuie să uităm că nici difurile nu sînt identice perfect.

Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Pentu Baga-am masurat electroliticii si nu erau uscati sau altfel,neprezentand devieri fata de parametrii specificati,fiind IDENTICI cu cei pusi in locul lor...altfel nu spuneam de ei,logic.Referitor la sarma de cupru,mare atentie la calitatea celei ieftine,precum mai spuneau si altii,sunt spoite cu cupru ori cu grad mare de impuritati.Eu cred ca daca ati analizat bine bobinele facute de firme cat de cat draga doamne,nu SAL sau alte no name-uri,sau la rola de sute de metri proasta dintr-un capat in celalalt,ati sti diferenta unei sarme de cupru buna,ce costa totusi.Nu afirm ca trebuie aruncati bani cu sacosa pe piese,insa un pret mediu e suficient/decent pentru raportul calitate/pret.

Link spre comentariu

Daca faceai un blind test cu o boxa cu conzi originali si alta cu Mundorf (sa nu stii in care boxa sunt ) nu cred ca sesizai vreo diferenta.

Ma refer la sarma de cupru ce se gaseste prin ateliere de bobinaj sau aicihttp://ro.farnell.com/jsp/search/browse.jsp;jsessionid=BKUXAQNMPV2PSCQLCIQZNFQ?N=204364&Ntk=gensearch&Ntt=enamelled&Ntx=mode+matchallpartial&displaytext=&hasOnlySelectedPGRefinement=false&getResults=true&_requestid=876426 Asta-i de calitate buna. Da, este posibil si sa gasesti sarma spoita sau proasta prin unele locuri.

Link spre comentariu

Asa ca chestie:http://www.eng.sup-audio.com/html/whats_high_end.htmlSau tot de acolo:http://www.eng.sup-audio.com/assets/applets/Biggest_lies.pdfSi referitor la subiectul de aici iata o dovada masurata pentru scepticii incurabili:http://www.eng.sup-audio.com/assets/applets/Kondensator_Test.pdfMai aveti curajul sa aduceti in discutii chinezariile si vechiturile?Cred ca nu,macar de bun simt...

Eu nu vad nicio masuratoare. Eu vad doar texte.....
Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Asa ca chestie:http://www.eng.sup-audio.com/html/whats_high_end.htmlSau tot de acolo:http://www.eng.sup-audio.com/assets/applets/Biggest_lies.pdfSi referitor la subiectul de aici iata o dovada masurata pentru scepticii incurabili:http://www.eng.sup-audio.com/assets/applets/Kondensator_Test.pdfMai aveti curajul sa aduceti in discutii chinezariile si vechiturile?Cred ca nu,macar de bun simt...

Eu nu vad nicio masuratoare. Eu vad doar texte.....
La voi doar BLINDTESTE :ras: :rade:
Link spre comentariu

Sunt doua chestii caracteristice "haudiofililor electronisti";1. Sunt experti in a gasi tot felul de citate si teste de pe net, unele reale si de bun simt, altele facute de diversi ciumpalaci, insa nu pot discerne intre aceste categorii.2. Fug ca dracu' de tamaie si se ascund sub diverse entitati cand e vorba de "blind test".Ontopic

...Nu mai induceti lumea in eroare sa dea 30E pe o bobina si 100E pe un condensator!....

Lasati lumea sa dea banii....doar astfel se va convinge de adevar. In plus, mai trebuie sa traiasca si firma care aduce aceste componente, nu?
Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Eu cred ca,cine isi construieste incinte cu componente scumpe are si banii pentru scule pe masura. :da Ca sa nu discutam si de gusturile muzicale.......pentru ca unele chiar nu merita nimic din Hi-Fi.Catalin C eu mai mult am citit forumul acesta decat am scris,precum am mai citit enorm pe alte forumuri externe,cu adevarat de electronica,in special de audio si am constatat o mare diferenta.Am cerut sfaturi atat aici cat si acolo si surpriza e ca aici am primit doar mistocareli si abureli legate in special de buzunarele goale si urechile de tabla,iar dincolo am primit raspunsuri cu adevarat constructive.Nu ma consum,insa ma termina inversunarea asta tipica pentru unii care o sustin doar pe a lor.Sau invechit pe acest forum+se cunosc intre ei si se cred mama electronicii in audio. :bataie Nu au deloc urechi sa auda,ochi sa vada si minte sa gandeasca.Pur si simplu nu accepta nimic in afara de ceea ce stiu doar ei.Am un proiect facut ce a fost foarte apreciat in afara,insa aici ma ia groaza sa il prezint,ceea ce oricum nu ma gandesc nici in ruptul capului sa o fac!!!! :speriat Cunosc dinainte reactiile!Si da,eu am folosit componente de fite de a caror superioritate nu ma indoiesc pentru ca am comparat-o blindtest si masurativ cu ceea ce sustin unii.

Link spre comentariu

Prezinta domnule Mordor proiectul, ca nu suntem toti sa sarim la gat. eu abia astept sa vad un topic nou!, dar nu 'oare ce boxe sa imi cumpar?', defapt as recomanda administratorului de 'Boxe si difuzoare' sa mute acest gen de topic la 'Intrebari si raspunsuri' sau ceva. Serios.

Link spre comentariu

Mi se pare mie sau s-a pus aici de un FLAME?Cred ca o sa raportez pe cineva la admin.Mordor - iti spun doar atat - lasa prejudecatile si pune mana si munceste daca vrei sa realizezi ceva in domeniul asta. SI altii au citit forumuri straine si din punctul meu de vedere nu vad nicio diferenta intre ce e la noi si afara. Si in RO sunt oameni care aloca sume frumoase pentru DIY. EU pot sa spun ca am cheltuit doar pe DIY banii de o masina buna. Peste tot exista oameni seriosi precum si pacalici. Oare tu din care categorie faci parte.

Link spre comentariu

@Mordor;

Mai, eu nu inteleg ce vrei tu de fapt... te iei de Ahegyes? Pune si tu ce-ai facut, sa vedem o comparatie intre voi doi... fara dovezi, te arunci un pic cam departe cu afirmatiile, nu crezi?

Eu inteleg perfect ce vrei tu sa spui, atunci cand ramai putin lucid, si ai logica. Se justifica, in anumite situatii foarte restranse, achizitionarea de conzi, in valoare de 100€... AM INTELES ASTA, CHIAR NU-S RETARDAT, SA STII!!!

Sa indeplinesti conditiile in care, se justifica astfel de investitii, este extrem de greu, si ne lovim de cazurile astea foarte rar... pana atunci, eu voi folosi conzi de max. 50ron/buc... de asta nu dormi tu noaptea?

Poate eu apreciez calitatea, in limite rezonabile, si n-am chef sa devin un guru al boxelor de miliarde de euro... poate cu banii aia de conzi smecherosi, merg sa vad Palais Garnier, sau Gran Teatro de La Habana, ori imi pun jante AMG de 19" la masina... nu ma prind care-i faza.

Am inteles, ai dreptate, toata lumea stie ca ai dreptate, dar, exista o limita in toate... hai s-o trasam.

Link spre comentariu
:ras: Mordor , te-ai panicat ? Esti dus-dus. :rade: Termina cu prostiile si spune-ne ce ai masurat aici

eu am folosit componente de fite de a caror superioritate nu ma indoiesc pentru ca am comparat-o blindtest si masurativ cu ceea ce sustin unii.

Niste articole despre influenta cablurilor si condensatorilor in audio: http://sound.westhost.com/cables.htmhttp://sound.westhost.com/articles/capacitors.htmMie mi se pare ca omul stie ce vorbeste. Mordor , hoitu1983 si Catalin C , ce parere aveti ?
Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Normal ca stie ce vorbeste avand in vedere ca ii faci tu reclma,dupa ce l-ai gasit asa la pocneala pe net.Cel ce l-am gasit eu e afon;insa daca tu gaseai pagina omului ce l-am gasit eu iar eu pe a omului tau,situatia era la fel;tot pe pagina ce as fi gasit-o eu ar fi totul numai o prostie,iar cea gasita de tine o minune.Am vazut eu cum tratati voi problemele cand utilizatori mai noi sau necunoscuti va inchid gura.

Link spre comentariu

Mie mi se pare ca omul stie ce vorbeste. Mordor , hoitu1983 si Catalin C , ce parere aveti ?

Mi-am expus deja parerea. Nu vad ce rost mai au ale discutii.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări