Vizitator Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Este o suma de componente in ansamblul ala, fiecare cu limitarile/limitele aferente... nu plecati de la ideea preconceputa ca, odata cu schimbarea conzilor alora, se intampla schimbari, altele decat cel putin discutabile. Imbunatatirea sunetului din perspectiva filtrului, nesustinuta de niste traductoare capabile sa reproduca schimbarile alea, duce catre nicaieri...Eu nu-l inteleg pe autorul topicului... de ce n-o fi schimbat el conzii aia, fara toata polemica asta? Dura 20 minute, si avea un raspuns rapid, pe care ni-l impartasea si noua... Link spre comentariu
baga Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Sharky, ai grija ca elementele "din fag masiv" pot masca ceva bobine/condensatoare/rezistente ce functioneaza ca un egalizator , ca sa modifice sunetul , in incercarea de a justifica pretul de 1100 euro la o eventuala auditie in comparatie cu un cablu normal si a ne inchide gura noua , criticilor . Spun asta pentru ca alt model de cablu de la ei "include un circuit de compensare "Baffle-Step" care ajută la restaurarea bass-ului în camera de audiţie, anulând astfel efectul difracţiei care se formează la marginile incintelor acustice". O boxa buna nu are nevoie de asemenea compensari, si chiar daca ar avea nevoie, de unde stiu ei cat si la ce frecventa pentru ca depinde de constructia boxelor .Manevre asemanatoare se pot practica si la condensatorii scumpi. M-am bagat in asemenea discutie pentru ca parca imi pare rau de cei care dau bani pe asa ceva, sau poate se indura cineva sa ne explice cum reduce argintul rezonantele. Imi cer scuze initiatorului subiectului pentru deviatiile de la subiect, ar fi bine sa facem alt topic. Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Haideti sa nu o mai dam in balarii. Suntem pe un forum de electronica nu unul de fantezisti. Orice condensator are anumite propietati electrice masurabile, un cablu, o rezistenta, o bobina la fel.Toate sunt elemente pasive. Condensatorii nu sunt difuzoare ca sa aiba un timbru specific. Cine vrea sa-si cumpere condensatori scumpi e treaba lui, banul lui, face ce vrea. Dar sa nu afirme ca un murdolf cu aur suna mai bine ca condensatorul X fara sa vina cu dovezi solide. Astfel de afirmatii se fac pe alte forumuri mai audiofile, aici totusi suntem pe un forum de electronica. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 AlpHso ce dovezi mai solide decat testul de auditie vrei? Asta nu e forum de electronica. E cel mult de electrica si carpaceala, fii serios. Poate are/cunoaste pe cineva cat de cat priceput pt un mic tuning. Daca nu sa inlocuiasca piesele, sa fie cu constiinta impacata.Exact despre asta e vorba inca de la inceput: un mic tuning. Pana la urma de ce va ambalati? N-am eu treaba cu ce a facut unul altul. Dar totusi sa nu cadem in pacat ca si cum vedem descrieri in diverse locuri precum : "Cel mai complet magazin de difuzoare din Romania" legate de componente de filtre sau de ce nu cele de la cabluri: "Conductorul de Argint 4N a fost ales pentru a reduce substanţial zgomotul şi rezonanţele nedorite în aplicaţiile audio de calitate. Pentru a împiedica rezonanţele mecanice să deterioreze nuanţele semnalului muzical în drumul său prin cablu până la filtru, 2 elemente din fag masiv încapsulează la o anumită distanţă cablul la capetele acestuia, decuplându-l de rezonanţele camerei de audiţie." Nu postez mai multe, sa nu cumva sa fiu tras la raspundere pe baza drepturilor de autor pt povestile altora. Cam de chestii dinastea spun sa va feriti in momentul in care modificati boxele. Intai niste calcule si masuratori+auditii, apoi se poate trece la voodoo. Ceva mai devreme ai facut niste afirmatii pe care acum le negi. Nu esti deloc consecvent. Ce legatura au recomandarile date de mine si Mordor cu lucrurile de care povestiti voi? Bateti campii si deturnati subiectul. Imi pare rau de timpul pe care l-am pierdut scriind aici, se pare ca nu putem purta o discutie la subiect. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Nu neg nimic. Sunt tot de aceeasi parere, daca vrei sunet mai bun umbla la RLC, daca te pricepi. De acolo ies rezultate. Schimbarile de conzi au efecte mai mici la fel si potolitul inaltelor cu cablu proel. De care? cat un fir de par?In rest, una sunt povestile, una e ce spui tu. Am scris eu ca dl Catalin C spune povesti si ca lauda conzi de 100E bucata sau ca nu stie sa faca un filtru? Am spus doar ca e plin de oameni care lauda conzi si cabluri de sute de euro, dar habar n-au sa faca un filtru calumea. Nu te-am numit direct. Nu te cunosc si nu imi permit asta. Daca te simti, ce sa zic, nu e problema mea, dar nu erai niciunde nominalizat. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 si eu as vrea sa iti confirm ca ai putea inlocui ceva pe acolo care va schimba semnificativ sunetul boxelor,dar nu pot sa o facmai multe diferente o sa obtii schimband balansul tonal dupa cum au zis colegii,dar asta inseamna reproiectarea filtrului cu consecintele si rezultatele de rigoare.Dar in nici un caz urcand taierea in sus asa la nimereala.Seria vardus probabil foloseste alte wofere,sau mai mici si permit taierea mai sus,de aceea s-a ales o alta solutieconzi jantzen gasesti pe ebay,la nemti.Nu pot sa zic ca este f transparent in comunicare,dar cine este.Transportul este destul de mic pt cateva bucatipersonal asa cauta conzi la mana a doua,gen cei ipee romanesti.Ii poti lua f ieftini si sunt f ok pt ce cauti tu.Macar nu o sa cresti prea mult pretul boxelor Link spre comentariu
hoitu1983 Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Cei negri luciosi IPEE la 100v sunt polipropilena sau poliester ? Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Polipropilena nu inseamna musai top quality. Si acolo sunt nenumarate niveluri de calitate. Au aparut la preturi mici conzi mkp chinezesti numiti "Audiophiler". Folositi in serie pe tweeter suna prost, parca ar fi o patura sau cel putin o carpa pusa pe difuzor. Daca exista curiosi, pot citi topurile cu best caps ale lui Tony Gee - controversate si totusi mereu folosite ca exemplu - http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html Sau aici: http://www.audiocircle.com/index.php?topic=54218.0 Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Raman la aceeasi concluzie:compararea intre un cond si o rezistenta no name sau alte variante ieftine cu componente concepute pentru audio,e destul de clara nu numai in masuratori,dar si la un test audio.Numai cine nu a facut astfel de jonglerii intre piese poate sustine lipsa unei diferente,sau existenta unei subiectivitati.Diferenta chiar exista,mai mult sau mai putin,in functie de piesele comparate.Cine va poate lua in serios cand afirmati ca e buna orice vechitura,ori ceva slab calitativ sau chinezarie pentru un filtru,iar pe cealalta parte afirmati ca doar difurile de calitate in general cu x brand pe ele a minim 2-3 zerouri,sunt bune,filtrate cu astfel de pocnitori.De ce nu ar fi si viceversa;sa punem si difuri ieftine ca tot difuri sunt si alea,nu?Lasati abureala asta cu 2 fete.Aveti bani de difuri scumpe,dar nu aveti bani de conzi,bobine si rezistente mai scumpe,respectiv calitative! Cred ca e valabila teoria calitatii la toate elementele unei incinte,respectiv pretul mai mare al acestora.Sustineti astfel-imi cumpar mama difurilor construite pe Luna,dar filtrul da-l dreacu,il fac cu ce gasesc prin cosul de gunoi din casa,sau din cosul chinezesc,ca merge asa.S-o credeti voi.Cine nu crede sa testeze!Ce vi se pare asa mult intr-o cifra de un numar in fata celor 2 sau 3 numere in € aruncate pe difuri.Parca tot voi,unii criticati conzii electrolitici,pentru ca apoi,aici,sa afirmati ca sunt mama filtrarii.Sunteti cu vaca domnilor.Nu pot sa cred ca cei cu proiecte prezentate pot face asa ceva,plus rabat la piese,conform credintei ca nu e o diferenta.Ati incercat si nu ati auzit?Ma indoiesc si de una si de alta.Recomand in continuare componente de calitate pentru ca acele difuri merita mai mult decat pocnitorile alea ieftine.Referitor la boxele de mii de € ce folosesc componente proaste,nu e o noutate;cine stie cunoaste ca astfel de incinte exista,nu pentru ca erau bestiale acele piese,ci pentru ca constructorul se axeaza pe marketing,chiar daca scrie pertul in 3 cifre sau 4.Se vinde istoria si sigla,chiar si la acele preturi.Se stie de asemeni ca in regim DIY se pot obtine calitati superioare fata de productia de masa,datorita axarii pe o piata diversa de componente de calitate,excluzand idioteniile ce voi le promovati,vechituri,ieftineli si chinezarii.In cazul de fata,personal nu m-as complica nici cu schimbarea,chiar daca merita acel filtru ordinar,componente de calitate.De ce?Pentru ca mi-as lua ceva pe 3 cai sau as construi mai degraba ceva,mult mai satisfacator decat acele 2 cai de raft. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Raman la aceeasi concluzie:compararea intre un cond si o rezistenta no name sau alte variante ieftine cu componente concepute pentru audio,e destul de clara nu numai in masuratori,dar si la un test audio. Ai facut tu masuratori ??? daca da, posteaza sa le vedem si noi. Eu chiar am facut o mica masuraotoare pt. a compara cond electrolitici cu MKP Jantzen. Rezultaul: diferenta este atat de mica incat e greu de cuantificat si cu aparate de masura. Daca o sa am timp am sa postez ceva rezultate. Numai cine nu a facut astfel de jonglerii intre piese poate sustine lipsa unei diferente,sau existenta unei subiectivitati.Diferenta chiar exista,mai mult sau mai putin,in functie de piesele comparate. Cine va poate lua in serios cand afirmati ca e buna orice vechitura,ori ceva slab calitativ sau chinezarie pentru un filtru,iar pe cealalta parte afirmati ca doar difurile de calitate in general cu x brand pe ele a minim 2-3 zerouri,sunt bune,filtrate cu astfel de pocnitori.De ce nu ar fi si viceversa; sa punem si difuri ieftine ca tot difuri sunt si alea,nu?Lasati abureala asta cu 2 fete.Aveti bani de difuri scumpe,dar nu aveti bani de conzi,bobine si rezistente mai scumpe,respectiv calitative! Cred ca e valabila teoria calitatii la toate elementele unei incinte,respectiv pretul mai mare al acestora. Sustineti astfel-imi cumpar mama difurilor construite pe Luna,dar filtrul da-l dreacu,il fac cu ce gasesc prin cosul de gunoi din casa,sau din cosul chinezesc,ca merge asa.S-o credeti voi. Cine nu crede sa testeze! Ceea ce spui tu mai sus demonstreaza ca habar nu ai ce inseamna hi-fi. Chiar in zilele astea am citit (si mi s-a reconfirmat) in revista Voice Coil ca cea mai mare parte din distorsiunile lantului hi-fi sunt generate de difuzoare si interactiunea lor cu spatiul de auditie. Este un articol foarte interesant scris de Wolfgang Klippel si Robert Werner despre distorsiunile liniare si nonliniare ale difuzoarelor. Prin Urmare - DA - difuzoarele scumpe si bune fac o dinferenta infinit mai mare decat un condensator sau un cablu, ba chiar sunt mai importante decat un amplificator sau un Cd-player. Ce vi se pare asa mult intr-o cifra de un numar in fata celor 2 sau 3 numere in € aruncate pe difuri. Parca tot voi,unii criticati conzii electrolitici,pentru ca apoi,aici,sa afirmati ca sunt mama filtrarii.Sunteti cu vaca domnilor.Nu pot sa cred ca cei cu proiecte prezentate pot face asa ceva,plus rabat la piese,conform credintei ca nu e o diferenta.Ati incercat si nu ati auzit?Ma indoiesc si de una si de alta. Recomand in continuare componente de calitate pentru ca acele difuri merita mai mult decat pocnitorile alea ieftine. Referitor la boxele de mii de € ce folosesc componente proaste,nu e o noutate;cine stie cunoaste ca astfel de incinte exista,nu pentru ca erau bestiale acele piese,ci pentru ca constructorul se axeaza pe marketing,chiar daca scrie pertul in 3 cifre sau 4.Se vinde istoria si sigla,chiar si la acele preturi. Se stie de asemeni ca in regim DIY se pot obtine calitati superioare fata de productia de masa,datorita axarii pe o piata diversa de componente de calitate,excluzand idioteniile ce voi le promovati,vechituri,ieftineli si chinezarii. In cazul de fata,personal nu m-as complica nici cu schimbarea,chiar daca merita acel filtru ordinar,componente de calitate.De ce?Pentru ca mi-as lua ceva pe 3 cai sau as construi mai degraba ceva,mult mai satisfacator decat acele 2 cai de raft. Evident, pentru a pune in evidenta niste difuzoare bune e nevoie de componente mai bune decat cele ordinare. Aici nu zic BA. Dar in cazul unei perechi boxe care cu fulgi cu pene nu costa cat un difuzor de calitate adevarat....am niste rezerve in a cheltui pe componente scumpe. Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Mai 11, 2012 Autor Partajează Postat Mai 11, 2012 interesante discutii ...inca nu m-am apucat de treaba. ma mai gandesc cu privire la schimbarea lor...mersi Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Baiat destept, lasa-le asa... Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Da poate ar fi mai bine sa le lase asa.Ca un exemplu recent de schimbare a componentelor unui filtru,am schimbat la niste ITT-uri,conzii electrolitici Elko si rezistentele ceremice Interlink,cu rezistente MOX Jantzen si conzi MCap Mundorf,identici ca parametri insa cu un rezultat diferit acustic,difereau total de soundul initial,mult iesit in evidenta pe medii si inalte,caracterizata printr-o detaliere a sunetului. Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Asa ca chestie: http://www.eng.sup-audio.com/html/whats_high_end.html Sau tot de acolo: http://www.eng.sup-audio.com/assets/applets/Biggest_lies.pdf Si referitor la subiectul de aici iata o dovada masurata pentru scepticii incurabili: http://www.eng.sup-audio.com/assets/applets/Kondensator_Test.pdf Mai aveti curajul sa aduceti in discutii chinezariile si vechiturile?Cred ca nu,macar de bun simt... Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Sunt curios ce masuratori s-au facut pt. a prezenta aceste specificatii tehnice atat de complexe? ,,Technical Specifications: “DynamiCap includes special rugged wrap and a construction with metal end caps, and individually hand soldered 19 gauge silver clad copper wonder wire leads. DynamiCap boasts a virtual infinity of parallel paths through the plates, from input to output. More importantly these parallel paths are virtually the same length as one another, so all parts of the input signal arrive simultaneously at the output terminal.” Physically they are very lightweight compared to other brands of similar size.,, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum