dr_nick24 Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 SALUTARI. -documentandu-ma mai indeaproape referitor la condensatorii din filtrele boxelor, as fi vrut sa fac un upgrade. -boxele ce sunt in discutie au condensatori bipolari, as fi vrut sa merg pe niste mkp-uri de la wima/arcotronics. precizez ca nu sunt amator de bennic, mundorf si alte cele chiar daca se unii zic ca fac minuni. legat de mundorf o serie buna, nu mai retin care, un romanas de-al nostru spunea ca nu isi merita banii nici pe departe. - filtrele mele sunt taiate la 2khz, as fi vrut sa-i modific usor frecventa, undeva la 3,5khz -din cate am studiat pe net pe un site de calculator filtre, daca vrei sa modifici frecv trebuie sa modifici atat valoarea bobinei cat si cea a condensatorului. eu as vrea sa modific doar condensatorul...ce ziceti de asta? se impaca? la inalte sa mai scad usor valorile, la bass la fel.. -o sa atasez poze cu filtrele dar va si spun ce si cum poate nu se vad prea bine. -nu stiu valoarea bobinelor, nu am aparat sa le masor, -cei 2 conzi de pe inalte sunt de 12uf si 8,2uf, rezistenta de 1,5k/7w -pe bass cond de 32uf, rezistenta tot de 1,5 sau 1,8k/ 7w http://postimage.org/image/p4yrvfa87/ http://postimage.org/image/kbjm4b347/ image upload free picture hosting caracteristicile boxelor Putere recomandata amplificator : 30-120W RMS Impedanta : 6 ohmi Sensibilitate : 88 db Raspuns in frecventa : 40 - 24.000 Hz Crossover : 2000 Hz Diametru difuzor : 8" Diametru tweeter : 25mm tex astept sfaturi, pareri de la voi ! mersi Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 A mai fost pe aici cineva, care s-a incapatanat sa umble in incinte de fabrica, si a ramas profund dezamagit de rezultat...Daca nu ai aparatura si cunostintele necesare acestui demers, renunta! O sa dai gres... Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Faci o mare greseala luandu-te dupa tot felul de postaci de pe net. 1. In cazul de fata schimbarea acelor condensatori este pierdere de timp si de bani. Condensatorii aia sunt foarte buni pentru ce pot difuzoarele. Si ce serie de condensatori ai de gand sa folosesti? Ambii producatori au multe serii mkt, mkp, mp, kp, fks, fkp care nu suna la fel. Plus ca faptul ca sunt marci de renume nu-ti garanteaza ca vor suna mai bine, s-ar putea sa ai surprize. In multe cazuri un electrolitic bun suna mai bine decat mama mkp-ului. 2. De ce vrei sa modifici frecventa de taiere? A, si lasa-l pe romanasul in cauza sa saliveze la strugurii cei acri. Daca a schimbat cu mundorf condensatorii din filtrele boxelor rusesti sau bulgaresti normal ca n-a auzit nici o diferenta. Romanul poleieste cu aur manerul schimbatorului de viteze la dacie si se plange ca tot prost merge. Edit: De acord cu nomikos. Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 -vreau sa merg pe mkp, mkt-uneori mi se par ca agata usor inaltele,ex katie melua- flac. si nu numai,, vroiam sa le mai domelesc putin, si sa urc mai bine pe bass...-dar ce parere ai legat doar de schimbarea valorilor cond, si a bobinelor nu...-macar de o proba as vrea sa vad cum se aude, nu inseamna ca voi merge definitiv pe noua varianta... Link spre comentariu
LUCI Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Urci pe bass,dar de unde sti ca basul nu are un breakup urat mai sus.Lasale asa cum sunt,electroci sunt folositi si in boxe de mi de euro si nu sa plans lumea.Cu aparatura de masura si cunostinte temeinicie poti modifica o incinta,dar rezultatul nu va fi neaparat mai bun,va fi eventoal mai pe gustul tau. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Ce amplificator si sursa folosesti? Esti sigur ca problema este de la boxe? Cu mkp-ul de la Arcotronics s-ar putea sa "zgarie" si mai mult inaltele. Eu zic sa incerci Jantzen Standard, nu costa mult mai mult. Alta varianta ar fi Roederstein Polyester MKT1813 Cat despre urcatul "pe bass" nu cred ca inteleg termenul. Daca doar tai tweeterul mai sus o sa obtii o gaura pe medii. Dar nu vad de ce ai face-o. Ai un grafic cu raspunsul in frecventa al boxelor? Eu nu am gasit nicaieri. Poti simula foarte usor in ltspice comportamentul electric al filtrelor si iti poti da seama ce se intampla daca schimbi doar valorile condensatorilor fara sa strici boxele. Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 sursa din pacate pentru moment este o placa de sunet creative x-fi xtreme audio, eu personal ascult doar flac.uri, amplificatorul este o putere cotata f bine, un yamaha m-2.-zic asta in comparatie cu niste boxe ,seria vardus, care nu agatau pe aceeasi sursa, amp, dar erau taiate la 4.5khz spre deosebire de aceste diamond la 2khz-legat de bass.,si de inalte, da, vreau sa tai inaltele ceva mai sus, pe la un 3.5-4khz, si sa mai bag ceva medii pe bass.-nu stiu cum e cu programul de simulat,. nu am incercat... Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 In ciuda a ceea ce spui,Mundorf si Jantzen chiar fac conzi foarte buni MKP,si chiar se observa din prima diferenta fata de conzii ieftini sau chiar fata de Bennic,mai ales pe inalte si medii unde orice boxa e sensibila la fidelitate.Iar acele rezistente ieftine ceramice,merita si ele schimbate cu ceva neinductiv tot de la acele firme ce le urasti,de exemplu din categoria Mox.Pot spune ca,critica asta aiurea facuta pentru produsele ce merita banii,e din cauza,utilizatorilor ce nu isi permit asa ceva,insa isi permit pareri facute dupa punga,precum si ceea ce folosesc pentru conceperea unui filtru,piese ordinare,puse inaintea unor difuri de "firma" vezi doamne,insa filtrul e praf...ca sa nu mai zic de fidelitatea filtrarii.Schimba conzii cu MKP-uri de calitate,maxim 4€ bucata,si rezistentele alea idioate ceramice,maxim 3 € bucata si CHIAR o sa auzi diferenta.Insa nu umbla la frecventele de taiere,ca va iesi un mare kk.Daca nu,schimba boxele si i-ati incinte tower.Vantul bate,cainii urla... Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Tine cont de faptul ca vardus nu foloseste aceleasi difuzoare ca diamond deci riscul sa-ti iasa ceva aiurea e aproape garantat. Inca o intrebare, ce cabluri folosesti intre amplificator si boxe? Mordor in mare suntem pe aceeasi lungime de unda dar sa stii ca rezistentele neinductive tot pe suport ceramic sunt construite. La ce te referi cand spui "fidelitatea filtrarii"? Chiar am intalnit cazuri cand un mkp de foarte buna calitate a schimbat in rau sunetul unui difuzor comparativ cu un elna bipolar vechi de 20 ani. Din cauza asta nu cred ca exista retete generale ale succesului garantat. Mai ales ca gusturile difera. Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Tot ce e posibil...stiu ca nu exista o reteta perfecta,insa exista componente ce merita banii.Cand am spus "fidelitatea filtrarii" m-am referit la un filtru facut din componente ieftine,fara fite,cum spunea cineva pe aici,care la anumite sarcini nu mai prezinta garantia a ceea ce ar trebui sa faca fiecare in parte,aparand oscilatii in lucru.Iarasi nu e o regula,insa de la materiale ieftine,spoite nu te poti astepta la prea multe.Stiu ca si neinductivele sunt tot din materiale "terestre" clasice.Cred ca acu 20 de ani,ca in exemplul tau,se punea accentul mai mult si pe partea de pasiune a conceperii unei piese intr-un lant de productivitate,nu degeaba ataea branduri au fost renumite,cazand apoi de pe podium,odata cu aparitia sistemului de productie si vanzare in masa,de marketing dement,de incasari babane...insa exista totusi o traditie precum cele 2 branduri amintite,si exista inca multe altele,ce totusi continua calitatea...dar chiar si asa,produsele lor se impart pe categorii de raport pret/calitate pentru fiecare.Asa cum am mai spus,fiecare componenta isi impune CEVA in structura unui filtru si nu degeaba exista diferente pe acelasi filtru construit cu componente diferite...insa gustul e raportat la...componente in cele din urma,fie de calitate,fie de "acordaj";rock-ul si techno necesita "acordaje" diferite ale filtrarii pentru aceleasi boxe pentru 2 fani ai lor.Insa pentru utilizatorul in cauza,merita sa schimbe macar rezistentele,daca nu si conzii.Eu personal,le-as schimba pe ambele,cu investitii mici-medii de la o firma ce face piese bune.Sunt foarte de acord si cu verificarea cablajului amplificator-boxe si/sau placa audio-amplificator;chiar si cablajul interior.Intrebare-folosesti la acea placa o iesire digitala spre amplificator sau una analogica;exista o mare diferenta intre ele!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 respectivul care critica cond mundorf mcap zicea ca a importat si f multe bobine tot de la ei, si prezica ca e doar un nume si atat. in fine-am facut un calcul pe aceleasi valori cu jantzen si ma ajunge undeva la 30 euro /boxa...hmmm , asta pe site-ul pe care il stiu eu. cu audioalch...-tu ce sursa pentru jantzen imi poti recomanda? mai intai as fi facut doar 1 boxa, ca sa vad cum ar suna... Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 pentru catalin c.-inaltele de pe vardus cu cele de pe diamond 9.3 sunt garantat " 101 % "aceleasi.. am desfacut si vazut modelul de pe spate.-cablurile nu sunt ceva de firma...sunt unele cu sectiune de 2.5mm si atat...pentru mordor-folosesc pe analogic...nu am un d/a .... Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 -am facut un calcul pe aceleasi valori cu jantzen si ma ajunge undeva la 30 euro /boxa...Ar fi bine sa postezi schema filtrului.In partea de joase poti lasa electroliticul original, nu conteaza asa de mult. Nu stiu ce sa zic despre modificarea unei singure boxe, eu imi pot face o parere completa doar daca ascult stereo. Plus ca e frustrant sa schimbi intr-o boxa, sa-ti placa cum suna si sa trebuiasca sa mai astepti inca cateva zile pana schimbi si in cealalta. Primul cablu ieftin care-mi trece prin minte si care potoleste inaltele ar fi Proel HPC710. Cel putin asta e efectul pe care l-a avut pe boxele pe care le-am testat eu. Mordor, in nici un caz nu puneam la indoiala calitatea componentelor. Spuneam exact ce spui si tu dar cu alte cuvinte "...fiecare componenta isi impune CEVA in structura unui filtru si nu degeaba exista diferente pe acelasi filtru construit cu componente diferite...insa gustul e raportat la...componente in cele din urma,fie de calitate,fie de "acordaj";rock-ul si techno necesita "acordaje" diferite ale filtrarii pentru aceleasi boxe pentru 2 fani ai lor." Fiecare tip/marca de condensator are influenta proprie in sunet iar ce-mi place mie poate diferi foarte mult de ce-i place lui dr_nick24 Iar modul in care schimba sunetul nu e garantat in totalitate de performantele electrice. Si nu m-as simti bine daca i-as recomanda sa cumpere condensatori de 60 euro si mi-ar spune ca nu-i place cum suna. Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Pacat ca nu folosesti ceva SPDIF!!!Diferenta de la cer la pamant la sunet.Da,de acolo poti lua componente la preturi bune.Cheltuie macar pe condensatorii de inalte si te vei convinge,plus rezistentele de pe inalte daca se poate.Recomandarea mea pentru cabluri e minim 2,5-3 mm sectiune interioara,ceva cat de cat mai bunisor,daca se poate ecranate,cu miez.Pentru amplificator si placa NU folosi egalizatoare!!!Foarte corect Catalin C.-cred ca nu am inteles eu bine prima data ce ai spus. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 In cazul placii de sunet creative, din pacate, cred ca e greu sa obtina un sunet foarte bun chiar si cu dac extern. Eu de aici as fi inceput schimbarea. In orice caz, e bine sa faci totul cu pasi mici. Sunt de acord si eu cu rezistentele de pe inalte, castigi mult la detalii prin inlocuirea lor cu unele neinductive, in cazul in care sunt inseriate cu tweeterele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum