dunca sorin Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 vedeti in poza unde este joc, la papusa mobila cred ca ii zice pinola....axul ala in care se infige mandrina, varf, etc care in cazul meu la sn320 este MK3 atunci cand incerc sa dau gaura am un joc acolo destul de mare, cum fac sa il scot? Link spre comentariu
gcom61 Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Fi mai explicit;jocul este in conul in care fixezi mandrina sau intre partea cilindrica si corpul [pinolei?Jocul intre partea cilindrica si suport ar trebui sa fie anulat prin strangerea surubului pt blocare. Link spre comentariu
molioa Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 atunci cand incerc sa dau gaura am un joc acolo destul de mare, cum fac sa il scot?Bucseaza-l. Link spre comentariu
dunca sorin Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Fi mai explicit;jocul este in conul in care fixezi mandrina sau intre partea cilindrica si corpul [pinolei?Jocul intre partea cilindrica si suport ar trebui sa fie anulat prin strangerea surubului pt blocare.cred ca ai pus punctul pe i, eu nu am strans surubul de blocare plecand de la premiza ca surubul ala blcheaza partea cilindrica in pinola drept urmare nu mai pot inainta cu spiralul.....de fapt trebuia strans la limita cat sa imi dea voie sa inaintez.....Probabil pentru multi ce intreb eu reprezinta o banalitate, dar eu am strungul de cateva saptamani si inca incerc sa ma descurc cu manetele. Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Vezi exact ce strange acel surub.Are un canal taiat in corpul pinolei si atunci cand strangi se strange acel canal si blocheaza axul? Doar asa este normal ce faci ,adica strangi pina la limita de miscare si folosesti asa .Altfel asa cum s-a mai spus mai sus trebuie bucsat caci este uzat cilindrul in care culiseaza iar tu preiei jocul cu pecanismul de blocare ce se strange pe ax. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Asa dupa cum spuneam si intr-un alt topic, fonta (materialul moale) distruge otelul, adica pinola papusii mobile, care este foarte probabil tratata termic. Foarte bizar, este ca uzura avanseaza cu atat mai rapid, cu cat materialul tare (otelul) este mai dur. Solutia este deci confectionarea unei pinole noi. Recomandarea mea este ca la rectificare sa dai pinolei o toleranta "zero absolut", sau cum spun meseriasii, sa faci pinola "cota in cota" cu gaura papusii mobile. Dupa operatia de rectificre exterioara a pinolei, care este obligatorie, se va face un rodaj manual intre pinola si gaura papusii mobile, utilizand o pasta de rodat cu granulatie cat mai fina (8...15 µ). Un rodaj asemanator este recomandabil sa se faca si in cazul gaurii conice din pinola. Pentru aceasta se poate folosi un dorn conic din fonta, rectificat cat mai precis la dimensiunile CM3, sau ce Con Morse ai acolo. Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Da asa este cum spune Dnl. ola _nicolas ,trebuie verificat si axul din otel sa nu fie el uzat si nu corpul/cilindrul papusii mobile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum