Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCT300 vs Visaton G 25 FFL

Vizitator tsorin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

5

• Extrem

5

• radue

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

Numele topicului cred ca spune totul. A ascultat cineva ambele difuzoare?Care suna mai bine? Sau aveti o alta recomandare?

E preferabil PCT300 si ca sunet, dar si pentru ca are camera de amortizare in spate si e incarcat cu un horn larg pe fata care asigura o dispersie excelenta.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

VTP te referi la parametrii ?

Parametrii in sine nu pot fi considerati definitorii ptr.ca desi parametrii pot indica un difuzor exceptional, in practica s-ar putea ca unele lucruri sa nu placa deloc.Un woofer cu membrana de plastic va avea totdeauna dusmani din cauza sunetului sec "de plastic". Membranele metalice, f.bune altfel nu sunt agreate de multi ptr. timbrul specific, etc. Cel mai bine este sa asculti difuzorul in cauza pentruca altfel s-ar putea ca rezultatul muncii sa nu placa! Ideal este sa asculti ceea ce vrei sa utilizezi, inainte de procurare. Inca un exemplu:driverele APT, cu membrana fenolica nu le agreez, personal, indiferent de producator!!! Driverele cu calota de titan suna dur, daca nu sunt utilizate corect, dar, taiate unde trebuie, sunt excelente, si functie de utilizare pot sa fie preferate unei calote textile!Cautati site-ul 18 Sound, un producator italian de difuzoare PRO: toate graficele lor iti dau racori, fiind nenormalizate, si, iti spui "dece dracu' mai fac si astia difuzoarele astea cretine?" Cine le-a ascultat stie ca sunt intre cele mai bune din lume, alaturi de PAudio, JBL, FANE, Celestion, Eminence sau oricare alta cu traditie si renume!Concluzia: nu se pot face astfel de clasificari in urma unor teste ridicole, fara o baza cat de cat logica.
Link spre comentariu

Eu am niste difuzoare pro west (chinezarii) care au membrana din plastic mai gros...si pot spune ca la 30 de w este un bass super curat (boxa este BR) ... deci nu sec...acuma la plastic mai subtire nu stiu cum e...

Link spre comentariu

Eu am niste difuzoare pro west (chinezarii) care au membrana din plastic mai gros...si pot spune ca la 30 de w este un bass super curat (boxa este BR) ... deci nu sec...acuma la plastic mai subtire nu stiu cum e...

- coloratiile apar mai pregnant pe medii;- probabil ca nu ai mari pretentii, mai ales daca nu ai avut posibilitatea de a face comparatie cu o incinta calumea!
Link spre comentariu

probabil ca nu ai mari pretentii, mai ales daca nu ai avut posibilitatea de a face comparatie cu o incinta calumea!

Am foarte mari pretentii...am ascultat cum suna si un sistem de 2000 de euro pt casa,jamo, crystal audio,jvc,etc(logitech e mai slab dar sa zicem ca merge si ala)...in masina am ascultat jbl la greu....am ascultat hp 15w 18 w(am vrut chiar sa cumpar insa dupa ce am vazut ce bass au..m-am razgandit..) .... transmision line recunosc ca nu l-am ascultat...am ascultat si jafuri ..personal nici un sistem home cinema sub 12 milioane nu imi este suficient de puternic si clar in acelasi timp.Stiu cum trebuie sa sune un bass respectat la 30 de w respectiv 200 w +....sper ca v-am lamurit cat de cat de pretentiile mele :)Singuru lucru care nu ma satisface la boxele mele sunt mediile si inaltele care nu au nici un fel de comparatie cu cele ale firmelor care se respecta si le-am mentionat mai sus. (sa nu ma intelegeti gresit ..nici bassu nu are comparatie).P.S am impresia ca ma vor dezamagi difurile de la GZ din seria titanium...dar ramane de vazut.
Link spre comentariu

probabil ca nu ai mari pretentii, mai ales daca nu ai avut posibilitatea de a face comparatie cu o incinta calumea!

Am foarte mari pretentii...am ascultat cum suna si un sistem de 2000 de euro pt casa,jamo, crystal audio,jvc,etc(logitech e mai slab dar sa zicem ca merge si ala)...in masina am ascultat jbl la greu....am ascultat hp 15w 18 w(am vrut chiar sa cumpar insa dupa ce am vazut ce bass au..m-am razgandit..) .... transmision line recunosc ca nu l-am ascultat...am ascultat si jafuri ..personal nici un sistem home cinema sub 12 milioane nu imi este suficient de puternic si clar in acelasi timp.Stiu cum trebuie sa sune un bass respectat la 30 de w si la 200 w +....sper ca v-am lamurit cat de cat de pretentiile mele :)Singuru lucru care nu ma satisface la boxele mele sunt mediile si inaltele care nu au nici un fel de comparatie cu cele ale firmelor care se respecta si le-am mentionat mai sus. (sa nu ma intelegeti gresit ..nici bassu nu are comparatie).P.S am impresia ca ma vor dezamagi difurile de la GZ din seria titanium...dar ramane de vazut.
Da, ai mari pretentii de la sisteme entry level.Imi pare rau, dar la 2.ooo euro nu poti avea mari pretentii. E o chinezarie , eventual cu o marca cu pretentii. De la 2 - 3.000 euro pe fiecare component al sistemului ne aflam la clasa medie - mica! Se aplica" atat dai, jumate face, de un sfert merge!"Ce e marele GZ?
Link spre comentariu

De la 2 - 3.000 euro pe fiecare component al sistemului ne aflam la clasa medie - mica!

Sa zicem clasa medie sigura....deci sistem mai scump nu am ascultat; habar nu am cum se aude..dar presupun ca e din cauza ca traim in Romania si nu avem posibilitati sa cumparam asa ceva :)Trebuie sa fi tampit sa ai un salar mediu pe economie si sa dai 2000 de euro pe un subwoofer :rolleyes: parerea mea.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări