liteon2005 Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Ma gandeam la un amp cu cate un lm3886/canal si cate un tub e88cc inainte... Un traf toroidal "Low Profile" de 300 Va, cu secundare de ====2 x 24 V, 4 A ====1 x 230 V 90 mA ====1 x 6 V 3 A Construit cu componente electronice SMD (acolo unde se poate). Nu sunt lamurit in totalitate cu LM3886, multi spun ca nu mai are nevoie de preamplificare.. A mai incercat cineva o cmbinatie intre acest LM si tub? Traful este suficient dimensionat? Schema preu.. http://www.shine7.com/audio/6922_pre.htm Alte informatii in plus nu strica.. Multumesc Link spre comentariu
DarthVader Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Va fi prea mare amplificarea in tensiune, o sa saturezi intrarea LM-urilor. Am incercat si eu combinatia asta acum 2 ani si n-a mers prea bine. Ti-as recomanda (daca vrei neaparat lampa in calea de semnal) ori un repetor catodic, ori un corector de ton activ pe tuburi (are amplificarea de baza 1 deci nu ridica nivelul total al semnalului din start). Secundarul de 6V ar fi bine sa fie de 6.3V desi pt tuburi de preamp nu e mare tragedie.Ce impendanta au boxele pe care vrei sa le folosesti? Daca secundarul pt LM-uri are 2x24Vca, atunci dupa redresare si filtrare va iesi aprox +-33V. La tensiunea asta se cam recomanda impedanta de 8 ohmi (daca ai 4 ohmi, ai grija cu volumul). PS: ca si corector pe tuburi eu am folosit de aici http://www.angelfire.com/electronic/fun ... one-A.html schema cu titlul "A 3 Band Tone Control You Can Love" si merge foarte bine. La fel de bine, zic eu, ca poti folosi si schema "A Tone Control You Can Love" care e doar cu bass si inalte (asta daca nu vrei control la medii). PS2: Daca folosesti schema din datasheet pt LM, nu are nevoie de preamp daca este atacat cu o sursa gen PC, CD-player, Deck, de fapt orice sursa cu iesire de nivel de linie. (inclusiv telefon sau mp3/mp4 player) Link spre comentariu
mișa Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Intr-adevar, 3886 nu are nevoie de amplificare. Eventual, faci un preamp. cu cite o singura trioda pe canal, cu amplificare 2 sa sau chiar unitara, iar la 3886 ii micsorezi amplificarea din reactia negativa.Per global sa te astepti la faptul ca modificarea sunetului va fi minora sau chiar insesizabila.Combinatia lampa/3886 e mai mult de amorul artei, "un altfel de amplificator".De asemenea, stabilizeaza tensiunea de filamente. E suficient un 317 pentru o dubla trioda mica. Ar fi foarte bine sa stabilizezi si tensiunea anodica. E foarte usor pentru ca lucrezi cu curenti mici. In felul asta te asiguri ca nu ai nici urma de brum. La utma urmei, la lampi, brumul e una dintre cele mai dificil de eliminat probleme. Vorbesc de acel mic brum, care se aude doar linga difuzor. De multe ori, inlaturarea lui e mai dificila decit constructia in sine a amplificatorului. Link spre comentariu
liteon2005 Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Am gresit eu cu alimentarea filamentelor...6,3 v.Asa este, tuburile vroiam sa le folosesc mai mult de dragul aspectului, dar se pare ca nu-si au rostul..Cat despre acest LM3886 am auzit numai de bine, nu am ascultat un amp cu acest LM pana acum, inca nu am o parere.Totusi vreau sa fac un amp de dimensiuni mici cu acest LM, eliminand rezistentele "normale" cu unele smd si un traf "low profile" de la Petra.Acum, in legatura cu traful, dimensionare acestuia si voltajele "corecte".... ce-mi recomandati?Intre 200 si 350 VA ----suficient?Este suficienta o singura iesire in secundar, cu mediana, care sa asigure functionarea corecta a celor doua canale?(cate un LM/canal) Link spre comentariu
Luca Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Sa discutat ceva legat de LM3886 + tub 6N11 pe diyaudio, poate iti ete de ajutor: http://www.diyaudio.com/forums/solid-st ... -6n11.html este cineva pe okazii care vinde cablaje executate professional pt LM3886 + 6N11 daca cauti "AMPLIFICATOR AUDIO HIGH-END HIBRID 2x68 WATTS" le gasesti. Link spre comentariu
liteon2005 Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Interesant ..Multumesc Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Liteon2005 ce schema vrei sa folosesti? La cat de putine rezistente sunt nu cred ca are rost sa folosesti smd. Cablajele de pe okazii nu cred ca merita, incearca o schema cat mai simpla. Monteaza condensatoarele de filtrare cat mai aproape de pinii integratelor, obligatoriu fiecare integrat sa aiba condensatoarele lui. Si separa masa de semnal de cea de putere printr-o rezistenta ca la http://www.electroschematics.com/wp-con ... 86-amp.jpg dar de valoare mai mica, 100-200 ohm. O putere de 200VA este trebui sa fie suficienta pentru doua amplificatoare. De asemenea nu cred ca are rost sa incerci o configuratie dual mono. Daca esti din Bucuresti iti pot imprumuta un aplificator cu 2 x LM3886 ca sa-ti faci o parere. (Trece-ti locatia la profil) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum