CRISTIANTV Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Am un aparat de sudat electric EINHELL care nu prea isi face datoria.Este tipul ala ieftin care se vinde prin market-urile din Romania pe la 200-300 ron.Pe el scrie ca ar da un curent de iesire intre 36 si 140 amperi,(tensiunea in gol are ~50 volti),care i-ar permite sa duca electrozi de 2, 2.5 si 3.25,dar la mine merge cam patimit si cu 2.5,cu 3.25 este dezastru isi da duhu'.Nu mai spun pina se amorseaza electrodul e chin,aci sa zic ca am si eu un "aport",sudura nefiind meseria mea,)se lipeste mereu de piesa de sudat.Am citit pe undeva pe un forum ca pentru o buna aprindere a electodului ar fi nevoie de 60-70 volti,asa o fi?,al meu aparat livrind numai 50 V,m-am gindit ca ar trebui sa maresc tensiunea din secundar adaugind la infasurarea existenta inca 8-10 spire,pentru ca loc ar fi pe carcasa secundarului.Dupa cm am numarat ar fi cam 43 de spire in secundar cu sirma de aluminiu de 4 mm diametru iar in primar vreo 360 spire cupru email de 2 mm diametru.Acum intreb pe meseriasi sau pe cei care au mai facut asemenea modificari ,este posibila marirea tensiunii din secundar asa cum m-am gindit eu,? sau ar fi alte metode mai simple si mai eficace,pentru realizarea unei amorsari rapide a electrodului,si a unui arc electic cit mai puternic. Link spre comentariu
iod2 Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 cu ce "paduche" de traf e facut.......nu o sa scoti in veci ceva mai bun, oricat ai mari tensiunea. e facut pentru sudat linguri. Link spre comentariu
CRISTIANTV Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Merci penru incurajare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 colegul a explicat intr-o forma mai rapida starea de faptexista o limitare de curent in primarla o crestere a tens la iesire limitarea de curent se va activa la o valoare mai mica a curentului de iesireasa ca daca initial amorsarea va fi mai rapida,arcul electric va fi dat de un curent mai mic--probabil va functiona cu electrozi mai micice am scris este numai aplicarea fizicii de liceu P=U x I,nu am lucrat cu invertoare de sudura Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Sint trafo bobinate cu aluminiu si nu se merita sa te chinui cu modificari.Foloseste electrozi rutilici cu tensiune mica de aprindere.Ex Lincoln OMNIA 46 de 2,5mm cu foarte bune rezultate.Singura imbunatatire utila e un ventilator de 120x120mm pus sa`l ventileze.Grig Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Nu ne-ai spus ce sectiune de miez are, insa dupa sectiunile de bobinaj, peste electrod de 2 tre' sa fii as sa suduiesti. Desi unul din sudorii care mi-a lucrat pe instalatia de incalzire, lucra cu curentul maxim si electrodul minim (a dracu' mie imi improasca urat daca am curentul prea mare, lui nu? Asta-i "mana" de meserias adevarat).Concluzie: altu'! Link spre comentariu
Vizitator cristichihaia Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Trage un ochi aici :http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2009121303 Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Am modificat cu ceva timp,un astfel de traf;nu stiu daca acelasi model,era insa tot Einhell.Suferea de aceeasi boala,tensiunea de iesire mica,amorsa greu arcul.Am ales varianta mai simpla,dar mai riscanta..am scos spire din primar.Din pacate nu-mi amintesc detalii,cate spire,etc.Dar cum am procedat,imi amintesc;am masurat consumul in gol,sa am un reper.Dupa aceea,am inceput sa scot spire,la cateva scoase,masuram tensiunea de iesire,cat si curentul in gol;faceam o proba de sudura,si tot asa,pana rezultatul m-a multumit.Nu am taiat sarma scoasa,la o adica s-o pot bobina inapoi.Am reusit astfel sa fac aparatul utilizabil,suda mult mai bine ca original.I-am recomandat posesorului sa-i puna ventilator,si sa sudeze cu pauze,sa se raceasca.Din cate stiu,functioneaza si azi....nu stiu daca i-a pus sau nu ventilator.Eu zic ca varianta bobinarii de spire in secundar,e mai buna;nu are dezavantajul cresterii curentului in gol,cum se intampla in cazul scoaterii de spire din primar.Ar fi utila o poza cu interiorul aparatului;as putea spune daca am modificat acelasi model..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum