cata_124 Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 nu merg paginile. spune preturile daca le sti, dar ma intereseaza si pretul la w300 si cu mediile si inaltele precizate. Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Ssalut. Revin cu preturile de pe siteul respectiv:Tweeter SC10N pret: 67.75 leiW170S pret: 130.00 leiW300S pret: 464.50 leiPreturile sunt date pe bucata, deci le inmultesti cu 2 pe fiecare.Filtrele le faci singur, si daca tot iei difuzoare dastea , sa iei condensatori mundorf...aia e alta discutie ca si acolo sun ceva banuti...Bafta. Radu. Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Multumesc! stiam ca pe bucata ,exact cum banuiam undeva la 1200 ron. Apropo un site de unde se pot comanda poti sa dai un link? Si mediile vad ca trebuie sa le inchid separat. Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Daca iti place modelul de unitra (care e destul de frumos si eu am realizat vreo 3 seturi copiate dupa "celebrele"), incearcasa le faci putin mai patratoase adica in adancime, in loc de 29cm, mergi undeva spre 35cm, poate chiar 40cm, asta pentru a fi cu litrajul cat mai spre 100L, conteaza mult la frecventele joase. Parera mea e daca vrei difuzor de 30 cm, sa faci o cutie cu un volum de 80-100L si cu porturile care le indica siteul visaton (adica 75mm diametru si lungime 12 cm) nu vei da gresi, adica va fi un sunet frumos.Nu am simulat in nici un program de specialitate, dar consider ca au iesit destul de bine jucarelele astea in incinte de 100L chiar si cu difuzoare chinezesti.Cand am facuteu clonele dupa unitra140 le-am facut identice intr-un set am folsit difuzoarele de acum (care au si facut multe petreceri) si in alt set am folsit difuzoare MNC pe suma (acestea au sunat mai bine pe basi) si in setul al 3 lea difuzoarele originale care de asemenea au sunat mai bine pe basi ca astea cu cauciuc. In schimb astea cu cauciuc suna foarte bine si le lasa in urma pe cele cu spuma in incutiile astea de 100L.Sper saintelegi ce am povestit eu mai sus.Spor la treaba.siteul este : w w w . m i v a r o m . r o Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 uite poti vedea si clonele dupa unitra 140 inpreuna cu constructia unui preamplificator: http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?f=5&t=3420 Numai bine !. Radu. Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 ok ms, dar cred ca ma opresc la w300 simplu e la juma de pret si 120 w sunt suficienti pentru casa va tine lejer si 150w si cu diferenta de pret iau restul. sunt nedumerit cu mediile alea cam amri, alceva mai mic nu merge? Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 doua poze cu difuzoarele fara plase de protectie Dupa cum am spus, boxele de sus au fost niste boxe in 2 cai (cu difuzor de 20 cm), din acest motiv apare acea adaptare din placaj, care inca nu am vopsito..finisato... Teoretic este inca in faza de proiect-test, doar ca asa functioneaza de cateva luni..ma gandiem la un moment dat sa mai iau niste medii sa le fac in 4 cai, refacand si acele cutii de desupra basilor... O alta idee fusese ca boxele (de deasupra), cand le deconectez de la basi sa le pot folosi ca boxe de sine statatoare in 2 cai....asa ca probabil vor mai sta in aceasta stare o vreme, pana ma voi hotara. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Ba da si chiar ar fi mult mai potrivit ca medii un W130S. W170 este bas-midrange si este recomandat si folosit chiar de producator fie ca bas in 3 cai (ALTO III C), fie ca bas-mid in sistemele 2 cai (STELLA LIGHT). Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Salut, Mergi pe incredere legat de ceea ce a scris "shambala" este tatic la tot ce tine de filtre, boxe si difuzoare...Clar este corect ca W130 este un difuzor mai dedicat pe medii decat W170, diferenta de pret nefiind mare intre ele. Mai tine putin si de estetica alegerera difuzoarelor cand faci boxe in regie proprie...mie sincer imi place cu o medie mai generoasa pe la 16 cm cand vorbim de un difuzor de 30 cm bass si o inalta de 10 cm...media de 13 cm fiind cam meschina din punctul meu de vedere (sunt subiectiv, ca si alegere de gabarit de difuzoare, mi-au placut mereu unitrele...)Numai bine ! Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 Ba da si chiar ar fi mult mai potrivit ca medii un W130S. W170 este bas-midrange si este recomandat si folosit chiar de producator fie ca bas in 3 cai (ALTO III C), fie ca bas-mid in sistemele 2 cai (STELLA LIGHT). Am inteles ca te pricepi la filtre, ce imi recomanzi sa folosesc sau ce filtre trebuie facute daca in comert nu gasesc.Si in final m-am gandit la w 250 este suficient pentru ce vreau eu, asta cu ce merge ? se potriveste cu media de 13 si inaltele precizate mai sus? Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Pot sa iti dau si eu 2 raspunuri, dupa care asteptam sa vedem ce spune si "shambala".Poti folosi W250 impreuna cu W130 si cu SC10N, As recomanda filtrele sa le faci (pentru ca poti face cu componente de calitate si il faci la ce frecvente ai nevoie pentru raspectivele difuzoare)Pentru W250S as recomanda daca iti place "CONGA" (Are volumul de 81L) Vad ca W250S este recomandat sa fie folist intr-un volum de 70L cu doua portul BR de 75mm diametru pentru o frecventa de 39Hz (deci parerea mea este ca poti merge pe caluculul de "CONGA" cu cele doua porturi, sau mai poti taia putin din inaltime pana la un volum de 70L)Eu pe principiul asta am mers cand am facut lazile alea de bas si vad ca suna bine. Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 Ok ms pai la 70 l ma gandeam si eu puteam sa fac si de 80 dar din ce se vede nu coboara mai jos de 38 hz nici in incinta de 100 l asa ca material in plus si spatiu ocupat degeaba. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 In primul rand trebuie sa te hotarasti ce difuzoare vrei - sau macar din ce gama de pret. Vezi ca exista seria W250, W300, etc si seria W300S, W250S...Daca bugetul permite, seria cu S in coada este preferabila - mai ales daca alegi woofer de 10" (25cm). Fs la W250S este deja cu 1hz sub Fs la W300.Si daca (si numai daca) alegi S-urile, as recomanda ca tweeter G20SC, daca nu este prea tarziu pt a se face schimbarea. Desi este mai scump suna sensibil mai bine.Filtrele de pe site de la Visaton nu sunt bune de nimic (si sunt si scumpe). Proiectam un filtru bun, dedicat difuzoarelor pe care le vei alege.Dar intai sa alegi difurile.Asa cum zice Babic, aspectul estetic este forte important pt fiecare din noi, si eventual preferintele difera.De ex. eu am ales o incinta tip coloana, inalta si relativ supla, asa ca m-am rezumat la woofere de 8" (W200SC , de fapt 2 x 8"). Am considerat - si inca sunt de aceasta parere - ca arata mult mai bine decat cu 10" (sau 2 x 10").Totusi, daca este sa le faci fara a te gandi la o eventuala vanzare, un 10" sau 12" sunt preferabile - din pdv al basului. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Inca ceva - trebuie sa te gandesti la forma incintei pe care o vrei.Ideal este ca tweeterul sa fie cam la nivelul urechii omului in pozitia de ascultare - asezat pe canapea sau fotoliu, asa ca incintele de 70-80 cm sunt cele mai pacatoase - trebuie instalate pe postamente inalte, destul de greu de armonizat estetic. Mai bine faci insinta mai inalta si folosesti o parte din volumul bazei ca antirezonator (umplut cu nisip). Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 pai am specificat raman la w250 stiu ca cele cu s sunt mai bune dar nu imi pemit sa dau atat de mult pe ele. deci merge mediile de sus si inaltele precizate? va costa in final cam 750 lei difuzoarele astea si asa mi se pare mult, dapai sa iau s-urile de numai 550 lei numai basii. deci as ramene la w250 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum