cata_124 Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Salut, am nevoie de niste sfaturi.Vreau sa imi spuna si mie cineva care este posesor de asa ceva sau a fost sau stie toate detaliile legate de boxele, unitra de 75 w si respectiv 110 w mai exact modelul alutus cele care seamana cu unitrele de 140 w nu cele de seamana cu modelul de 90w.Vreau sa mi se spuna si mie dimensiunile incintelor si portului br.As vrea sa fac unele proiecte pe viitor ale acestor modele si am nevoie de aceste date ale incintelor. Sau sa schimb difuzoarele cu ceva visaton ca am inteles ca ar fi mai bunicele pentru constructia unor boxe hi-fi. Eu am mai observat acest difuzor http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... 508-p-3234 ce ziceti? Astept raspunsuri , va multumesc. Editat de Madalina:nume subiect Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 5, 2012 Autor Partajează Postat Mai 5, 2012 Nu are nimeni asa ceva sau nu stie nimeni dimensiunile acestor incinte? volumul si portul br ma intereseaza la ambele modele.Astept in continuare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Daca intentionezi sa folosesti alte difuzoare, detaliile legate de incintele acestea, sunt bune de sters la c_r...Poti simula o incinta in WinISD, folosind parametrii difuzoarelor de bass (Tonsil) care echipeaza incintele astea, si ai sa obtii rezultate mult mai bune... Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Am spus ca vreau sa incerc ambele proiecte , legat de difuzorul prezentat as vrea sa fac ceva asemanator acelor incinte. Sa inteleg ca difuzoarele Tonsil daca le calculezi mai bine, nu o sa mai iese incinta ca cea veche? Sincer as calcula dar nu stiu sa le folosesc acele programe, daca este cineva care vrea sa ma ajute,as fi recunoscator. Legat de difuzoare as vrea sa folosesc unu dintre aceste modele tonsil WOOFER GDN 25/60 - 8 OHM vs. Woofer 25cm Visaton VS-W250/8 .Ce sa aleg? precizez ca vreau o pereche de boxe pentru camera , adica ceva hi-fi . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 http://www.tme.eu/dok/W/W250.pdf Mie imi suna ok Visatonul... vrea 50L, cu tubul asta taiat la 90mm, sau 70l cu tubul taiat la 80mm (luat de pe site-ul Visaton). http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 250_8.html Mi-ai dat o idee, si cred ca fac un proiectel... Bass W300 Mid W170 Hi SC10N Taiate la 500 si 4500. Cred ca rup casa cu o incinta ca asta... HMMM... Mdf 18, asamblate cu aracet, muchiile rotunjite, chituite si vopsite cu negru texturat... sa arate rough asa, si sa decoperteze pereti... icon_jook Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Da este interesant cel de 12, dar preturile unde le putem vedea? cat costa si ce filtre sar potrivi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Instinctiv, as merge pe Visaton... poate n-am dreptate, nu stiu, dar eu asa as face... Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Pai de cand ma chinui sa gasesc o cale sa fac 2 boxe bunicele pentru camera si tot nu sunt decis, cam putine pareri,Si oricum te costa mult si cu astea cred ca te costa undeva la 1000 de lei componentele,apropo preturile cum le putem afla la toate astea? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 w250-ul e 140 ron bucata...Presupunem ca faci 3 cai:Dai 530 ron pe dif-uri, impreuna cu transport vreo 600. Cu cutiile, materialele de finisaj, tuburi, cabluri, filtre, etc, ajungi la 1200 ron, cred...Daca nu stii ce faci, sansele sa bati boxe de comert, cu pret de 1500 (Heco, Magnat, etc.), sunt foarte mici... tu decizi... Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Bun am inteles, si pretul celui de ai spus ca esti tentat sa faci cu el cel de 12" w300 ce pret are?, si ce filtre se pot folosi pentru difuzoarele astea? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 W300 e 272ron/buc Filtrele nu se cumpara, filtrele se fac in felul urmator: Trebuie sa masori impedanta fiecarui difuzor (montat in incinta finalizata), la frecventa de taiere corespunzatoare lui, adica, la w300 vei masura impedanta pe care o are la, sa zicem, 450Hz, si o vei introduce in formula... la inalta, vei masura impedanta pe care o are la frecventa de taiere corespunzatoare ei, spre exemplu, 3500Hz, si introduci in formula. Dupa toata isteria asta, construiesti filtrul, de ce ordin preferi, pui totul cap la cap, si apoi, folosind un microfon de masura, si un soft de calculator (cu generator de ton), vei "audia" incintele, si vei umbla in filtre, pana vei obtine un raspuns cat mai liniar in toata banda, d.p.d.v. amplitudine semnal... Una peste alta, pe scurt, vei obtine boxe de extrema calitate, daca ai scule, si daca stii f bine ce faci. Daca nu, NU. Iti dau nume de boxe chinezesti, de 7000 ron, pe care nu le poti bate, nici cu 1500 ron investiti, NICIODATA!!! P.S. Am inceput si eu incinte 2 cai, standfloors. Am bagat in ele, pana acum, echivalentul unei perechi Magnat Monitor Supreme 2000, si nu-s gata, din ratiuni de timp... evident ca nu regret, si ca o sa fiu mandru de ele, dar... Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Fa-mi si mie un calcul la 2 perechi una cu cel de 10" si una cu cel de 12" difuzoarele care am discutat de ele, ce inalte si medii ar fi potrivite pentru ele si filtrele, in rest de constructie si alte accesorii ma descurc, ma intereseaza doar modelele difuzoarelor cele de inalte si medii potrivite acestor 2 difuzoare si filtrele, cat ma costa toate astea. Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 salut, Adaug si eu un mic comentariu fiind deacord cu varianta de a folosi difuzoare impreuna cu calcule de la visaton. Intr-adevar trebuie sa ai si ceva banuti pt a reraliza un proiect complet, mai ales daca doresti sa fie si ceva de putere, aidca cu difuzoare generoase. sa fiu putin mai la obiect sunt foarte deacord cu varianta de MEDII W170S, INALTE SC10N. Asta am si eu acum, suna foarte frumos, lin si liniar chiar si la putere. Basii nu mi am permis sa ii iau tot de la visaton (vroiam de 30 cm) insa aveam doua difuzoare chinezesti in casa (unele mai vechi dar cunoscute si destul de bunicele cu suspensia din cauciuc model: YDL300LRY) Am realizat de la visaton incintele pentru basii de 30 (100L fiecare) in ideea ca poate intr-o zi cu soare imi voi lua difuzoarele originale "TIW300" sau macar un "W300S" asta pentru a fi in ton cu W170 de pe medii. Mai exact, m-am uitat prin caracteristicile difuzoarelor de 30 cm (enumerate mai sus), si printre ele am gasit in ce litraj si cu ce rezonatoare, respectiv lungimi de rezonatoare se incadreaza se potrivesc in fuctie si de frecventa dorita. Astfel am vazut ca intr-o incita de 100 L s-ar potrivi optim aceste difuzoare. Mi-as fi dorit sa urmez incinta de la ATLAS COMPACT MK V sau de la FIESTA 30, avand volumele pe la 130L (s-ar fi incadrat bine si in acele volume) dar m-am gandit ca ar iesi totusi prea mari pentru camera mea (de bloc) si oricum aveam doua incinte in care s-au potrivit difuzoarele W170 si SC10N... M-am mai uitat prin internet si am mai vazut ce au mai facut altii rezultand urmatoarele jucarii: Poze: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Momentan ca filtre pe basi am cate o bobina recuperata (banuiesc eu pe la 2mH, impreuna cu cate un condensator de 68uF), iar boxa de deasupra are un filtru pe 2 cai, ea fiind cuplata la boxa de bas printr-un condensator de 100uF. Practic ar trebui ca basul sa urce pana in 200-300Hz iar boxa de sus sa nu coboare mai mult de 200Hz (momentan nu se intampla asta la bass deoarece nu am bobina care trebuie ) Nici aceste boxe nu sunt micute, dar macar sunt din 2 bucati, chiar daca fiecare ansamblu ajunge tot la inaltimea de 130-140 cm. Macar nu e o singura bucata asa de mare. inainte de aceste jucarii, am realizat incintele "Alto II" cu visatoanele W170s impreuna cu SC10N, sunau foarte bine dar vroiam boxe in 3 cai... si care sa tina si putere ceva mai mare. Pacat ca nu esti din bucuresti, ne-am fi intalnit la o auditie.... Numai bine si spor la lucru. Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Ms dar astept sa gasesc si banii ca trebuie ceva cred ca in jurul la 1000 de lei daca nu peste.ai idee la un calcul daca le sti preturile la medii si inaltele precizate alaturi de un visaton w300 zi si mie cat ajunge cate 2 din fiecare . Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 salutari din nou; uite linck-uri catre difuzoarele visaton, vandute de cei de la mivarom (imi par cei mai ieftini din romania) w170s: http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... 0s8-p-3919 tweeterele: http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... 10n-p-3000 tot ei au si difuzoarele de 30 cm..dar costa ceva..... vad ca nu prea merg lick-urile, poti da add la [email protected] acelas id ca aici In speranta ca ti-am fost util te salut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum