riderinblack Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Pentru a proba mosfet-urile (si nu numai) mi-am cumparat (de pe forum) un super-multi-tester (sper ca nu se considera reclama la respectivul aparat). Am testat un pumn de mosfet-uri relativ repede, fara sa ma complic cu multimetrul, fara sa le caut datasheet-ul pentru a depista terminalele etc. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Sau cel vandut in comert DCA55 care spune automat care sunt terminalele .Il am si zic eu ca isi face banii.Cat despre supermultitester ma intereseaza ce anume se poate proba cu el. Link spre comentariu
riderinblack Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Si super-multi-testerul zice care sunt terminalele. Am testat cu el tiristori, tranzistori (de toate neamurile), diode, rezistoare (ultimele 2 mai mult sa vad cam ce stie). Am inteles ca ar masura si condensatori dar nu ma tenteaza, pentru asta am atat punte LC (pentru conzi nepolarizati) cat si esr-metru (pentru ceilalti). Link spre comentariu
Vizitator k-nix Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Mosfetul K176 Japan1A1 este acelasi cu K176 Japan 1F2?Am refacut proba propusa de nicumicu47 ,cu K176 Japan 1A1 am conectat + Gatse si cu - am atins Source ,dupa care l-am conectat la Drain si am pus + la Source,si asa am optinut continuitate.Am inversat polaritatea si are continuitate.Cu K176 1F2 cand conectez + la Gate si - la Source optin continuitate.Daca inversez tot am continuitate.Va intrebam daca e diferenta intre cele doua pt ca am 8 mosfeturi K176 ,dintre care 4 1A1 si 4 1F, si am optinut cu ambele tipuri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Mai simplu:1. masori D-S direct si invers. trebuie sa "vezi" o dioda intr-un sens, si "nimic" in celelalt2. ... partea funny - caz n-mosterminalul negru (-) pe sursa mos-ului. cel rosu pe drena (in general, pin centru / radiator). tii sonda neagra pe sursa, muti sonda rosie pe poarta, si iara inapoi pe drena. mos-ul in general intra in conductie, din cauza capacitatii parazite grila-sursa. acum trebuie sa-ti tiuie buzzerul.3. sonda rosie pe sursa, cea neagra pe grila - muti sonda neagra pe drena. buzzerul nu mai tiuie, ai polarizat invers GS. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Am verificat si eu doi mosfeti IRFP450 exact ca mai sus, primul punct e ok,la punctul 2. am o rezistenta mai mare de 100r pe drena dupa ce tin pe Gate o secunda borna rosie si o mut inapoi, la punctul 3 am o rezistenta de peste 500r dupa ce tin tot o secunda borna neagra pe gate...ce pot deduce? este bun tranzistoru? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Am verificat si eu doi mosfeti IRFP450 exact ca mai sus, primul punct e ok,la punctul 2. am o rezistenta mai mare de 100r pe drena dupa ce tin pe Gate o secunda borna rosie si o mut inapoi, la punctul 3 am o rezistenta de peste 500r dupa ce tin tot o secunda borna neagra pe gate...ce pot deduce? este bun tranzistoru? Multumesc.Masuratoarea se face pe scala dioda(semn dioda ).La pct2 tiuie ,la pct3 nu tiuie buzerul.Cind dai un impuls pe gate si source cu testerul de la aparat (pct2) tranzistorul va intra in conductie de pe drena si source vei putea masura 0,66ohmi cat este rezistenta lui interna.Ca sa revina la starea initiala ,rezistenta mare, se face scurt source si gate sa aibe potential zero volti. APOI FACI CEALALTA OPERATIE(pct3)Doar daca nu ai indentificat pinii corect nu functioneaza sau tranzistor defect. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Exact pe scala dioda am facut masuratoarea si imi aratau acele valori.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 La pct. 3 aparatul nu indica cifre (valori) ramine pe OL. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Tranzistori sunt defecti..... Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Am verificat iarasi tranzistori deoarece nu eram in clar..am gasit o schema dupa care am verificat si am aflat ca un trnzistor e bun si unul defect..pun schema dupa care am verificat si cate un clip cu fiecare verificare. In loc de led si rezistenta, am folosit aparatul de masura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum