Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se probeaza un mosfet TO-3

Vizitator k-nix

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

5

• costyy86

4

• riderinblack

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator

Mos-feturi le poti masura si cu un multimetru (digital!) in felul urmator:1- se pozitioneaza aparatul de masura pe masurare "diode" 2- Se aseaza mosfetul pe un plan complet izolator , fara a se atinge cu mana pe toata durata operatiunilor de masurare3- se conecteaza bornele + la poarta si - la oricare din celelalte terminale pentru mosfet canal N si invers pentru cel cu canal P , si se tine o secunda 4- se conecteaza repede bornele intre cele doua terminale S si D si aparatul trebuie sa afiseze continuitate, valoarea nu are importanta5- se conecteaza aparatul invers fata de punctul 3 si apoi se repeta pct 4 , si aparatul trebuie sa afiseze intrerupere. Conectind aparatul intre poarta si S sau D v-a indica intrerupere in ambele sensuri .

Link spre comentariu
Vizitator k-nix

Pai si cum pot sa stiu care este fiecare, ca nu gasesc datasheetul pe nici o parte?Mosfeturile sunt 2SK 176 si 2SJ 56.Mai exact pe unul scrie J 176 JAPAN 1A1 si pe celalalt J56 JAPAN OM2.

Link spre comentariu
Vizitator k-nix

Acum chiar ca sunt in ceata.Va explic... pun multimetru la masurat continuitate,conectez pozitivul la gate si cu negativul ating source si imi da o valoare de 340-370.Cu pozitivul conectat la gate ating drainul si nu imi marcheaza nimic, dupa care ating source si imi da continuitate(bep) .Am probat cu toti mosfet 2SJ56 si face la fel.Sunt buni sau nu?

Link spre comentariu

Acum chiar ca sunt in ceata.Va explic... pun multimetru la masurat continuitate,conectez pozitivul la gate si cu negativul ating source si imi da o valoare de 340-370

Pana aici am inteles, tranzistorul conduce, mai departe insa n-am inteles.

Cu pozitivul conectat la gate ating drainul si nu imi marcheaza nimic, dupa care ating source si imi da continuitate(bep)

Link spre comentariu
Vizitator k-nix

pai cand conectez gate si source pt prima data imi da o masura de 360.Las positivul conectat la gate si cu negativul ating drain si nu apare nimic.Conectez din nou negativul la source si valuarea a scazut de la 360 la 002.Daca conectez negativul la gate si cu pozitivul ating source optin tot continuitate.Opserv ca nu are polaritate.

Link spre comentariu

Eu va propun alta configuratie cu doar o rezistenta in plus fata de cea actuala post-14622-139829430166_thumb.jpg din drena cu un fir, cuplati pe poarta, cand cuplati pe poarta trebuie sa conduca(rezistenta mica drena-sursa) daca decuplati firul de pe poarta, trebuie sa se blocheze(rezistenta infinita).

Link spre comentariu
Vizitator
Acum chiar ca sunt in ceata.Va explic... pun multimetru la masurat continuitate,conectez pozitivul la gate si cu negativul ating source si imi da o valoare de 340-370.Cu pozitivul conectat la gate ating drainul si nu imi marcheaza nimic, dupa care ating source si imi da continuitate(bep) .Am probat cu toti mosfet 2SJ56 si face la fel.

Aveti pe instrument scala: masurare diode(semnul dioda)?Masurati pe aceea scala.

Link spre comentariu

unde trebuie sa conectez multimetrul?

La borna V-A-Ohm si Com, fiind un multimetru electronic, pe domeniul rezistente, pe testerul cuplat la borna V-A-Ohm este polul + si natural pe cel de la borna Com polul -.2SJ56 este cu canal P, deci testerul din Com ajunge la drena si ci cel V-A-Ohm la sursa.Ce model de aparat de masura aveti, din desen nu disting?Un montaj de test aveti aici http://www.freeinfosociety.com/electron ... hp?id=2035 si o varianta doar cu fire cu crocodili aici
Link spre comentariu
Vizitator k-nix

Raspuns pentru nicumicu47:Am spus rezultatul si cu multimeru setat la masurat diode...pai cand conectez gate si source pt prima data imi da o masura de 360.Las positivul conectat la gate si cu negativul ating drain si nu apare nimic.Conectez din nou negativul la source si valuarea a scazut de la 360 la 002.Daca conectez negativul la gate si cu pozitivul ating source optin tot continuitate.Opserv ca nu are polaritate.Raspuns pentru miron1947:Multimetrul nu este cel din imagine si cablele la el nu le-am pus cum trebuie,vroiam doar sa stiu daca asa trebuie conectate rezistenta si firul.

Link spre comentariu
Vizitator
Raspuns pentru nicumicu47:

Am spus rezultatul si cu multimeru setat la masurat diode...

pai cand conectez gate si source pt prima data imi da o masura de 360.Las positivul conectat la gate si cu negativul ating drain si nu apare nimic.Conectez din nou negativul la source si valuarea a scazut de la 360 la 002.Daca conectez negativul la gate si cu pozitivul ating source optin tot continuitate.Opserv ca nu are polaritate.

Cu negativul la gate si pozitivul la source cit indica ? 360 sau 002.dupa raspunsul dat:

E bine ,tranzistor bun.

Link spre comentariu
Vizitator k-nix

raspuns pt nicumicu47Cand conectez pentru prima data pozitivul la gate si negativul la source 360,daca las pozitivul conectat la gate si cu negativul conectez drain nu face nimic, doar scade valoarea intre source si drain.Raspuns pt miron1947am conectat rezistenta de 2k intre gate si source si am pus pozitivul de la multimetru la source si negativul la drein ,dupa care am facut punte intre drain si gate.Cu puntea facuta am optinut o rezistenta de 600.Este bun mosfetul?2sk 176 se poate proba la fel?

Link spre comentariu

Este bun mosfetul?

Daca este SJ56(canal P), da.

2sk 176 se poate proba la fel?

Da, dar cu polaritatea testerelor inversata(+ la Drena si - la sursa), acesta este cu canal N.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări