Vizitator gabros_45 Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Mai oamen buni de citeva zile tot caut o diferenta intre tipurile de tweetere adica cele piezo,dinamic sau driver aici am gasit ceva interesant ,dar nici de cum ce doream .Daca se pricepe cineva scrieti si pentru tinpiti ca mine;diferenta de ce unu sau altu .Ca suntem ori cum mult in urma .Acum se folosesc difuzoare de banda larga unidirectionale de mare putere (folosite si de armata) si noi facem istorie si scriem notiuni de baza si istoria gramofonului , daca ma poate ajuta cineva ? ca vreu sa fac boxe pe tri cai (pentru sonorizare ocazi speciale ,nunti ,botezuri .etc.) multumesc oricum pentru timpul pierdut . Link spre comentariu
baga Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Dinamice sunt toate tweeterele.Tweeterele piezo nu au magnet si bobina. Au doar un cristal care misca o membrana. Cristalul se dilata sau contracta in functie de tensiunea aplicata. Sunt ieftine(5 -15lei) , dar produc niste distorsiuni audibile si deranjante. Nu folosi asa ceva.Tweeterele "normale" au un magnet si o bobina ce misca membrana (sau calota) in functie de curentul care trece prin bobina. Aceste tweetere pot avea si o goarna (horn) fixata pe calota , ca sa sune mai tare.Driverele sunt ca si tweeterele cu goarna , doar ca goarna se monteaza separat. Acestea au puteri mai mari pentru ca sunt construite pentru ce vrei tu sa faci. Pe 3 cai e mai complicat, poti face si pe 2 cai (woofer si driver), dar depinde si de difuzoarele alese. Cauta pe forum si vezi ca sunt discutii de la multi care au mai facut asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Exista doua tipuri functionale de traductoare, care sa te intereseze in mod direct: 1. Electrodinamic Constructia acestuia o reprezinta o bobina cilindrica, suspendata intr-un camp magnetic circular. Aplicand o tensiune la bornele bobinei, in aceasta se naste un camp magnetic, proportional si corespunzator cu intensitatea/sensul curentului electric care circula prin spirele bobinei... acest camp, interactioneaza cu campul magnetic permanent al magnetului, dand nastere miscarii. Aceasta bobina este atasata unei membrane... restul e istorie. 2. Piezoelectric UITA-L!!! Acesta functioneaza in baza efectului piezoelectric, descoperit de fratii Jacques Curie si Pierre Currie, in anul 1880. Ca sa nu iti impuiez capul, oricum nu cred ca te intereseaza detaliile... iar daca te interezeaza, gasesti singur; Unele materiale, in special anumite cristale, turmalinul, topazul, quartzul, sarea Rochelle, au proprietatea ca, sub actiunea unei presiuni exterioare, genereaza sarcini electrice. Acesta este un proces reversibil, ceea ce inseamna ca, sub actiunea unei sarcini electrice, in cristalul respectiv se nasc schimbari semnificative de volum. Aceasta solutie are ca avantaje: in general nu ai nevoie de un filtru, iar difuzorul rezista la unele niveluri ale semnalului, neveluri la care alte difuzoare nu ar rezista. Dezavantajele sunt: Reprezentand o sarcina puternic capacitiva, sunt solicitate amplificatoarele, uneori pana la distrugere. Difuzoarele electrostatice au o reproducere slaba calitativ si ingusta ca banda de frecvente, prin comparatie cu varianta electrodinamica... "Driverul": reprezinta un difuzor dinamic, cu o constructie particulara, caruia trebuie sa-i atasezi o mica palnie acustica, pentru functionarea in parametrii pentru care a fost proiectat. O anumita directivitate, cuplarea cu aerul, etc... P.S. Nu mai spune ca ai cautat cateva zile, diferentele intre ele, si nu ai gasit nimic... asta nu-ti pune o eticheta eleganta. Daca as cauta cateva zile diferentele intre ele, as scrie o teza de doctorat... Daca cunosteai, citez: "istorie si scriem notiuni de baza si istoria gramofonului", acum nu mai puneai intrebarea de mai sus... Link spre comentariu
Vizitator gabros_45 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Multumesc pentru raspunsuri. Nu trebue sa fiti suparati pe mine eream grabit ,dar acuma diferenta intre cele trei tipuride Tweeter (adica piezo, dinamic si driver inalte )se poate citi din cele douo raspunsuri si tin sa multumesc celor doi .De fapt erea simpu . vroiam un raspuns concret si simplu cum ar fi ;drivaru -db..... si se foloseste la sonorizari profesionale .Tweeter -db... folosit ia incinte... piezo-db... mai putin folosit su mai stu eu . De unde graba? Comandasem deja difuzoarele de 12" si tot plateam transportu am zis sa iau si 2 tweeter dinamice (eu am driver de 1") si tot am luat tapa ca ce am comandat eu nu a mai fost pe stoc si am cerut alt model fara sa vad ca ereau piezo. Acum trebue sa iau driver iar astea sa le adaptez si sa folosesc decit hornul de la ele. Aveam treaba cu incintele in sinbata aceia. Acum problema e alta am 3 box 2x300w 1x400W in 8 omi si doresc sa le pun pe toate la amplificator nu specifica decit 4 respectiv 8 omi in modul bridged.Cel de 400W e sub.puteti sa ma ajutati cum fac lucrul asta fara sa am probleme? puterea are 900W in bridged mod iar din calculele mele rezulta 2.66 omi asa ceva !!!!! Multumesc anticipat si o zi superba. Link spre comentariu
Vizitator gabros_45 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Exista doua tipuri functionale de traductoare, care sa te intereseze in mod direct: 1. Electrodinamic Constructia acestuia o reprezinta o bobina cilindrica, suspendata intr-un camp magnetic circular. Aplicand o tensiune la bornele bobinei, in aceasta se naste un camp magnetic, proportional si corespunzator cu intensitatea/sensul curentului electric care circula prin spirele bobinei... acest camp, interactioneaza cu campul magnetic permanent al magnetului, dand nastere miscarii. Aceasta bobina este atasata unei membrane... restul e istorie. 2. Piezoelectric UITA-L!!! Acesta functioneaza in baza efectului piezoelectric, descoperit de fratii Jacques Curie si Pierre Currie, in anul 1880. Ca sa nu iti impuiez capul, oricum nu cred ca te intereseaza detaliile... iar daca te interezeaza, gasesti singur; Unele materiale, in special anumite cristale, turmalinul, topazul, quartzul, sarea Rochelle, au proprietatea ca, sub actiunea unei presiuni exterioare, genereaza sarcini electrice. Acesta este un proces reversibil, ceea ce inseamna ca, sub actiunea unei sarcini electrice, in cristalul respectiv se nasc schimbari semnificative de volum. Aceasta solutie are ca avantaje: in general nu ai nevoie de un filtru, iar difuzorul rezista la unele niveluri ale semnalului, neveluri la care alte difuzoare nu ar rezista. Dezavantajele sunt: Reprezentand o sarcina puternic capacitiva, sunt solicitate amplificatoarele, uneori pana la distrugere. Difuzoarele electrostatice au o reproducere slaba calitativ si ingusta ca banda de frecvente, prin comparatie cu varianta electrodinamica... "Driverul": reprezinta un difuzor dinamic, cu o constructie particulara, caruia trebuie sa-i atasezi o mica palnie acustica, pentru functionarea in parametrii pentru care a fost proiectat. O anumita directivitate, cuplarea cu aerul, etc... P.S. Nu mai spune ca ai cautat cateva zile, diferentele intre ele, si nu ai gasit nimic... asta nu-ti pune o eticheta eleganta. Daca as cauta cateva zile diferentele intre ele, as scrie o teza de doctorat... Daca cunosteai, citez: "istorie si scriem notiuni de baza si istoria gramofonului", acum nu mai puneai intrebarea de mai sus... Da am gramofon acasa de la bunicu si am si piesa cu FUNICULI FUNICULA ( asta daca se scrie asa).Multumesc pentu detali. Link spre comentariu
Luca Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Tweeterele tip RIBBON sunt NR.1 Link spre comentariu
Vizitator gabros_45 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Tweeterele tip RIBBON sunt NR.1 mai lasa reclama ,poate sunt bune, da cred ca trbue sa sti precis ce pui in incinta.Cunosc o persoana care avea driver de 1" si a facut rost de unele mai bune si de 2" .Acasa la volum mic fuctiona dar cind a pus boxele la un local si a inceput sa cinte ,dezastru.Inaltele erau asa puternice ca nu putea sa tina microfonul decit in spatele lor ,si acolo a taiat inaltele dar suna spart ' asa ca a facut scimbul din nou si a pus la loc pe cele de 1". De asta va scriu ca nu toti se pricep, si fac lucrurile la ghici.Mai ales cei care au improvizati..papapapa. Revin curind.. Link spre comentariu
Vizitator gabros_45 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 uite am pus un filmulet h*t*t*p://w*w*w.youtube.com/watch?v=_TmbJ3w014I&feature=youtu.be icon_jook icon_jook sterge doar stelutele Link spre comentariu
Avram Ion Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 din cate vad manerele de la boxe sunt montate "altfel" decat "normal"...doar de curios ...De ce? Link spre comentariu
Vizitator gabros_45 Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 din cate vad manerele de la boxe sunt montate "altfel" decat "normal"...doar de curios ...De ce? : Trebue luat cu difu. in sus ca are pe spate protectie pentru transport.Acolo pe spate doresc sa montez roti .Am eu un fix ,ca in tipul transportului dif. sa vibreze in pozitie veticala .Nu toate drumurile de aici sunt asfaltate. Da ai mare dreptate trebuiau puse cu partea alungita catr dif . In ce pruveste locul unde sunt montate; acolo se manevreaza bine si de o singura persoana,daca alegeam alta pozitie ere mult mai greu de manevrat. A fost optiunea mea, parea cea mai buna pozitie cu toate astea se poate opta la alta varianta.Daca ai nevoe de detali pot sa dau mai multe detali. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum