Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC/12-350V 2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 342
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Poti incerca un condensator de 1,5n la oscilatorul SG-ului cu cei 12k. Va scadea un pic frecventa, MOS-urile vor fi mai usor de comandat si poate se vor relaxa termic. Mai poti apela si la driveri pentru a mari curentul de comanda.UF5408 au pierderi mai mici, indiferent de varianta, incearca cate 100p/1kV paralel pe fiecare dioda, ar putea ajuta la consumul in gol.

Link spre comentariu

Deci nu se prajeste! Inca o intrebare... am alimentat din gresala cu o tensiune mai mare de 15v (18-19 cred) si s-a "parlit" rezistenta de 10 ohmi de pe alimentarea SG-ului. Pot sa pun o rezistenta de 10ohmi la 2W ca pe viitor daca mai fac greseli de astea sa nu mai se "parlesaca" sau eventual sa anulez zenerul de 15v?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am anulat zenerul. Am lasat sursa la randamentul asta si am bagat-o intr-o cutie de la sursa de calculator. Intre timp am inceput sa fac alta sursa un pic mai serioasa, ceva la 300-400W. Schema este aceasi dar mosii (cate 3 pe etaj), ii atac cu driveri. Traful este un tor mai mare, nu mai stiu acum dimensiunile exacte. La driveri in loc de BD140 si BD139 pot sa folosesc orice BD NPN si PNP? 140 am, dar nu am 139. In loc de 139 pot sa folosesc si altceva (NPN)? Am BD 441, 442, 138, 140, 137, 136, 135, 238, 237 si mai cateva.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ca sugestie:post-1-139829453225_thumb.gifAm inserat 100 ohmi pe descarcare pentru a crea un deadtime.Remote-ul poti sa-l folosesti asa, cu releu, sau pe pinul 10.Ajustarea tensiunii numai cu inductanta dupa puntea redresoare din secundar.MOS-uri (cumulate) de 2-3 ori curentul necesar, cu Rds cat mai mic si capacitate Cgs cat mai mica.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am facut schema dar nu merge, imi arde tranzistorii si se arde rezistenta din grila. Am renuntat la partea de driveri si am pus cate 2 tranzistori direct din SG-u. SG-ul duce 4 tranzistori, dar problema e ca avand ca sarcina 2 becuri de 200W, se incalzesc cam tare tranzistorii. Este adevarat ca nu le-am pus radiatoare pe masura, ci am pus radiatoare mici (de proba) iar in grila le-am pus doar rezistenta de 10 ohmi pe iesirile SG-ului. Credeti ca ar mai trebui cate o rezistenta separat pe fiecare tranzistor, adica inca 4 rezistente?

post-65904-13982945704_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Mai poti scadea din puterea disipata de tranzistoare numai prin utilizarea unor driveri care sa micsoreze timpii de comutatie. Fie aprofundezi sa vezi de ce (probabil) timpii de conductie coincid (greu fara osc), fie folosesti driveri dedicati seria TC (recomand) sau asemenea. Asta va permite utilizarea in porti a unor rezistoare de valoare mica si curenti mari pentru obtinerea unor timpi buni. Puterea disipata va scadea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări