Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC/12-350V 2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 342
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca scot 600-700W, sunt foarte multumit. Deja am facut comanda pentru IRFZ44, ca mai aveam doar 2 bucati, dar la urmatoarea comanda o sa iau IRF3205, desii m-a "fulgerat" gandul sa incerc varianta dvs de 5000W unda pura. Asta ar fi o adevarata provocare pentru mine. Oricum, prima data sa termin acest invertor sa ma familiarizez putin cu modelul, apoi s-ar putea sa "adun" piesele necesare pentru acel invertor. Bineinteles, intre timp studiez si schema respectiva, sper sa ii dau de ca. 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am reuit sa desenez cablajul si sa fac partea de comanda, dar am intampinat o problema, cred ca nu oscileaza TL-ul. Sa va spun exact ce am facut: Am alimentat cu 10V de la o baterie de masina descarcata si pe moarte, printr-un bec de masina, iar partea de comanda cu SG3525 de la 310V functioneaza bine, dar TL-ul se pare ca nu oscileaza pentru ca am 10V doar in emitoarele de la BD140. In baza la BD139 am 7V,. Ma gandesc ca daca TL-ul oscila, trebuia sa am aproape 10V la iesierea din driveri. Am analizat datashetul TL494, si din cate am vazut acolo, daca tranzistoarele din integrat, cele cu colectoarele in pinii 8 si 11 s-ar deschide, atunci in mod normal pe pinii 8 si 11 ar trebui sa se regaseasca o tensiune pulsatorie (sper ca am spus bine). Practic, ar trebui sa fie tensiunea de alimentare si frecventa data de oscilator. In oscilator am 47K cu 220nF. De mentionat faptul ca din gresala, in loc de 47K, am pus 47 ohmi, dupa care am schimbat, dar tot degeaba.

Aveti idee care ar putea fi problema? Am inteles eu ceva gresit?

Comanda schema.pdf

Comanda Cablaj.pdf

Comanda asezare piese.pdf

Comanda asezare piese mirror.pdf

INVERTOR COMANDA.rar

Editat de dacianu11
Link spre comentariu

Am rezolvat problema! A fost vina mea ca nu am recitit postul #273. Pentru ca am facut doar modulul de comanda, tensiunea pe pinul 5 al LM393 era mai mare decat pe pinul 6, iar asta a dus la blocarea TL494. Am pus pinul 5 la masa (provizoriu), iar acum TL-ul oscileaza. Din pacate frecventa masurata cu"ochiometrul" si un led este undeva la cativa HZ. Ledul l-am conectat intre iesirile driverilor. Exista o varianta de a masura si regla frecventa la 50Hz inafara de frecventometru si osciloscop? Banuiesc raspunsul, dar am zis sa intreb totusi.

Link spre comentariu

citat: Exista o varianta de a masura si regla frecventa la 50Hz inafara de frecventometru si osciloscop? Banuiesc raspunsul, dar am zis sa intreb totusi.

Se poate incerca un e-mail catre Carmen Hara, am auzit ca este de treaba !

Poate folosind o tensiune  din secundarul unui traf micut de retea. Se detecteaza trecerile prin zero cu un comparator si se obtin dreptunghiuri de 100hz. Sau de 50hz daca folosim numai o semialternanta. Se sincronizeaza tl494 cumva cu 100hz dar trebuie un montajel digital care sa arate cand cele 2 frecvente sant egale. Dl Ticu se pricepe la digitala "clasica".

Link spre comentariu

Se poate incerca un e-mail catre Carmen Hara, am auzit ca este de treaba !

:aplauze :aplauze :aplauze Super tare asta! Am ras in hohote cand am citit. Oare lucreaza si pe bonuri de masa? Fara osciloscop, vorba lui Marian, NASOL. O sa fac rost macar de un frecventometru sa pot ajusta frecventa la 50Hz, cat despre forma de unda, D-zeu cu mila, desi ma gandesc ca ar trebui sa fie dreptunghi curat. Pana atunci o sa fac si partea de forta.

Editat de dacianu11
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salutare.desi este cam de mult de  cind am mai intrebat despre invertorul  de la 12v la 220v.Am studia t schelele cele doua care sunt date si nu-mi dau seama de unde sunt comandate tranzistori irf840.Mai lipseste ceva din documentatie?De acest invertor sunt interesat.http://www.ebay.com/itm/300W-High-frequency-Sine-Wave-Inverter-Dedicated-Push-pull-Transformer-EE40-/131298281719

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări