Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC/12-350V 2

Postări Recomandate

Vizitator smilex

Se lucreaza cu puteri relativ mari care genereaza perturbatii pe linia de alimentare. De asemenea perturbatiile pot veni dinspre baterie, e o instalatie auto acolo. Acel filtru LC exista pentru a evita/atenua problemele de acest gen. Se pot monta si la iesire pentru a elimina eventualele componente de frecventa mare (ale sursei) oferind o tensiune mai "curata".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 342
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

scz am citit in grabasi de aceea nu am realizat noua pereche am montato in paralelG cu reziztenta pe iesirea din tranzistorul de polarizare S punte SD punte Dla fel ca in schema si am conectat o singura pereche de frica celor de pe forum care spuneau ca bubuie si alte chesti o singura problema am intalnit cu traful care tziuia si se incingea odata cu mos-urile am recitit posturile si ajutorul a venit de la postul lui adrian pintea cu becul legat in serie cu sursa am adaugat un rezistor in serie cu un semireglabil in locul lui RT si am rotit pana ce sa stins becul asta am facuto fara traf apoi montat traf,am eliminat becul si in gol consuma 120mA am adaugat si cea de a doua pereche cu problema cred ca era ceva suspect la cablaj k am deslipit toate mos-urile am curatat cositorul am lipit la loc si acum merge perfect dar a crescut consumul in gol la 210mA asa ca bafta si voua :freaza:

Link spre comentariu
:nebunrau: Eu ma gandeam ca o sa am 300v la iesire,si asta m-a derutat, abia acum am vazut ca o sa am 2x300v :101 Ok, cu ajutorul vostru cred ca am inteles tot pana acum, si va multumesc foarte mult. Mai trebuie sa invat sa fac traful si cele 2 bobine de pe alimentare si apoi ma de cablaj.Am aceste 2 toruri recuperate din surse de calculatoare, credeti ca ar merge sa fac cele 2 bobine de pe alimentare? Daca da, cate spire credeti ca ar trebui sa pun pe unul ca sa obtin 100uH si ce diametru? Este prima data cand lucrez cu asa ceva, deci sunt prafNu am putut sa atasez decat in formatul acesta
Link spre comentariu

Pff,ce amplificator auto folosesti tu la 300v? :nebunrau: Nu conteaza,cand revin o sa mut discutia (o adevarata placere in a muta 2 pagini...ca deh,titlul e doar de forma acolo)

300v o sa-i folosesc pentru a alimenta becurile economice.Cat despre titlu da, aveti dreptate si imi cer scuze ca nu am postat la "Convertor DC-DC/12-350V" mea culpa. Daca doriti puteti sa mutati discutia acolo.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Estimez 35-40 spire pe toruri pt. 100uH, nu e critica inductanta (conductor cu diametru 1,8 min.).Pt. a obtine o tensiune simpla, e suficienta o redresare cu doua diode. Puntea nu mai trebuie. Masa iesirii astfel obtinuta poate sau nu sa coincida cu masa intrarii, dupa dorinta. Cu doua diode si mediana sau cu punte:post-1-139829430172_thumb.gif

Link spre comentariu

Din schema inteleg ca ar fi nevoie doar de o singura bobina pe alimentare. Daca da, avand 2 toruri identice (cel putin ca dimensiune si culoare) ma gandesc ca poate pot sa pun un filtru si la iesire intre diode si cond pe +. Din cate am citit pe forum am inteles ca si acolo ar fi indicat un filtru. Spuneti-mi va rog daca si acolo trebie sa pun bobina si daca da, tot acelasi nr. de spire ca cea de pe alimentare? Ma gandesc ca diametru merge si mai mic avand in vedere ca se lucreaza cu curent mic si tensiune mare. Rezistenta prin care este alimentat sg-ul este de 10 ohmi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări