Vizitator smilex Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Acum vad BC173, nu cred ca eu l-am pus (poate am fost adormit). S-ar preta un BC337, 639, etc. La acel 173, incearca prin scaderea 4k7 din colector-baza, la 3k3. Eventual marirea celuilalt 4k7 ce vine tot din colectorul lui in baza celuilalt tranzistor, la 5k6-6k8. Link spre comentariu
dacianu11 Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Pe schema initiala era BC337, dar am avut doar unul si la alimentare inversa, pentru ca nu am pus dioda de la masa, l-am ars (am scris mai sus despre asta). Asa a ajuns un BC173 acolo. Ok, merg sa fac modificarile....revin. Link spre comentariu
dacianu11 Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Mergeeeeeee! - suna la 10,90V - decupleaza la 10,45V - cupleaza la 12,30VAm schimbat 4,7k cu 2,6k. Acum, cand o sa mai am timp o sa fac cealalta parte si revin.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 La final posteaza cum a iesit tot proiectul . Link spre comentariu
dacianu11 Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Categoric! Cu ajutorul vostru sper sa il duc la capat. Link spre comentariu
dacianu11 Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Dupa ce am lasat acest proiect pe masa de lucru cativa ani, a sosit momentul sa il definitvez, sau cel putin sa incerc. Un scurt rezumat pentru cei ce nu au citit tot topicul: La inceputurile mele in electronica (nu ca acum as fi prea departe) am facut un invertor cu Sg3525 pentru a alimenta becurile economice direct dintr-o baterie. Cu ajutorul lui Smilex am facut acest invertor care la iesire imi scotea 300Vcc. Ulterior am vrut sa ii mai aduc cateva imbunatatiri cum ar fi protectia la subtensiune + un buzer care sa atraga atentia "prostului", protectie la alimentare inversa, tot din cauza ........Aceste protectii le-am facut, dupa care am vrut sa am la iesire 220Vac. Impreuna cu Smilex (sau mai bine zis doar Smilex) i-am adaugat si o punte H care sa imi faca din 300Vcc, 220Vac. Din pacate aici m-am oprit cu proiectul si a stat pe masa de lucru cativa ani, iar acum mam apucat de el si dupa cum era normal la mine, am si intampinat dificultai, asa ca va cer ajutorul vostru in acesta problema. Postez mai jos schema ca sa vedeti despre ce anume este vorba, cu mentiunea ca semiregalabilul de 10K l-am pus de 50k, ca altfel nu imi crestea tensiunea la ierirea Sg mai mult de 2V. Am realizat practic acest montaj iar la iesire am 230V dar daca ii pun sarcina imi scade tensiunea la 0. Tensiunea in grila 2 si 4 este de 5V, iar in grila 1 si 3 am 9V. Tensiunea in 2 si 4 am masurat-o in alternativ. Al doilea SG are la iesire o frecventa aprope de 50Hz, asta masurat ochometric cu un led intre iesire si masa. Am construit un frecventometru si bineinteles ca l-am prajit inainte sa il folosesc, asa ca mi-am dat eu palmele. Care credeti ca ar putea fi cauza scaderi tensiunii la iesire? Poate nu am expus toate datele pentru o dignosticare corecta, dar intrebati si va raspund, sau spuneti-mi ce sa masor, si masor Invertor.pdf Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Osciloscop ai? Link spre comentariu
dacianu11 Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Din pacate, nu Link spre comentariu
Vizitator solomon Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 (editat) Semi de 10k e conectat gresit in pin 2,trebuie la referinta de 5V ,PIN 16 Editat Februarie 20, 2016 de solomon Link spre comentariu
dacianu11 Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 Asa? Invertor.pdf Link spre comentariu
Vizitator solomon Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Da,conform cu pag.15 ,post 215. Link spre comentariu
dacianu11 Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 Se pare ca am gresit eu cand am desenat schema in eagle. Am facut modificarea si pe montaj, dar din pacate cu semi in pin 16 nu functioneaza deloc, in sensul ca la iesire am tensiune 0. Cu semi in pin 2 am la iesire 220Vac, iar aceasta tensiune se poate regla cu semireglabilul de la 0 la 320-330Vac. Partea proasta este ca daca ii pun sarcina tensiunea scade la 0. Am mai facut cateva masuratori, iar in gol in grila 2 si 4 am 5V, in grila 1 am 150V care fluctueaza destul de mult, iar in grila 3 am 50V care la fel, fluctueza foarte tare. In sarcina, in 2 si 4 am 5V, in 1 am 50V care fluctueaza, iar in 3 am 11V stabil. Am masurat toate rezistentele si sunt pe cablaj conform schemei, am schimbat conzii de 10uF si face la fel. De precizat faptul ca intre +/- 320V am pus o rezistenta de cativa zeci de K (nu mai retin exact cat, am calculat-o sa am 0,3-0,4W pe ea) ca sa imi mentina tensiunea la 320V, altfel in gol, fara sracina urca la 400V. Care credeti ca ar putea fi problema? Stiu ca fara osciloscop intrebarea mea suna ceva de genul "cat costa o masina", dar poate oarecum ii dau de cap si fara osciloscop. Multumesc! Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Pentru sinus modificat ,comanda puntii H am facut-o mereu cu TL494 ,din pdf-urile atasate mai jos si a functionat de fiecare data. Link spre comentariu
dacianu11 Postat Februarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2016 (editat) Sa inteleg ca la mine o posibla cauza ar fi comanda puntii H. In prima schema postat de dvs, cea cu 494 si pntea H, ati facut doar partea de comanda sau si puntea H? Daca ati facut si puntea H, si este functionala, as face si eu partea de comanda cu 494 si as face si puntea postata de dvs, m-i se pare mai simpla decat varianta mea. Editat Februarie 23, 2016 de dacianu11 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum