Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC/12-350V 2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 342
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex
post-1-139829482575_thumb.gifAm mai modificat rezistorii de la intrare pentru o blocare mai ferma. Semireglabilul introdus (pin 8) are rolul de a regla umplerea la 0,7. La 310Vcc alimentarea puntii, din semireglabil se regleaza 220Vca la iesire. Se poate insera si un sistem de protectie.Nu te-ar interesa solutia viewtopic.php?f=41&t=110029&start=175#p1088125 ? Cred ca LED-ul de acolo are si un rezistor inseriat...La frecventa asta, s-ar preta niste IGBT, sunt mai "tari", la acelasi pret.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ceva asa:post-1-139829483062_thumb.gif Un tiristor de semnal (capsula TO92) amorsat de curentul mare prin oricare dintre MOS-urile low, ramane amorsat pana la disparitia semnalului de comanda. Aici te-ar ajuta niste IGBT-uri cu viteza slaba, sau mai sigur, o inductanta pe iesire care sa nu permita cresterea curentului pana la actionarea totala a tiristorului.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Semnalul de comanda are 0,7 umplere. Deci pentru 10ms la fiecare semialternanta exista 7ms semnal de comanda si 3ms pauza. Cele 3ms sunt suficiente pentru blocarea th. Actiunea se repeta pentru fiecare impuls de comanda. Daca insa se insereaza un rezistor suplimentar care sa alimenteze th, atunci el va ramane amorsat permanent pana la decuplarea si recuplarea sursei. Se poate si asa, depinde de dorinte.

Link spre comentariu

Va multumesc! Deocamdata o sa fac o sursa fara aceasta protectie sa vad cum merge si sa vad daca ma descurc sa o fac. Totusi vreau sa inteleg bine principiul de functionare, iar cu tiristori nu am lucrat niciodata si nici nu stiu bine felul cum functioneaza. Dar foarte probabil ca pe viitor o s-o fac (protectia). Deci, schema, asa cum ati "imbunatatit-o" ultima data ar fi ok? Pot sa ma apuc sa o fac? download/file.php?id=26120&mode=view O protectia la baterie ar merge sa ii fac? Adica atunci cand scade tensiunea pe baterie la 10,5-11V, sa se opreasca sursa si eventual un buzzer, de avertizare. Eu ma gandesc la ceva la pinul 10 al SG-ului de pe partea de 310v, sau la alimentare, la releu.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Da schema ar fi ok cu precizarea ca trebuie reglata frecventa la 50Hz pe iesiri, iar umplerea la 0,7 (sau 0,35 din total pentru o iesire), adica masurat cu voltmetrul (tensiune efectiva), 4,55V la oricare iesire pentru 13V alimentare.Protectia la subtensiune se poate monta oriunde, fie pe terminalul SD, fie pe releu.Acel LED are un rezistor? E pus invers fara, nu-i inteleg rostul.

Link spre comentariu

Frecventa din cate am vazut in datashetul Sg-ului, la 150K si 200n, scoate 50Hz (ma gandesc ca pe un canal), dar oricum o sa pun un semireglabil sa fiu sigur. Acel LED, da, are o rezistenta de 1K dar se pare ca am uitat sa o pun, si se "aprinde" la alimentare inversa. O sa ma gandesc (sau o sa caut) la o schema pentru acea protectie la subtensiune, si revin cu ea (schema).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări