Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC/12-350V 2

dacianu11

Postări Recomandate

• Răspunsuri 342
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dacianu11

116

• vasile eugen

35

• nel65

20

• Dr.L

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Dupa cum arata PDF-urile, 13001 e mai bun pentru aplicatia ta, are hFE mai mare.Acel comutator este tranzistorul de la iesirea TL494 si se afla in integrat (daca folosesti 494). Poti folosi si SG3525 sau asemenea. Alege.

Link spre comentariu

In loc de TL494 sau SG3525, as putea sa folosesc schema asta ca sa scot 50Hz? Nu de alta, dar piesele astea le am . Schema am facut-o si merge foarte bine, merge pe 50Hz fix. Sau nu se potriveste la aplicatia asta?

post-65904-139829479816_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Fie folosesti npn in schema postata, fie cu iesirile ataci niste npn care vor fi comutatoarele, dar solutia e functionala. Nu-ti ofera insa umplerea de 70%. Cu 494 sau SG e de vreo 5 ori mai simplu. Cred ca si mai ieftin, cu un gabarit mai mic. Si mai ai si alte facilitati (daca doresti).post-1-139829480145_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Daca vrei sa faci cu 'piesele astea pt ca le am' e cam foarte complicat .Analogia pe care am sa o fac cred ca e potrivita : un pilc poti sa-l pui la pamant cu briceagul dar vrei vrea un topor iar daca copaci sant grosi ,o drujba .

Link spre comentariu

Ok, o sa merg pe SG. Pot sa folosesc exact aceasi configuratie ca si la sursa, bineinteles cu RT si CT pentru 50Hz?

Si mai ai si alte facilitati (daca doresti)

Ce facilitati?
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Deseneaza o schema cu 3525.Sa luam exemplul unui bec cu incandescenta. Daca tensiunea bateriei scade, pentru aceiasi umplere de 0,7 vei avea un evectiv mai mic de 220Vca, pentru ca tensiunea de varf scade, deci becul va lumina mai slab. Pentru a pastra efectivul, se poate mari umplerea. Astfel la un 240Vcc pe care l-ai putea obtine dupa redresare cu bateria foarte scazuta, o umplere de 0,9 ar face ca becul sa lumineze la fel. Deci se poate obtine o tensiune efectiva relativ stabila fata de starea bateriei. Acest lucru nu te ajuta deloc daca e vorba de o scula care are punte redresoare la intrare. Acolo tensiunea obtinuta e in functie de varful ei, indiferent de umplere. O astfel de scula (sa zicem bec economic) poate fi alimentata direct cu Vcc, nu mai e nevoie de transformarea in Vca 50Hz.Daca te intereseaza stabilizarea efectivului prin variatia umplerii, numai o schema cu CI te ajuta. Putem discuta ulterior, principiul se poate vedea in link-ul ce l-am pus anterior, cu 494 (in dreapta schemei).

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Formula e utila,dar daca vrei o anumita frecventa,50,0Hz,de exemplu,este util un semireglabil.Eu sper ca la asta s-a referit.Altfel sa schimbi la intamplare componente,pana nimeresti frecventa dorita,necesita o rabdare demna de cauze mai bune.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Heeei! Nu fii lenes! Pune si cele doua jumatati de punte H. Cate o jumatate pentru fiecare iesire.Da, e mai usor cu semireglabil. Si inca unul pentru umplere.

Link spre comentariu

"prin tatonare", da, m-am referit la semireglabil. Sa pun cate o rezistenta la intamplare..... :ras: Am pus doar partea cu Sg-ul ca sa vedeti alimentarea lui. O sa fac o schema completa cu tot invertoru: sursa, redresare, punte H, etc, dar asta o sa mai dureze cateva zile pentru ca o s-o fac din creion si am putin timp liber. Cand termin revin la corectat.Apropo.. stiti un program free cu care sa pot desena scheme electronice si care sa fie cat mai simplu de utilizat? Nu de alta dar nu am chef sa imi prind urechile.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Exista programe, eu folosesc "paint". Are windows-ul. Poti sa-l cauti (search) in partitia instalata, deschizi si salvezi format .gif unde si cu ce nume vrei, si de fiecare data cand doresti sa desenezi ceva, il copiezi. Poti sa-ti creezi propriile simboluri sau le folosesti pe ale mele. Trasezi intai traseele, apoi pui nodurile, apoi piesele. O sa fie greu la inceput, dar dupa ce te deprinzi, e mai bine. La paint, in view, bifeaza tool box si color box.post-1-139829480802_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări