Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC/12-350V 2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 342
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Evident ca are la acea putere sau alta, mica. La putere mai mare un consum de 8,1A sau 8,15A nu creaza insa diferente de randament notabile. Dar exista. Macar teoretic.

Link spre comentariu

Valorile de 100 si 150mA le-am luat la intamplare. Dar intreb pentru am facut o alta sursa, si am experimentat urmatoarele: -cu cat cresc frecventa peste 60Kh, cu atat scade consumul in gol (sub 100mA), dar scade randamentul sub 80% -cu cat scad frecventa sub 60Kh, cu atat creste consumul in gol (500mA) dar creste randamentul, 88% pana acum (deja e tarziu si nu am mai stat la mesterit) E normal fenomenul asta?Oricum sursa nu o sa ramana niciodata in gol, decat in sarcina. Din pacate frecventometru......Apropo, mai putin si ridic eoliana :101

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Fenomenul se poate explica numai prin pierderile ce apar la frecventa mai mare. Pot fi pe traf, tranzistoare sau/si diode. Totodata frecventa mai mica, in gol, se face pe inductanta pura a primarului, care are o crestere de curent mai mare la frecventa mai mica. Trebuie sa gasesti cel mai bun compromis la puterea preconizata a fi utilizata sursa in majoritatea timpului de functionare.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Haide, nu-i un randament chiar rau. Trebuie sa tii cont de puterea disipata si evacuarea ei, in rest nu vad vreo problema daca nu te intereseaza in mod special economisirea oricaror farame de energie.

Link spre comentariu

Da, este adevarat ca nu-i un randament chiar rau, dar se poate si mai bine, avand in vedere ca sursa va fi alimentata de la un banc de baterii care la randul lor vor fi incarcate eolian si fotovoltaic. Dar oricum, eu ma declar foarte multumit avand in vedere ca sunt incepator in ale electronici, iar cand am inceput sursa am fost "varza"teslacountry, schema este asta:cu specificatia ca nu am pus inca filtrul de pe alimentare, alimentarea sg-ului am facut-o prin 10 ohmi inseriata cu o dioda, condul de 220 l-am pus de 1000, iar la iesire am doar puntea, bobina si un cond de 1n. Spor la mesterit, si sa ne tii la "curent"

post-65904-139829476409_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator teslacountry

Am descoperit buba....Era un scurt undeva pe placa de test.. Partea nasoala e ca s-a dus in balarii tensiunea si mi-a facut terci aparatul de masura....deci a trecut mult peste 500 V cu tot cu filtrul dinaintea trafului..

Link spre comentariu

Inca o intrebare, si sper sa nu zic vreo prostie: la iesirea din traf am 300Vc.a. undeva la 30-40Khz, exista vreo posibilitate sa scad frecventa la 50-60Hz? Daca tot am facut sursa ar fi "beton" sa pot sa alimentez si alte electrice/electronice, care nu merg decat cu alternativ 50Hz.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Acel Vca se redreseaza, se filtreaza, si cu 300Vcc si 4 IGBT-uri (MOS) comandate in punte, cu o anumita umplere, se obtine 220Vca sinus modificat. De fapt e dreptunghiular. Se mai poate si cu sinus pur, dar mai laborios.Anumite sarcini inductive (motoare) nu admit decat sinus pur.

Link spre comentariu
Vizitator bogdanmarius

Va salut ! sunt nou nout pe acest forum si praf praf la electronica si electricitate !Ma intereseaza sa realizez un convertor DC/DC alimentare la 12v -> 24v si iesire adjustabila 1amp->30amp si 1v->5,5v cu 2 sau mai multe iesiri !Gasesc pe cineva care sa i-mi construiasca asa ceva ? Multumesc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări