Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC/12-350V 2

Postări Recomandate

Vizitator tyc

Condici aia nu au nici o importanta ...zise el ;numai filtreaza tensiunea de alimentare care daca nu e curata zapaceste SG-ul de o ia pe aratura. Tesiunea in acel punct nu e tocmai neteda ,are spituri pe care zenerul le limiteaza la 15V .Sigur ai pus SG 3525 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 342
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator teslacountry

Dl tyc mersi pentru raspuns. Chiar am pus SG3525 si o sa pun si condensatoarele acelea sa vad daca e ok. Bine de stiut ce fac ele....

Link spre comentariu

Eu sunt incepator in ale electronici, si pe mine m-au ajutat altii in special d-l smilex caruia ii multumesc foarte mult. Pot insa sa iti spun cum am facut eu. Am impartit sursa in doua parti: partea de oscilatie si partea de putere, tocmai pentru ca sa pot sa depistez mai usor eventuale greseli. Dupa ce am facut partea de oscilatie am verificat-o cu un led conectat intre pinul 11 si masa, si pinul 14 si masa, apoi intre pinii 11 si 14(ledul trebuie sa lumineze). Daca ai rezolvat partea asta, poti sa treci mai departe la partea de putere. La o sursa am montat un condensator defect(C12), nu a vrut sa oscileze deloc, si mi-a luat ceva timp pana sa aflu defectul Sper sa te fi ajutat cu ceva.Bafta!

Link spre comentariu

Ce interesant ar fi...tragi un curent cat mai mare si sa creasca si tensiunea proportional...

@ teslacountry "Daca taceai.... filozof ramaneai" :rade:

Aceasta inductanta, pe care o voi numi inductanta serie, nu are rolul de a reduce riplul sau alt rol aiuristic din cele ce am citit pe aici, ci acela de a inmagazina energie.

bine bine....daca inmagazineaza energie trebuie sa o si dea undeva. Cand este nevoie de curent mare (riplu mare) inductanta limiteaza cresterea curentului astfel ca nu se ajunge la valori relativ mari, pe frontul descrescator inductanta elibereaza energie prin "cresterea" tensiunii de la bornele ei.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Acolo faceam referire la inductanta aflata intre puntea redresoare din secundar si condensatorii de filtraj. Nu stiu daca si dacianu11 se referea la ea sau la filtre. (?)

Sper ca si anterior se facea referire la altceva (nu-mi dau seama la ce), altminteri e destul de grav.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Cea de pe alimentare este un filtru atat pentru sursa cat si pentru retea (sursa realizeaza paraziti). Inductante de filtraj pot exista si pe iesire, pe ramurile de tensiuni.

Pentru inductanta de dupa punte, Dr.L a pus un link in care am incercat o explicatie. In mare, pe durata de conductie a tranzistoarelor in secundar apar impulsuri de tensiune de o anumita valoare si un anumit timp care incarca bobina cu un curent, iar in momentul blocarii tranzistoarelor, energia inmagazinata este cedata condului de filtraj. Rolul ei este de a controla cantitatea de enegie livrata prin intermediul timpului de conductie. Nu filtreaza, nu niveleaza, nu reduce riplu, nu limiteaza curentul. Este, dupa parerea mea, cel mai interesant loc dintr-o sursa. Acolo se materializeaza efortul CI de a controla tensiunea de iesire prin umplere variabila. Prezenta bobinei este necesara numai pentru stabilizarea tensiunii de iesire. Valoarea bobinei stabileste cresterea (la on) si scaderea identica (la off) a curentului prin ea, variatii datorate impulsurilor din secundar si autoinductiei. Intra in multe calcule, dar mai ales in calculul retelei de compensare (RC) a amplificatorului de eroare. Citeste din link.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări