Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare generator E0507

ghettoman

Postări Recomandate

Aveti atasate poze cu modulul P4.  Rezistenta intre ramurile de + / - 25 V si masa la mine este de aprox 6 KOhm.  O rezistenta scazuta pe ramura de +25 clar indica o problema si un punct de plecare ar fi cond cu tantal. Recomand inlocuirea lor in intreg aparatul ca oricum mai devreme sau mai tarziu vor ceda. Obligatoriu se deconecteaza sau se inlocuieste si condensatorul combinat X/Y care este in paralel cu reteaua. Am avut ghinionul sa cedeze unul si mirosul insuportabil degajat a stat 2-3 zile in camera !

20200922-142601.jpg 20200922-142611.jpg 20200922-143710.jpg

Link spre comentariu

aceeasi problema am avuto si la mine.majoritatea condesatorilor cu tantal erau in scurt,sa nu m-ai vorbesc de cei de pa placa de alimentare toti sarma.sa nu m-ai spun ca cel de pe retea a avut o bubuitura de am inventat zei si sfinti necunoscuti si rostiti pe cei cunoscuti :))

Link spre comentariu

LA mine la un e0503 nu a iesit fum ,nimic doar nu mai mergea.Il probam,a mers si la un moment dat nimic.A intrat in scurt acel condensator minune si a topit circuitul imprimat  de la filtru intr-un punct .

Link spre comentariu
Acum 21 ore, petriangabor a spus:

majoritatea condesatorilor cu tantal erau in scurt,

Condensatoarele cu tantal se depolarizeaza mult mai repede decat cele cu aluminiu si se impusca la prima alimentare dupa mai multi ani fara tensiune la borne. Repolarizarea se poate face mai simplu: se alimenteaza aparatul cateva secunde, se lasa un sfert de ora, se alimenteaza din nou mai multe secunde, etc. Asa se depolarizeaza si cele cu aluminiu.

Link spre comentariu
Acum 58 minute, puriu a spus:

Condensatoarele cu tantal se depolarizeaza mult mai repede decat cele cu aluminiu si se impusca la prima alimentare dupa mai multi ani fara tensiune la borne. Repolarizarea se poate face mai simplu: se alimenteaza aparatul cateva secunde, se lasa un sfert de ora, se alimenteaza din nou mai multe secunde, etc. Asa se depolarizeaza si cele cu aluminiu.

Si ce faci daca tantalul plezneste ( de multe ori violent )  la punerea sub tensiune ? Eu sunt patit ...

Acum 4 minute, Florian Ciobanu a spus:

asa multe defecte au ? am si eu unu pe care nici nu l-am alimentat , inca

Nu este obligatoriu sa fie cu probleme . Doar condensatorul paralel cu reteaua trebuie eliminat sau inlocuit pt ca altfel o sa aveti surprize.

Link spre comentariu

La mine ultimul chiar fost comic. Era aparatul în funcțiune, un amic la mine și zice: parca miroase ceva. În momentul ala începe fumul alb magic. Doua zile nu am putut scoate mirosul din atelier. 

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Mitica M. a spus:

Doar de hobby/amorul artei sau daca nu aveti altul mai bun, altfel nu merita!

Adevarat !   Valabil si pentru altele de la acelasi producator.

Link spre comentariu

conform asteptarilor a vomitat un condesator electrolitic ,noroc ca nu miroase urat parca nici fum nu a scos destul , arata ceva pe display dar nu se schimba nimic daca dau de butoane , in limita timpului mai incerc maine , dupa ce schimb electroloticii cei mari  , conectorii fund de sertar de la afisaj nu au blocatoarele si se misca cum vor ei , e mult de munca , sper sa merite ca eu nu lucrez cu frecvente mari

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Florian Ciobanu a spus:

conform asteptarilor a vomitat un condesator electrolitic ,noroc ca nu miroase urat parca nici fum nu a scos destul , arata ceva pe display dar nu se schimba nimic daca dau de butoane , in limita timpului mai incerc maine , dupa ce schimb electroloticii cei mari  , conectorii fund de sertar de la afisaj nu au blocatoarele si se misca cum vor ei , e mult de munca , sper sa merite ca eu nu lucrez cu frecvente mari

la mine toti cei de 10 mf erau sarma cel putin pe placa de alimentare tot ce se numea electrolitic sarma direct

spor la reparat,eu l-am reusit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări