SirRoger Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Merci. Azi mai bibilesc la el un pic... Link spre comentariu
SirRoger Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Am defrisat un osciloscop E0109 nefunctional sa dau de vreun 301, 201 dar din pacate nu am gasit... Apropo, cablul coaxial care formeaza linia de intarziere din E0109 e de 50 ohmi sau 75? Link spre comentariu
SirRoger Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Caz rezolvat Am mai gasit un tantal in scurt total. De-acum ma apuc sa schimb electroliticii din sursa (pentru siguranta). Multumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Are din cei albastri , axiali , Frolyt ?... Link spre comentariu
SirRoger Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Cei cu tantal, da. Din aceia axiali, albastri. Electroliticii din sursa sunt din aia romanesti, mari.... Link spre comentariu
dark_angel Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 Eu am avut probleme cu oscilația la un E0507, problema era de la o lipitură rece (mă rog, încă mai e, că ar fi fost nasol rău să ajung acolo, dar ca la reclama la bere: las-o așa, că merge!) ... La un moment dat am fost curios ce poate acest generator pe vremea cand era in productie. Si din ce imi aduc eu aminte, varianta cu tranzistoare finale facute la IPRS parca abea tragea la peste 1MHz pe cand primele exemplare (trimise si baietilor in kaki) aveau finali bfw16 philips, dar chiar si cu aia nu ramanea nivelul de RF constant pe 50ohmi in toata gama superioara, mai ales fara atenuare. Cei care l-au mai folosit sau mai au vreun exemplar prin batatura pot confirma? Ori am fost eu ghinionist si am nimerit unul care nu trebuia sa treaca de CTC ? Link spre comentariu
gauss Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 Eu am un exemplar pe care l - am readus in simtiri ... Am scris si in topic . Am avut la job cand erau " noi " . Ce scria la carte era si pe teren , se verificau metrologic . Probabil ati avut un exemplar defect ... nu vad alta explicatie . Se livrau cu certificat de calitate ... nu - si risca nimeni pielea ... 2 Link spre comentariu
PINTI Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 Am reparat si eu cateva zeci de bucati Intr-un laborator de metrologie. Caracteristicile specificate de producator erau respectate, indiferent de componentele folosite. Link spre comentariu
petriangabor Postat Mai 13, 2020 Partajează Postat Mai 13, 2020 buna ziua tuturor Ca sa nu m-ai deschid alt topic o sa scriu tot aici. Dupa atatia ani in care nu s-a m-ai vorbit despre acest dubiect cu generator E0507 revin si eu cu acelas aparat si aceleas probleme de care s-au lovit toti colegi de breasla si tot modelul cu BD-uri in loc de 2n.... Am incercat sa il resuscitez si cred ca am si reusit,nu pentru faptul ca miar trebui ci de dragul lui de al vedea in stare de functionare. Link spre comentariu
marius_da Postat Iulie 6, 2020 Partajează Postat Iulie 6, 2020 (editat) Foarte fain, si eu am readus la viata unul. Al meu avea niste tranzistori defecti in etajul final... Odata puse in functiune merg f bine. Si faptul ca poti regla factorul de umplere, si e si vobler , MA, MF, e un generator analogic destul de complex. Editat Iulie 6, 2020 de marius_da Link spre comentariu
petriangabor Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Acum 10 ore, marius_da a spus: Foarte fain, si eu am readus la viata unul. Al meu avea niste tranzistori defecti in etajul final... Odata puse in functiune merg f bine. Si faptul ca poti regla factorul de umplere, si e si vobler , MA, MF, e un generator analogic destul de complex. asa este....doar ca eu nu lucrez in domeniu si cam sta degeaba. electronica pentru mine este un hoby,sa fi avut acum 20 de ani toata aparatura ce o am acum era altceva stima Link spre comentariu
helyon Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 Salut! Am si eu o intrebare despre E0507: (am gasit ceva scheme pe care nu am reusit sa le descarc si ce am reusit este... Neinteligibil). Ceva cu cablaje, schema interconectare module ar fi de ajutor... La "vesnicul" modul P4, este un conector de alimentare, la exemplarul meu l-am gasit deconectat, dar modul in care a fost perforat cablajul pentru "cheia" de pozitionare ridica semne de intrebare.... Daca pozitionez conectorul cu cheia in decupaj, ramane un pin in aer... Desi pe placa pinul are traseu unic... Iar cine a lasat conectorul in aer, nu l-a lasat degeaba... Cred ca pe +25V, modulul P4 prezinta 44-46 Ohmi in ambele sensuri, ceea ce e o problema, iar eu nu am nici schema acestei placi. Poate ajuta cineva? Link spre comentariu
petriangabor Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 uitati schema pe care am folosito eu https://fisier.ro/download?f=3c84e1b4625 descarcati de aici .parola este numele aparatului sper sa va fie de folos Link spre comentariu
helyon Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 Am descarcat, intr-adevar de mare folos. Am dezarhivat si analizat un pic schemele, si cred ca exact P4 nu e.... Partea aceea cu amplificatorul de iesire...Mai caut. Mii de multumiri, a fost un ajutor important, de la "nimic", acum am ceva! Link spre comentariu
petriangabor Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 1 oră în urmă, helyon a spus: Am descarcat, intr-adevar de mare folos. Am dezarhivat si analizat un pic schemele, si cred ca exact P4 nu e.... Partea aceea cu amplificatorul de iesire...Mai caut. Mii de multumiri, a fost un ajutor important, de la "nimic", acum am ceva! verificati si pe aceasta https://fisier.ro/download?f=9ef3dc3549e parole aceeasi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum