strombi Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Salut Elforum! De curand am luat de la dezmembrari 2 ventilatoare de dacie,Mi-a casunat mie sa le fac ca aeroterma,Problema e alta consuma extrem de mult,le-am testat pe o sursa care scoate 12V 6Amperi,si arunca acul de la ampermetru la maxim.Deci mi-ar trebui cam 8A.Intrebarea mea e cum i-as putea obtine?? Ca mi-ar trebui un transformator cu sarma de cel putin 2mm si momentan nu imi permit achizitionarea unuia.O idee ar fi sa modific o sursa de PC? Cum as putea face? Asta e ventilatoru cu pricina Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Buna ziua, ati putea cu o sursa de calculator, careia sa ii puneti niste rezistente pe sarcina de 5 V(ca s-ar putea sa tuseasca daca nu are sarcina acolo) i-ar pe 12v ati putea avea pana pe la 10-11A s-au mai mult, depinde de sursa! Ca sa faceti un transformator de la 0.... eu unul nu as face daca am alte posibilitati.Sursa are si carcasa si cam tot ce trebuie. Sper ca v-am putut fi de folos! Link spre comentariu
strombi Postat Mai 5, 2012 Autor Partajează Postat Mai 5, 2012 O sursa care sa imi debiteze cam 10 11 amperi ar trebuie sa aiba cam 700W si e cam 2 3 mil. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 cred ca ati calculat gresit. ma refeream sa debiteze 10-11 amperi pe ramura de 12V si asa in fine, eu am surse de pc functionale si nu reusesc sa le vand cu 10 lei bucata(si pe pariu ca aceste surse scot minim8A) .Si pentru ce va trebuie nu e nevoiesa cumparati o sursa profi, merge foarte bine si cu o chinezarie de 2 lei. Link spre comentariu
Ashky Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 ....(ca s-ar putea sa tuseasca daca nu are sarcina acolo)..Tuseste sigur ptr ca reactia este pe ramura de 5V.Daca ii ceri curent mare pe ramura de 12v (cu cea de 5v in aer) tensiunea de 5v are tendinta sa creasca, rezultatul fiind scaderea tensiunii pe ramura de 12v.Trebuie ori un consumator pe ramura de 5v, ori mutata reactia pe ramura de 12v. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Mai bine uita-te tu pe schemele de surse. Daca faci asta,o sa observi ca e o reactie mixta,adica tensiunile de 5 si 12v au fiecare cate o pondere in acea recatie!@strombi 15A*12V = 180W. Deci poti folosi cate o sursa chinezeasca (cu miezul principal EI33 e extra!) pt fiecare ventilator. Pui conzii de pe linia de 12V noi,eventual schimbi dioda (dubla) de pe ramura de 12V cu una mai puternica (2*15A ,60+ V) si pui un bec de semnalizare/far pe ramura de 5V. Ai mai putea umbla si la reactie...depinde de tine,ca documentatie exista cacalau (chiar daca nu ai schema exacta,care sa-ti dea mura-n gura,principiile raman neschimbate,asa ca urmaresti pe schema si dai de rezistenta care trebuie scoasa (cea dintre 5V si reactie) si cea care trebuie modificata (cea dintre 12V si reactie,care trebuie micsorata putin))Succes! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Eu folosesc un ventilator (tare urat) pe post de exhaustor la gratarul din curte si il alimentez dintr-o sursa ATX ordinara, fara nicio sarcina pe 5V.Strombi, cred ca tie ti-ar trebui un regulator PWM pentru comanda "electroventilatorului" (ca in termeni "dacioti" asa se numeste) deoarece curentul de aer debitat este foarte mare (FOARTE MARE).PS : Cat a costat ? Unul d'asta imi trebuie si mie pentru Dacie dar nu am gasit nicaieri la un pret decent. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 In caz ca nu-i merge,sa stie cu ce sa inceapa atunci Link spre comentariu
strombi Postat Mai 12, 2012 Autor Partajează Postat Mai 12, 2012 Am dat 50 lei pe amandoua. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Eu folosesc un ventilator (tare urat) pe post de exhaustor la gratarul din curte si il alimentez dintr-o sursa ATX ordinara, fara nicio sarcina pe 5V.Strombi, cred ca tie ti-ar trebui un regulator PWM pentru comanda "electroventilatorului" (ca in termeni "dacioti" asa se numeste) deoarece curentul de aer debitat este foarte mare (FOARTE MARE).PS : Cat a costat ? Unul d'asta imi trebuie si mie pentru Dacie dar nu am gasit nicaieri la un pret decent.la dezmemebrari costa in jur de 20-30 lei un ventilator pt dacie ! Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Unde mai gasiti voi piese de Dacie? Nu ca mi-ar trebui, insa am trecut acu' un an pe la atelierul care dezmembra odata cele mai multe Dacii si s-au lasat de activitate! Plus ca majoritatea Daciilor le-a "papat" programul "rabla", si caposii de la Remat nu vor sa vanda nimic inapoi (eu cautam acum cativa ani niste elemente de radiator de fonta (calorifer) si desi se vedeau cu ochiul liber, intai mi-au spus ca nu au asa ceva si dup-aia, cand le-am aratat cu destu', ca ei nu vand inapoi. Noroc c-am gasit la unu privat, sa-mi repar caloriferul care avea elementi crapati...Spor! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 OFF TOPIC : Firmele mari nu revand fier-vechi, sau daca revand, vand numai piese gata categorisite . De ex., Remat Holding vinde piese pentru diverse masini, cu lista de preturi la poarta si pe site. Sunt si centre care vand; eu mi-am gasit roti perfecte (janta+cauciuc) la un remat din Bucuresti...dar da-i si cauta, si murdareste-te... Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Unde mai gasiti voi piese de Dacie? Nu ca mi-ar trebui, insa am trecut acu' un an pe la atelierul care dezmembra odata cele mai multe Dacii si s-au lasat de activitate! Plus ca majoritatea Daciilor le-a "papat" programul "rabla", si caposii de la Remat nu vor sa vanda nimic inapoi (eu cautam acum cativa ani niste elemente de radiator de fonta (calorifer) si desi se vedeau cu ochiul liber, intai mi-au spus ca nu au asa ceva si dup-aia, cand le-am aratat cu destu', ca ei nu vand inapoi. Noroc c-am gasit la unu privat, sa-mi repar caloriferul care avea elementi crapati...Spor!sunt dezmembrari in bucuresti o gramada ,care au orice piesa de dacie vrei .... Link spre comentariu
strombi Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 Sunt si in Bucuresti in Turnu Magurele nu mai zic ca sunt dezmembrari si iti ei ce piesa vrei de dacie de renault... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum