Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot arde transformatorul daca il folosesc la electroliza?

Vizitator mercury6

Postări Recomandate

Vizitator mercury6

Buna seara.

Am gasit pe net un articol, mai exact http://pappa-indelcom.blogspot.com/2011/07/cum-se-curata-rugina.html din care am inteles ca prin electroliza poate fi indepartata rugina de pe diferite scule spre exemplu. In articol se vorbeste despre 12v. Daca as folosi 19v la 4,74 A risc ceva? De exemplu sa ard transformatorul repectiv? Transformatorul este de la un laptop. Exista o distanta minima la care ar trebui sa fie catodul si anodul ca sa nu risc nimic sau nu conteaza distanta?

Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

2

• riderinblack

1

• strombi

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

mircea888

Sursa aia de laptop nu este un transformator, este o sursa in comutatie. O poti arde dar mai probabil o sa intre in protectie pentru ca are protectie la supracurent.Tu ai nevoie de un transformator de retea + punte redresoare pentru ca ala suporta mai mult abuz si e usor de urmarit (vezi daca se incinge).Curentul tras de la sursa depinde de cate saruri are apa in ea pentru ca astea conduc de fapt, depinde si distanta dar acolo in link deja iti arata distanta.

Link spre comentariu
Vizitator mercury6

Multumesc pentru raspuns.Pot folosi?- transformator general cu buton de comutare pe diferite voltaje? (genul de chinezarie care are si multe mufe)- transformatorul de la un casetofon sau acela nu are acea punte redresatoare?Multumesc

Link spre comentariu

poti folosii de la ala cu buton,chiar si cel de la casetofon si ala trebuie sa aiba punte deoarece casetofonu merge pe CC,dar chiar daca nu are pui 4 diode 2 cu inelul spre tine 2 invers un condensator pe iesire si aia e.

Link spre comentariu
mircea888

Nici nu trebuie neaparat condensator pe iesire, ai putea sa pui doar daca ai nevoie sa mai ridici tensiunea trafului, in rest nu ai nevoie de filtraj pentru electroliza.Pentru simplitate cauta o punte de diode, asta are marcate intrarile de curent alternativ respectiv iesirile de CC.

Link spre comentariu

Eu am folosit traf de 12V/3A + punte redresoare + cond de filtrare (2200micro parca) si am curatat de rugina cateva piese. Traful s-a incalzit putin dar si-a facut treaba fara probleme. Ideal e sa tii traful sub supraveghere macar la prima curatare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări