Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop din tv tuner

Vlad Mihai

Postări Recomandate

buna dimineata, iertati-ma daca am gresit subforumul vreau sa stiu daca s-ar putea face un mini osciloscop din placa tv tuner a pc-ului. Daca da , va rog sa imi dati niste sfaturi. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

5

• MifTy

2

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu ar trebui teoretic ca tv tuner-ul sa aiba un DAC?, ideea mi-a venit astazi cand am auzit pe la facultate pe niste studenti ca au reusit cevaam cautat pe google dar nu am gasit nimic concret si ma gandeam ca poate ma lamureste cineva de pe forum. cu placa de sunet degeaba ma chinui ca e doar in domeniul audio frecventei.

Link spre comentariu

da, în esență, ce iese din tunerul tv analogic, aka ”cutia” aia metalică lipită pe placă se introduce într-un cip care e în esență un ADC...mai bine caută topicul despre frecvențmetru din placa de sunet, tot p-aici trebuie să fie, și urmărește explicațiile lui pisoiu, care, pe vremea când ne pocnise cheful de ”osciloscop digital home-made”, tocmai cu asta se ocupa la servici, și ne-a cam răcorit entuziasmul, demonstrându-ne că nu o să obținem foarte mare lucru comparativ cu volumul de muncă implicat. teoria implicată e cam tot aia, chit că discutăm de frecvențe de intrare cu un ordin sau două de mărime mai mari...și n-a zis atunci nimic de calibrarea finală a obiectului, (a spus în alt topic, ăla chiar nu mai știu care e) care cam necesită niște aparate de măsură fioros de scumpe având în vedere că ar fi fost nevoie de ele doar odată...și apropo DAC înseamnă digital-analog converter, iar ție îți trebuie invers, aka ADC, analog-digital converter :) ... de DAC o să ai nevoie dacă vrei să generezi frecvențe sau forme de undă...

Link spre comentariu

asa este, m-am incurcat scuzele mele, cred ca imi voi economisi niste bani si ii voi cumpara unul, cat poate sa conste? doar nu costa cat o casa, la facultate au osciloscoape de 200 milioane de la Farnell( cel mai ieftin) si am avut ocazia sa lucrez azi pe unu care e practic un pc in carcasa de osciloscop are display cred ca de 15 inch ,4 canale, windows xp, e si touch screen :rade: are tot felul de interfete, cine stie care sute de milioane costa :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator

Teoretic ar trebui să meargă, practic nu prea ai cum.Am explorat ideea acum mulţi ani şi ajunsesem la concluzia că nu se putea.Arhitectura internă a integratelor dedicate pentru tuner TV nu permitea accesul la ADC.Poate că între timp lucrurile s-au mai schimbat.Când ai deschis subiectul, ai făcut-o în speranţa că există deja o soluţie, sau ai schiţat tu o rezolvare a problemei şi ai nevoie de ajutor la detalii?

Link spre comentariu
Vizitator osciloscoape

asa este, m-am incurcat scuzele mele, cred ca imi voi economisi niste bani si ii voi cumpara unul, cat poate sa conste? doar nu costa cat o casa, la facultate au osciloscoape de 200 milioane de la Farnell( cel mai ieftin) si am avut ocazia sa lucrez azi pe unu care e practic un pc in carcasa de osciloscop are display cred ca de 15 inch ,4 canale, windows xp, e si touch screen :rade: are tot felul de interfete, cine stie care sute de milioane costa :nebunrau:

Pretul depinde de model si perfomante, variaza foarte mult. In orice caz, exista si modele accesibile, daca cauti bine ;)
Link spre comentariu

cred ca am cauta vreo jumate de ora :nebunrau: , dar se pare ca nu am cautat indeajuns de mult, daca erai din Suceava te rasplateam cu o bere. multumesc ma apuc sa le studiez, dar orice sugestie ar fi utila :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări