Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena CB pe bloc

dj_steel

Postări Recomandate

Cand vorbeam despre montaj in balcon, ma refeream ca in balcon sa prinzi o teava/un mic pilon de 2-3 m in varful caruia sa fie prinsa antena, nu direct antena in balcon; astfel cei trei radiali de la baza antenei nu mai constituie o problema.Legat de instalarea in pozitia nr.2: crezi ca ai sa convingi vecinii sa te lase sa gauresti acoperisul? Ma rog, nu stiu exact situatia ta, daca acoperisul a fost suportat de toata scara sau doar de catre locatarul de la etajul 4, adica de catre tine. Stai sa vad daca gasesc, pe un alt forum o astfel de antena, adica Sirio GPE-27e instalata la nivelul balconului, pe un mic pilon.

Asa arata Sirio GPE-27 montata langa geamul meu,acum folosesc Sigma Venom 5/8 Wave High Gain,radiali de 28 cm.http://233sp186.webs.com/apps/photos/ph ... =152508630
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

8

• mecaboy

7

• yo9how

6

• PINTI

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator brosky

longwire-ul la ce foloseste ?ma gandeam sa pun si eu prinsa de balcon, in varianta in care sa elimin urcatul repetat pe bloc pentru reglare/intretinere... cat de mult conteaza diferenta de nivel (3-4m) intre antena montata pe balcon si cea montata pe bloc ? (stau oricum pe deal deasupra orasului, am doar cateva cladiri inalte la 2-300m care obstructioneaza orasul)Daca pun pe balcon lungimea segmentului de cablu trebuie calculata sa fie minim x m ? (citeam pe undeva o formula cu viteza cablului/ceva = cablu trebuie sa fie multiplu de x) Ca si cablu in acest caz, ii ok sa folosesc rg58 standard sau trebuie sa iau rg213/h155 ?Mai am nevoie de ugly balun ? (x spire de cablu pe o sectiune de 10cm) ?Scuze de intrebari, dar vor folosi in viitor si la restul bolnavilor :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări