Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema cu leduri

Vizitator pisica

Postări Recomandate

Vizitator pisica

Buna ziua doresc sa ma ajutati cu o schema pentru ( sincer sa fiu nu stiu cum sa ii zic sa zicem o bariera ) doresc sa alimentez 2 led-uri.Ambele sunt legate in paralel si sunt alimentate amandoua o data in prima faza la 9-10v si doresc sa se aprinda unul si in a doua faza cind primeste 10-12v sa se aprinda si al doilea. Aici nu stiu ce sa ii pun sa imi limiteze alimentarea celui de al 2 led sa se aprinda decit atunci cind primeste 10-12v . va multumesc mult de tot . O sa incerc sa fac si o schita nu stiu cit de buna v-a fi. Daca sunteti amabili sa imi dati ideile pe id de messs [email protected] va multumesc mult de tot

Editat de Madalina: nume subiect;

Incearca sa nu mai incalci regulile limbii romane scrise!!!!

post-17124-139829428416_thumb.jpg

post-17124-139829428418_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

1

• BUGHIU

1

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fiti mai explicit sau scrieti mai pe inteles,de exemplu asta cum vine:

doresc sa alimentez 2 led-uri unul sunt legate in paralel si sunt alimentate amindoua o data in prima faza la 9-10v si doresc sa se aprinda unul si in a doua faza cind primeste 10-12v sa se aprinda si al doile

Link spre comentariu

acea "bariera" se poate realiza cu o 'dioda zener'. daca citesti un rezumat de jumatate de pagina despre diode zener si mai vezi si o schema exemplu ar trebui sa te prinzi ce ai de facut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări