Sharky Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Salut, Am scapat un Fuji finepix S5600 intr-o valtoare unde a stat in jur de 5 minute pana am reusit sa il pescuiesc. Cand l-am scos afara era plin de apa, iar obiectivul era acvariu. L-am desfacut tot, i-am curatat lentilele, remontat, dar din pacate pozele nu ies calumea. http://dl.dropbox.com/u/13402925/temp/s ... aginea.JPG MEcanic/electric functioneaza, dar posibil sa aiba o mica problema de focalizare sau cel putin asa mi se pare cand ma uit la imagine pe LCD, desi cand le descarc par ok, asa cat imi pot da eu seama prinde porcariile alea de linii. Nu ca as tine cine stie ce la aparat, dar as vrea sa il rezolv din ambitie personala. Ce credeti ca are? Ce ar mai fi de incercat? Merci! Link spre comentariu
BUGHIU Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Acum poate e cam tarziu...!!Indicat era sa-l lasati la ...soare,desfacut bucatele ,sa se evapore apa singura din el,bineinteles fara acumulatori in el!!!!Posibil sa mai fie umezeala in el!!!! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 am avut un aparat samsung cumpatat de pe elforum care avea defect obiectivul ceva samsung la montare din greseala am atins acel senzor si a ramas patat ma stresa ca iesea pozele cu umbre si cetoase am reparat cetosenia cu alcol tehnic si manusi de plastic (pungi de nailon cum sunt la vopselele de par )am demontat obiectivul su l-am imersat in alcool tehnic (vezi ca dizolva vopseaua nu chiar toate tipurile )l-am scos si l-am trecut la evaporat fortat deasupra unui resou dar cu manusile pe maini pastila (senzorul)de pe placa l-am sters cu o laveta de curatat monitoare lcdmontare cu mare grije sa nu ajunga fire de praf in obiectiv si voala merge matrixu de pe forum este proprietarul sau actualdin poze reiese ca ceva nu este ok pe placa incearca sa scoti displaysi sa imersezi placa pt vreo 3-5 ore in alcool tehnic vezi ca displayu se distruge in alcool Link spre comentariu
nicul Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 a ramas apa in conectori. alcoolul izopropilic curata, dar lasa urme pe lentile si senzori. trebuie folosita o lupa puternica si o iluminare foarte buna. asa vei constata cat de mici si tenace sunt scamele.dupa spalare trebuie lasat sa se usuce macar 48 de ore intr-un mediu fara praf. Link spre comentariu
schukaru Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 ai demontat umblat la optica?aceasi problema avea si fuji a100 al meu s-a rezolvat doar cu inlocuirea obiectiuvului Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 3, 2012 Autor Partajează Postat Mai 3, 2012 da, am demontat tot, mai putin senzorul.A fost nevoie sa curat tot. Va dati seama ca o apa de munte care curge cu viteza si face ditamai valtoarea nu e cea mai curata apa. Aparatul a avut timp sa se uste pana am ajuns acasa. Cand l-am deschis era perfect uscat, dar fiecare sticla era un strat de jeg.Conectorii par curati, dar o sa urmez sfatul si voi imbaia fiecare placa in alc izopropilic.Placile sunt separate deci nu vor fi probleme ca ud lentila.De scapat l-am scapat acu vreo 3 saptamani, deci a tot avut vreme sa se uste, desi repet, era complet uscat cand l-am desfacut, plus ca placile au zacut desfacute o vreme.Ar fi a 4 oara cand il desfac, deci deja sunt expert.Din cate am vazut cursa lentilelor e detectata de niste senzori hall, iar motoarele par a fi pas cu pas. Niciunul din ele nu este ars si aparatul functioneaza perfect, mai putin dungile care apar si unele probleme de focusare. Credeti ca trebuie aliniate lentilele intr-un anumit fel?Si doi la mana, recomandati-mi o sapuniera cat mai ieftina. Asta macar de o scap in apa nu imi pare rau de ea, desi nici dupa aparatul asta nu imi pare rau ca devenise cam expirat. Ar fi bine sa aiba baterii AA, sa pot folosi acumulatorii, daca tot am dat bani pe ei.Astea ar merge: BENQ C1430, Samsung ES9 ?Vreau doar sa pot face niste poze din care sa se inteleaga ce e acolo. Link spre comentariu
schukaru Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 cea mai buna solutie pentru umezeala in electronice este o punga de orez Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 O fi si orezul bun la ceva,in afara de pilaf si sarmale,dar in lipsa de o etuva termostatata(n-am decat la servici asa ceva),eu folosesc cuptorul de la aragaz,il incalzesc pe la 80-90 grade(daca e prea mult pt ce va fi "pregatit" se poate si mai putin),intrerup flacara,si depun la "copt" montajul cu pricina,inchid usa si astept pana pe la 30 grade,pt siguranta,figura poate fi repetata...merge garantat,si dureaza mai putin decat uscarea in conditii normale,mai ales iarna,daca e vara,e si mai bine,in cateva ore la soare,dispare orice urma de umezeala,indiferent cat de ascunsa ar fi,conditia e ca montajul sa nu fie incasetat,se formeaza condens...cu orezul cum se procedeaza? Link spre comentariu
worker Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Nu stiu daca orezul este atat de hidroscopic pentru a elimina apa dintr-un echipament.Mai degraba silicagel. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Pai de asta intrebam...nu contest ca orezul este higroscopic ,dar chiar nu ma taie capul cum poate fi folosit in acest scop,mai ales daca sa zicem ai o placa de baza de la un TV,ca in cazul de fata pui camera in orez si astepti sa se faca sampania Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum