Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vizualizarea continutului unui dump pt memorie TV

stefan35

Postări Recomandate

Intr-un topic privind rescrierea unei memorii(la sectiunea de depanari TV), am fost sfatuit sa citesc pur si simplu continutul acestui dump. Va rog, daca stie cineva, ce program PC sau ce scula e necesara pt aceasta vizualizare ! Scuze, daca am pus intebarea la un loc nepotrivit !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan35

4

• Eusebiu Angelescu

2

• cristi71

2

• atilalukinich

1

...hexedit...si altele asemenea...PS: banuiesc ca va referiti la fisier ...ceva gen *.eep ... *.hex ....*.bin...etc...adica la informatie . Daca doriti "scoaterea" informatiei dintr-o memorie ..atunci e altceva. Trebuie un dispozitiv programator ...hardware

Link spre comentariu

Dumpurile oferite de colegi, au de regula extensia "bin". Asa ceva as vrea eu sa pot citi (stiu ca e cam aberant ce spun), dar fara scula potrivita si programul adecvat nimeni nu poate traduce o insiruire de 1 si 0. De unde pot sa-mi procur aceste accesorii ???

Link spre comentariu

"...... Asa ceva as vrea eu sa pot citi....

Cred ca sunt un pic obosit :nebunrau: ... (si atunci o sa rog pe altcineva sa va raspunda...considerand raspunsul meu oftopic) ...dar tot nu-mi dau seama ce doriti sa "cititi"......din cate stiu eu *.binul contine o insiruire de valori binare la anumite "adrese". Pentru a putea " decripta" continutul trebuie cunoscuta arhitectura procesorului (micro-procesorului).In general cand se "editeaza/modifica" un bit se cunoaste din start ce inseamna hardware. Ex. pentru un anumit model selector se modifica bit-ul xx. si/sau yy....dar NU SE POATE vorbii de ceva generic ...universal valabil.Un alt exemplu este de a afla parola pentru RC-uri.....in functie de tipul aparatului si procesor ...se cunoaste ca acesta salveaza informatia la adresa xxPS: exista convertoare *bin to *.hex ...etc....Va recomand sa dati si o cautare dupa Pony Prog (sa vedeti si partea de programator ...) si totodata sa vedeti cateva materiale privind microprocesorul si memorii ...seriale (semnale SCL ...SDA)etc sau "paralele"
Link spre comentariu

probabil colegul vrea sa salveze continutul unei memorii tv.. sau eventual sa rescrie continutul cu un dump oarecare. este necesar un programator ( foarte usor de construit, vedeti aici viewtopic.php?t=67398&p=598702 ) si un soft free care se gaseste foarte usor pe net ex : pony prog.

Link spre comentariu

Conform indicatiilor primite, mi-am instalat PonyProg si acum urmeaza sa-mi fac si acea mica interfata cu socluri pt memorii. Intrebarea este: pot sa utilizez un port USB al PC-ului cu tensiunea de 5v furnizata de acesta ?

Link spre comentariu

pai schema e facuta sa mearga pe portul serial nu USB. recomandat e sa faceti alimentare separata cu un lm7805 cu decuplarile necesare.

Link spre comentariu

Conform indicatiilor primite, mi-am instalat PonyProg si acum urmeaza sa-mi fac si acea mica interfata cu socluri pt memorii. Intrebarea este: pot sa utilizez un port USB al PC-ului cu tensiunea de 5v furnizata de acesta ?

Am incercat cu adaptoare usb<-->serial si nu am reusit sa programez nimic. Personal folosesc portul serial cand am de scris/citit o astfel de memorie. Dar daca vrei poti cumpara un programator de pic-uri pe usb (Pickit2 parca), ala stie sa scrie/citeasca si astfel de memorii.
Link spre comentariu

Excelent !!! Va multumesc tuturor si va tin la curent cu ce am realizat . La aproape 70 ani ai mei sa stiti ca nimic nu mai este simplu !

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări