Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensator bormasina

sk24bpo

Postări Recomandate

Salut baieti. Am o bormasina Bosch al carui condensator s-a stricat. Aveti idee pe unde se gasesc ? Partea mai delicata e ca are niste craci mai speciali in loc de bornele clasice pe care le intalnim la condensatori. Pe el scrie Fitelec si scrie ca are 150nF

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sk24bpo

3

• en

1

• kuchta Petru

1

• Toni Marginean

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Gasiti la orice magazin de electrice si nu trebuie sa fie chiar de 150 nF poate fi si de 100 sau 220nF. Daca nu gasiti cu aceleasi terminale taiati firele de la cel vechi si lipiti-le la cel nou. Spor la munca!

Link spre comentariu

Ai dreptate, ii tai bornele condensatorului actual si le lipesc la cel nou. Dilema ar fi ca din lateral ii mai iese un fir care duce in tolele statorului. E un fel de masa ? Fara el ar trebui sa mearga, nu ?

Link spre comentariu

Da, de fapt e triplu ??? :nas: Pe el scrie 0,15uF+2x2700pF si e de tipul X1Y. Condensatorul are 2 borne metalice solide plus un fir lung infipt in tolele statorului motorului. Cred ca incep sa ma lamuresc... capacitatea mare e pentru functionarea motorului, iar celelalte doua pentru deparazitare, de aceea apare si conductorul infipt in circuitul magnetic al statorului.

Link spre comentariu

Asta-i condensator de deparazitare; masina poate lucra si fara el, mai ales daca lucrezi in aer liber sau la ceva distanta de receptoarele radio si Tv.E drept ca paraziteaza reteaua de alimentare, dar daca lucrezi perioade scurte de timp, nu cred ca sunt probleme.Masina de gaurit cu perii colectoare, nu are nevoie de condensatoare pentru functionare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări