goguboeru Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 De azi sunt fericitul posesor al unei masini de gaurit de banc CNI parca ii spune cumparata azi de la OBI Berceni cu "enorma" suma de 249 RON. E made in China facuta scrie pe cutie pt OBI .Inca e in cutie nu am desfacut-o inca, o sa ma ocup de ea dupa ce termin strungul de facut Are 300 Wati motorul si schimba vitezele cu fulii si curea . O modific intr-o mica freza adaptabila pe batiul strungului si cand se mai strang fonduri o sa-i cumpar si o masa in 2 axe mai mare decat ce poate oferi strungul. Maine o sa fac niste poze si o sa scanez cartea ei. Nu stiu nimic acum despre datele ei tehnice ,a fost "dragoste la prima vedere " si eram cu scuterul ma dusesem sa cumpar un platou de prindere de 125 de einhell. Are 3 gauri si se potriveste perfect pe diametrul de centrare de la CQ.Mai uita-te si pe topicul cu CQ ca mai apar si acolo info interesante. Link spre comentariu
andreigradu Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Ma uitasem la frezele de pe pagina ungureasca. Initial am crezut ca sunt in euro si ma bucurasem. Apoi am vazut moneda si conversia, preturile sunt similare cu ale noastre. Link spre comentariu
andreigradu Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Tocmai am modificat textul pe care l-ai citit, ne-am amagit inutil.Ca sa fiu in ton cu discutia. Va rog sa va uitati la forma saniilor. La strungurile combinate sania principala are forma de V pe ambele parti, asa cum e la sania transfersala. La strungul meu la sania principala am doar intr-o parte o ridicatura, iar in partea cealalta e plan. deci ma gandesc ca la frezare longitudinala apare o forta ce nu poate fi sustinuta de sanie pe partea din spate.Acest tip de sanie in V e la mesele de frezare. Eu recomand strung combinat doar daca are modelul asta de sanie longitudinala. E posibil ca pretul sa te avantajeze cand le cumperi impreuna.E bine sa nu treaca de 150 kg daca stai la bloc. Strungul meu are 125 kg si il manipulez pe bucati. Practic orice masinarie poate fi transportata pe bucati. Daca ai un garaj esti cel mai fericit. Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Pai cum e gresit? Aaaaa Da e scumpa freza am vazut si io 837 euro fara tva....Deci raman sa incerc sa modific masinuta aia de gaurit in freza..... Link spre comentariu
andreigradu Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Modificarea s-ar putea sa nu iti iasa din prima. Eu am masina ca a ta, doar ca e putin mai mica. Tot din OBI, marca CMI, motor 180W, am dat pe ea 120 lei acum vreo 3-4 ani, e fratele mai mic al masinii tale.Are un joc nasol in ax, practic in corpul ala de fonta in care culiseaza axul. Pentru gaurit merge ceas. La frezat e dezastru, zici ca-ti sare freza in cap.Am vazut ca frezele au acel ansamblu facut din 2 corpuri de otel ce culiseaza perfect si apoi e introdus ansamblul in carcasa de fonta. La masina asta de gaurit corpul fix e direct carcasa de fonta.Probabil daca se face modificare la sistemul de culisare o sa fie mai bine. Verifica si spune-mi si mei cum e la tine. Link spre comentariu
PL500 Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Am si eu un CMI de 180 w. Am fost pacalit de faptul ce era din fonta si tip coloana, insa ca putere este deplorabila. Voi incerca sa-i schimb motorul cu unul mai puternic. Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 A mea e inca in cutie.Nu am desfacut-o pt ca am pe masa de "operatie" strungul cu maruntaiele imprastiate. Termin cu el (azi am luat rotile ce trebuiau schimbate) si dupa aia o pun si pe ea pe masa. Deja m-ati intristat deja cu jocurile alea . Oricum rezist si nu verific sa vad ce jocuri are pina nu termin strungul. Nu vreau sa imi stea mintea la ea si nu la strung.Si am sa fac un topic special cu ea si incercarile pe care le fac ca sa o transform in freza.Cred ca o sa fie amuzant .. Link spre comentariu
andreigradu Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Si a mea pare puturoasa, dar am pus paportul de turatii pe turatie minima. Calitatea gauri e buna si cuplul e rezonabil. Pentru apartament/balcon e suficienta.Modificarea in freza se poate face daca introducem un cilindru intermediar fixat in corpul de fonta si in el sa culizeze axul bormasinii, acesta va fi strunjit in prealabil la o cota mai mica. Astfel se elimina jocul si se creste rigiditatea. E interesanta si metoda lui Radu de strangere cu suruburi, dar nu e pe toata lungimea si pot aparea vibratii. Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Pt. goguboeru, cum ati rezolvat cu rotile?Cum au iesit? Ce a spus meseriasul si cat au costat, daca vreti sa ne spune-tisi noua. Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Mai scriu si aici info despre roti. Le-am facut la fabrica Aversa si au costat 50 ron. Mai multe amanunte pe topicul strungului meu CQ. Sa nu poluam topicul omului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum