Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C520D

MifTy

Postări Recomandate

da, de la ararat... armenia... cum naiba-i zice firmei :)))nu mai cumpăr demult nimic de la dioda, că aia de-acolo e de-acum profilată pe ”chestii” audio manele-quality, nu pe piese... dacă-i ceri o rezistență, se uită la tine cu mutra cuiva care nu știe ce e aia!!! :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

7

• Marele Savant

4

• briobit

2

• mișa

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Gasesti la userul "cristiand02"viewtopic.php?f=59&t=109740&p=1003845#p1003845Poti sa il faci si cu CDB447 (CDB446 ) -anod comun si cu CD4511 ( MMC4511 ) - catod comunsau cu CD4543 - acesta accepta ambele tipuri de afisaj ( in functie de pinul 6 =PHASE )In functie de afisaj atentie la comanda ( anozilor sau catozilor ) , iesirile multiplexate ale lui C520D sunt active LOW.De asemenea iesirile BCD sunt open colector - trebuie puse rezistente de pull-up pe fiecaredin cele patru iesiri - asta este valabil in cazul in care folosesti un circuit CMOS , la cele TTLnu sunt neaparat obligatorii deoarece la acestea un pin neconectat este in "1" logic

Link spre comentariu

Pentru cei care dispun de CDB447 si nu gasesc D147D si ii deranjaza " coditele "de la cifrele 6 si 9 va propun o modificare simpla:Mod-CDB447-bmp.jpgPortile SI-NU sunt CDB400 , 74LS00 etc. ( 1/2 din circuit )Diodele : 1N4148Rezistenele : 100 - 330 ohmi ( in functie de afisaj ) Aceasta completare este valabila doar pentru afisajele cu anod comunDaca se foloseste varianta cu catod comun respectiv cu CD4511 ( MMC4511 , MC14511 )( MMC4511 are aceasi problema cu cifrele 6 si 9 )in loc de porti SI-NU se vor folosi porti SAU-NU ( CDB402 ,74LS02 ) si diodele se inverseaza

post-38021-139829431662_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna searaV-am trimis 2 buc C520 si 2 buc d147 intr-un plic recomandat. Marcajul pe D147 este cam sters, dar garantez ca sint ce trebuie si ca functioneaza.Succes, Emil

Link spre comentariu

vreau sa imi fac si eu un voltmetru cu C520 si as vrea sa stiu daca imi poate da si mie cineva unu. :jytuiyu :jytuiyu :jytuiyu

Buna seara, Da-mi adresa si-ti trimit si tie unul!Apropo, daca mai sint doritori imi pare rau dar NU mai am!!Emil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări