Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C520D

MifTy

Postări Recomandate

credeam c-am aruncat alea 2 bucăți de le aveam... dar cu ocazia curățeniei am găsit într-o cutiuță unul din ele! poate peste alți 10 ani o să-l găsesc și pe-al doilea!!! :rade: partea proastă e că nu am 447, în schimb am vre-o 3 sau 4 4511... mai are careva schema de conectare a lui 4511 la C520D???că au circulat o vreme amândouă, și mai apoi a apărut și schema cu 4543 în loc de 447 sau 4511...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

7

• Marele Savant

4

• briobit

2

• mișa

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa dataschetul se poate face legaturile. Iar iesirile normal spe elementi.Mi se pare ca acest model nu are codita la "6 respectiv 9".

Link spre comentariu
:rade: pe mine mă interesează să fac un voltmetru de panou pentru o sursă cu 317, de 1,25 -15-16 volți... n-are rost să bag un pic și un lcd, ori să cumpăr special un 7107 numai pentru o sursă simplă...o să fac un voltmetru/ampermetru de panou cu mcu, dar după ce o să pun la punct o sursă de măcar 0-20v / 2A...
Link spre comentariu

Buna seara,pina la urma cite C520 aveti nevoie? Eventual am si D147 care stiu sa faca corect cifrele 6 si 9.Emil

Link spre comentariu

Buna seara,pina la urma cite C520 aveti nevoie? Eventual am si D147 care stiu sa faca corect cifrele 6 si 9.Emil

... 2, dacă ăsta n-a mai rezistat psihic la inactivitate!!! :rade: pur și simplu, atunci, demult, acum 16-18 ani, cam așa, m-am apucat să-mi fac un voltmetru cu el, după schema apărută în suplimentul Tehnium... ăla mare și roz... parcă ”laboratorul electronistului amator”.nu mi-a ieșit, de fapt mi se pare că nici măcar nu mi se aprindeau digiții, și am cam ”solicitat” ceva C520D-ul...până la urmă, am aruncat plăcuța la gunoi, scos din sărite... nu mai țin bine minte dacă cu tot cu integrate (le pusesem pe soclu), sau nu...ăsta nu pare să aibă fludor pe pini, s-ar putea să fie al 2-lea exemplar achiziționat atunci...voiam să fac un voltmetru și un ampermetru, de-aia am luat 2...acum o să fiu ceva mai atent... și oricum, pe vremea aia îmi pierdeam repede răbdarea...vorba aia, mai bine mai târziu decât niciodată... :)
Link spre comentariu

Mai sunt la TME 7447. ( http://www.tme.eu/ro/katalog/?idp=1&sea ... 283&page=1 )

Oricum daca chiar vrei sa faci o asemenea scula, D147 e mult mai fain si compatibil pin la pin.

Aici s-ar potrivi mai bine "Mai bine prea tirziu decit niciodata" :rade: ca acum poti sa iei cu 20 lei un aparat de masura nenorocit, pe care sa-l scoti din carcasa si sa-l montezi in sursa pe post de afisor.

(si eu am folosit acum vreo 20-25 de ani C520, printre altele chiar si la niste termostate de laborator pentru tehnica foto color, aia cu bai de chimicale, cu conversia codului BCD in grade si zecimi de grad cu eprom rusesc, din ala alb cu gemulet...)

Link spre comentariu

merge pe mâna voastră cu D147, că mi-am dat seama de ce n-a mers atunci...după cum am spus, aveam vre-o 3 4511, și nici un 447... și cum 4511 e pentru catod comun, și 447 pentru anod comun, e clar de ce nu zicea afișajul nici ”pâs”, că foloseam exact schema cu 447!!!... :bataie deh, fierbințelile tinereții...

Link spre comentariu

447 merge la fel, dar afisaza urit 6 si 9. Asta pe mine ma deranja grozav. Sigur poti folosi si ceva mos gen 4511. Trebuie sa studiezi in catalog ce modificari apar. (eu nu am chef acum :rade: )

Link spre comentariu

acum cautam cutia cu mmc 7107 si am vazut ca mai am cateva ... daca nu va iese pasenta cu D147 va fac eu cadou 2 bucati (mmc 7107) sa va rezolvati treaba ( ca va vad tot de la malul marii)

Link spre comentariu

447 merge la fel, dar afisaza urit 6 si 9. Asta pe mine ma deranja grozav. Sigur poti folosi si ceva mos gen 4511. Trebuie sa studiezi in catalog ce modificari apar. (eu nu am chef acum :rade: )

se pare că trebuie să inversez semnalele la catozi, și să mai inversez și ieșirile la segmente...

de-aia nu-mi mersese atunci, eu pur și simplu l-am pus în loc de 447!!!

pe vremea aia nu exista internet în românia, și ”agenda radioelectronistului” parcă intrase în pământ... țin minte c-am dat peste ea la vre-o 2 zile după ce-mi ieșisem din pepeni și aruncasem plăcuța...

o idee mai bună ar fi să folosesc un 4543, care poate fi folosit cu ambele tipuri de afișoare, C.C. sau A.C. ... și întâmplător, am 5 bucăți la dispoziție...

@briobit, s-a notat!!! :d

chit că aș face, mai degrabă, un ”mic” multimetru ”de masă” cu ăla... în ultima vreme, chiar am simțit nevoia a 2 voltmetre și-a unui miliampermetru... decât să stau pe masă cu dihania de mavo35, dt-ul, și un 830 semibelit (”tinicheluțele” de la selector s-au pierdut, și l-am ștrapat ca voltmetru pe 200 de volți)... :rade:

nu, nu merge să-l bag pe ăla în sursă, ar însemna să ocup numai cu el cam 90% din capacitatea cutiei!!!

ca să aveți idee, uite cam cât e de mare (bateria e pentru estimarea mărimii... da, mai e încă bună :d):

Posted Image

deci, dacă o să fie cazul, am să dau un semn...

și dacă pun mâna pe o foaie de plastic suficient de mare... am o ditamai cutiloaia de tablă de oțel...

meditez să bag în aia o sursă stabilizată, un generator de semnal (fără prea mari pretenții), și un frecvențmetru cu pic... și probabil și altceva... să vedem...

oricum, presimt că rezolvarea chestiunilor de fixare mecanică o să mă supună la chinuri nesfârșite, ca de obicei!!! :rade:

(cutia are și ea peste 15 ani... inițial, pusesem în ea un stabilizator autoprotejat cu 4 tranzistori, un zener, și un led roșu... acum are led albastru, de brichetă :P și ”panoul de ieșire” era pus pe una din laturile mici, pe cealaltă latură mică venea cablul de alimentare...

am tot zis c-am să o chituiesc și-i dau un pic de vopsea, sau măcar ceva autocolant, dar s-au tot ivit altele...

acum are înăuntru o sursă cu 317, și scoate cam 11,5 volți... cu ăla cu tranzistori scotea 0-18 volți, dar aveam alt traf...)

Link spre comentariu

Daca nu va place formatul la 6 si 9 dat de 447 (RDG-istul D147 remediase chestia asta!)(fara bara orizontala), exista o schemuta cu niste diode care le aprindeau si pe alea (sau era si un tranzistor/inversor? Hint: peste 7 (D=high) mai este doar 8, care oricum aprinde toate segmentele, si...9! Un inversor (open colector sau cu dioda sa nu intre in conflict cu 447 (sau un tranzistor) cu D la intrare si colectorul la iesirea pentru segmentul d a lui 447... Analog se poate aplica un artificiu pentru 6 (mai cautati si voi! La munca, nu la cerut!) (Ce-i plac glumele lui! Ptiu ca spun prea multe tampenii!))Sursa mea cu 317 e facuta sa inlocuiasca alimentarea la baterii, cu iesire de 3; 4,5; 6; 7,5; 9;12 volti. Cu limitarea aia intrinseca la 1 A (e 317T), un radiator generos, sa "duca" si un traf reciclat de printr-un monitor monocrom vechi...E cea mai utilizata sursa! Asa am si eu un proiect de sursa de la zero virgula pana n-spe volti si un chil de amperi, cu tot feliu de floricele pentru redus disipatia (intai au fost prizele pe secundar; apoi redresorul cu tiristoare si filtru gama cu bobina barosana; ultima gaselnita e un prestabilizator in comutatie pe frecventa ultraacustica...)Pana una-alta, tot vechile "open frame-uri" sunt de baza (asta era o "solutie" de fentat confectionarea unei casete!)Inca odata se verifica butada: "o improvizatie e ceva uimitor de durabil!"Spor!

Link spre comentariu

Nu prea m-am prins cum a evoluat discutia, dar daca doriti va pot da eu un C520 si doua D447. S-ar putea sa fie folosite, dar garantez ca sint OK dpdv functional.Pentru colegul care a intrebat, nu am mai multe, citeva bucati doar. Emil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări