Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lamurire in a alege dintre doua amplificatoare

Vizitator elamator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator elamator

Mersi Adrian!Dupa cum vad ,grosimea cablurilor si lungimea acestora nu este de neglijat. In principiu un cablu al carui conductori au o sectiune mai mare ajuta mai mult in transmiterea semnalului de la amplificator la difuzor,nediminuandul. Pierderi vor fi dar nu asa mari.Si lungimea de10 m mi se pare mare acum. Chiar nu am nevoie de atat dar am zis'Las' sa fie'. Poate plasez amplificatoarela in spatele boxelor si folosesc doar 2-3 m de cablu.Foarte interesant cu 'Damping factor'-ul asta .Tre sa ma documentez,nu gluma.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator elamator

Salutare!Din nou fac apel la cei mai cu experienta: QSC RMX 5050 sou CROWN MACROTECH 5000VZ?.Pentru mine Crown pare mai solid dar second hand,Qsc pot sa-l iau nou. Care ar fi diferenta din punct de vedere al constructiei? Mersi

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator elamator

Mersi pt. link. As avea ocazia sa achizitionez un 5000 vz la vreo 500-600 lire,dar un canal este busit. Nu stiu cam cat ar face reparatia.Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Depinde de defect, reparatia acestui Crown, a costat 600 lei, s-au inlocuit TOTI finalii pe canalul ce nu-i avea.

In acea suma, s-a incadrat si recalibrarea bias, ODEP, si mici ajustari.

viewtopic.php?f=33&t=132685&start=75

A fost singurul defect, in rest nu s-a schimbat nimic altceva.

Crownurile seria Macrotech, sint modele vechi de peste 15 ani, la multe, tranzistoarele finale sint OBOSITE de atitea cicluri incalzire-racire,suprasarcini scurte, etc si cedeaza, este logic.

La un Crown VZ5000, daca se inlocuiesc toti finalii (32 buc), si prefinalii (8 buc), este ca si nou, altceva NU imbatrineste in el, este o adevarata UZINA in interior, foarte destept proiectat, si foarte bine lucrat, este serie de TOURING.

Odata reparat, te bucuri de un sunet DEOSEBIT (Clasa AB+B),la calitate foarte buna, pe orice tip de folosire, bass, medii, sau fullrange.

Mergi pe Crown, se repara la mine.

Ca sa vezi "ce are in el", http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... =64&t=4179

Link spre comentariu
Vizitator elamator

Salut si mersi pentru raspuns Claudiu.Inca inainte de a deschide acest topic,eram convins ca voi merge pe QSC,dar aveam nevoie de parerea celor care stiu cum stau lucrurile (multumesc tuturor care au avut amabilitatea sa-mi raspunda la intrebari).Apoi am inceput sa caut pe net,sa intreb stanga,dreapta si am devenit nehotarat.Am vizionat TOATE filmuletele lui Claudiu(DjLeco).Pentru mine treaba sta in felul urmator: Dau vreo 1200 lire pe un RMX 5050,si cind il bag in teste vad ca nu are ,nu sustine puterea declarata.Mai insisti cu 'dreptughiularele' o ia pe aratura(vezi testul facut de Leco pe I-Tech 5000)Nu am testat,nu stiu cat de fiabil este RMX 5050,este doar o parere..Din testele facute de Leco pe 5000 vz am inteles ca ,frate,asta da amplificator.Or fi ele vechi,sint destul de scumpe dar merita,ca daca erau trompete ,erau de mult uitate.Acuma,fara cineva care sa-mi puna la punct un Vz 5000 tot n-am facut nimic(cum am mai spus,nu prea le am cu electronica,le bajbai),dar este Leco prin prejma,asa ca nu-mi fac griji.Urmaresc cateva Vz 5000 care au probleme(un canal busit,ventilatoare care nu functioneaza etc) deoarece ,chiar daca il cumpar functional,vreau sa-i schimb toti finalii,plus un service amanuntit: filtraj,potentiometre,relee etc. Cu partea de tablarie(carcasa) nu-mi fac probleme,dispun de sablaj,vopsitorie,cuptor.Aici sant pe teren propriu.Care ar fi puterea reala (in wati RMS) a unui Vz 5000 pe patru ohmi in bridge?Mersi.

Link spre comentariu

In jurul a 3,8-4Kw, RMS sustinuti, depinde si de alimentare, ii trebuiesc minim 32A alimentare pentru bridge 4 ohm.

Eu unul, numesc 5000VZ "TATICUL AMPLIFICATOARELOR".

Asa ceva , NU se va mai naste, ca ,,, CALITATE si putere oferita in clasa AB+B.

Poate doar eu sa realizez, custom client, insa va costa pe masura...

Cind esti hotarit sa facem unul ca nou, stii cum sa dai de mine.

In 20 ani de cind sint lansate, nu am auzit UNUL SINGUR, sa aibe probleme de filtraj, totusi filtrajele de acolo sint PHILIPS facute la comanda speciala pentru CROWN.

Puteau alege ei Cornell Dublier, BHC, Mallory, si totusi de atitia ani, la seriile TOURING, nu vezi decit PHILIPS in interior, stiu ei de ce.

La un 5000VZ reparat recent, filtrajele de 15000uF/110Vdc, aratau pe aparat MINIM 16500uF.

Link spre comentariu

MA5000 VZ si MA5002 VZ sunt cele mai amplificatoare facute vreodata de Crown . Sunt mai multe modele , dar au aceeasi platforma fara compromis . Absolut imbatabile la calitate audio excelenta ceruta la SPL foarte mare !Atentie , toata seria amplificatoarelor MA500x VZ sunt proiectate doar pentru sisteme sonorizare activa multicanal cum ar fi : Infrabass ( Subwoofer ) , Lo-Bass ( Woofer ) , Upper-Bass ( kick ) , Mid-bass . Nu sunt destinate pentru Full Range , Mid , Mid-Hi , Hi ( :) !!! ) sau incinte audio ce contin filtre pasive .

Link spre comentariu

Merg F ok si pe cele cu filtre, insa mare atentie la volum, fiiund amplificator ce ofera la iesire tensiune de peste 320Vvv pe 8 ohm in stereo mode, componentele din filtre nu vor rezista, in special condensatorii nepolarizati...Despre bridge 8 ohm, nici nu se mai discuta cu filtre in boxe.Eu am folosit un 5000VZ, pe topuri de 500W rms, 12"+4", cu filtre, uneori aproape de 0db out, si nu am avut probleme de nici un fel.Evident eram eu la butoane...

Link spre comentariu
Vizitator elamator

Multumesc pentru raspuns.Va anunt de indata ce pun mana pe un Macrotech 5000 vz.Oricum am nevoie de doua,si doua am sa iau,ma omoara nevasta!.Tranzistorii finali care trebuie inlocuiti sant originalii sau echivalenti? Care este diferenta?

Link spre comentariu

Tranzistorii lor originali, sint (au fost pe vremea aia, ca acum folosesc si ei tot On Semiconductor) facuti de catre Motorola (actuala On Semiconductor) la comanda pentru ei, marcati cu un cod specific, C8188 si C8187 si sigla CROWN, cod pe care daca il cauti pe google, nu gasesti NIMIC despre acei tranzistori, decit ca toata lumea intreaba pe forumuri de ei;substituirea lor fiind MJ21193 si MJ21194, pe care ii folosesc eu in toate reparatiile, atent sortati si cit mai aproape imperecheati.

Evident ca, ce este mai jos, sint niste FAKE-uri infecte, deh, chinezoii, citesc forumurile, se documenteaza si produc, culmea, prostii cumpara si iau tepe...

Firma motorola, NU mai produce semiconductoare de ceva vreme...

http://www.datasheet-photos.com/ProImg. ... er=C8187-4

http://www.datasheet-photos.com/ProImg. ... er=C8188-2

http://www.utsource.net/ic-datasheet/C8 ... 73529.html

http://www.utsource.net/ic-datasheet/C8 ... 04500.html

http://www.utsource.net/ic-datasheet/C8 ... 85792.html

ORIGINALELE, arata asa:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Atentie , toata seria amplificatoarelor MA500x VZ sunt proiectate doar pentru sisteme sonorizare activa multicanal cum ar fi : Infrabass ( Subwoofer ) , Lo-Bass ( Woofer ) , Upper-Bass ( kick ) , Mid-bass . Nu sunt destinate pentru Full Range , Mid , Mid-Hi , Hi ( :) !!! ) sau incinte audio ce contin filtre pasive .

Atentie? :ras: Ai comis-o din nou.Cum sa nu fie bune pentru medii-inalte ? :bataie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări