Vizitator vlad91 Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 salut tuturor am o intrebare Am un Alimentator pt Router wireless care s-a ars.Am cautat in tot iasul si nu am gasit incarcator de 5v 2A cu mufa la fel( o mufa cu un final galben)pe incarcatorul original scrie la input: 100-240V~50/60hz 0.35 A max output: 5v--2AAcum l-am conectat la o sursa de calculator (am rupt mufa si am legat-o la rosu cu rosu si negru cu negru)dar vreau sa conectez mufa la un incarcator pt ca sursa de calculator consuma si trebuie sa o tin non stop in priza pe incarcator scrie in felul urmator:input 100-240v aprox 0.5 A 47-63hzoutput 4.0-5.5v 2.4 A max pot sa leg mufa la firele de la incarcatorul asta si sa alimentez wirellesu(fara sa il ard desigur:)))?? daca ma puteti ajuta cu o idee va rog frumos Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Daca cel initial scotea 5V, verifica ca nici cel nou sa nu scoata mai mult, 0,5V ar putea conta, in rest e OK. Link spre comentariu
Vizitator vlad91 Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 cu sursa de calculator daca stau consuma de rupe nu?e de 350 w sincer nu stiu ce sa fac is innebunit ca nu gasesc nicaieri alimentator Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Cel mai mare consumator e procesorul, daca nu-i dai sa macine ceva, nu e chiar atat de grav. Orice incarcator de exact 5V si min. 2A e bun. Link spre comentariu
YO9IBC Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Pune poza cu mufa originala, si cu mufa de la router, aia in care intra alimentatorul. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 ce consuma atat de mult? 5vx 2A=10W(atat duce vechiul alimentator) si presupunem ca consumatorul la care este conectat acest alimentator consuma 10w. Deci o sursa pc cu tot cu consumatorul respectiv ar consuma maxim 20w(daca luam in calcul pierderile) dar si asa e mult. ceea ce e isesizabil tinand cont ca un kwh este .. nu stiu 0.5 lei? citeste aici ce sa discutat despre consumul sursei de pc viewtopic.php?f=41&t=109670 Singurul dezavantaj ... mare zic eu ar fi ca are gabarit mare fata de un alimentator din ala mic. PS: cred ca e mai bine sa folosim termenul de conector si nu cel de "mufa"! {doar zic si eu} LE: conectorii de alimentare la rooter sunt in general la fel doar ca m-ai difera tensiunea de alimentare(12V, 9V, 5V etc) http://www.google.ro/imgres?um=1&hl=ro& ... ,s:0,i:107 Link spre comentariu
YO9IBC Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 De taceai fiozof ramaneai Routerul ala nu consuma 10w niciodata, pentru ca alimentatoarele de obicei se supradimensioneaza cam cu 50%, deci acolo ar merge si unul de 1,5A sau chiar 1A. Este pus de 2A din considerente de fiabilitate, avand in vedere ca de obicei un router sta alimentat permanet.Iar treaba cu "mufa"...... Daca esti cumva vreun inginer electronist care vorbeste in termeni academici, atunci te cred. Dar dupa fotografie nu s-ar zice.... Asa ca abtine-te te rog, asta este un forum de electronica, nu unul de lb.romana. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 nu ti se pare ca am vorbit mai sus intr-un caz general? in sensul ca am folosit cuvintele "a presupune" si in loc de rooter am folosit "consumator" doar pentru a explica celui ce a deschis topicul cum e treaba cu consumul unei surse de pc. Am facut vreo referire directa la rooter? sa nu ne atacam aiurea :sparge:PS: nu sunt un inginer , dar incerc sa devin unul si la facultatea unde activez ne invata cum sa folosim termenii tehnici, si nu inteleg care e treaba cu fotografia mea? am 21 de ani este vreo problema? Link spre comentariu
Vizitator vlad91 Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 "Orice incarcator de exact 5V si min. 2A e bun." pe incarcator are un table mai jos si scrie 5v si 2.1 A deci nu e nici o problema nu? si am pus si pozele multumesc pt ajutor Link spre comentariu
YO9IBC Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Am rugamintea, daca ai un subler la indemana, sa masori diametrul exterior al acelei "mufe" galbene. Link spre comentariu
Vizitator vlad91 Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 nu am subler :( dar nu inteleg ce anume trebuie masurat trebuie sa fac o poza la mufa si din lateral?? Link spre comentariu
YO9IBC Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Diametrul exterior al acelui jack galben care intra in conectorul de pe router. Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Subsemnatul a patit o chestie asemanatoare: a crapat sursa pentru router (ce coincidenta: 5V, 2 A!)La "disectie" s-a gasit condensatorul de filtraj pe secundar (1200uF/10v, umflat; inlocuit cu 3 buc 470uF/16v in paralel, precum si cutia, taiata cu fierastraul, ca era lipita; cutia "noua" e din tabla, mai mare si urata ca dracu', insa cu oarecare ventilatie; de pe ea primiti acest mesaj)Se poate utiliza si sursa AUXILIARA de ATX care are 5V/2A; sau puteti utiliza si sursa AT/ATX, pe iesirea de 5 volti, insa incarcarea de doar 10W e posibil sa nu stabilizeze bine si oricum aveti randament mai slab (pierderi de ordinul 10-20W). Mai sapati, ar trebui sa gasiti alta sursa de router de 5v si minim 2A (chiar daca nu incarcatia 100%, cei 2 amperi, daca sursa e de 2,5 sau 3amperi, va functiona si la 2 amperi. Mufa se poate inlocui, daca difera; atentie la polaritate. Daca vreti sa fiti 110% sigur, legati experimental o sarcina de 5/2=2,5ohmi si masurati tensiunea pe ea. E ok pentru 5-5,3 volti, desi cred ca merge si cu 4,7volti. Oricum, routerul meu are un convertor care-i "face" tensiunile si are stabilizare proprie, suporta +/- 5% si probabil chiar +/- 10%.Spor!PS Intre timp s-au purtat discutii "grele"; mufa daca "intra" e buna, ce atitea discutii!Da, exista un factor de acoperire, insa si consumul e variabil. Problema e ca majoritatea alimentatoarelor sunt "gandite" sa lucreze "calde" si in gol, devenind "fierbinti" (ca fetele de la liniile erotice!) in sarcina; de-aia crapa, condensatoarele se degradeaza (electroliticii nu se mai "usuca" de vreo 30 de ani, insa tot se degradeaza cel mai frecvent!)Alimentarile sunt "gandite" sa functioneze un timp limitat; daca doriti sa uitati de ea, construiti/ comandati/ gasiti o sursa liniara; va fi de 8-10 ori mai voluminoasa insa va va "tine" pana ce veti plati ortu' popii, peste 50 de ani!!!73! (NU sunt radioamator!) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Daca polaritatea si mufa/conectorul corespunde, da. Daca nu, schimba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum