diamant Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Nu am de ce sa ma supar Doctore, sincer nu am motiv mai ales ca nu numai la acest comentariu ma intrebati daca folosesc "google translate" pentru a scrie in limba Romana. Acuma nu va suparati d-tra dar din cele 56 de comentari ale mele. Care nu s-au inteles?.Da-mi voie sa-ti raspund:99/% din comentariile tale sant antiromana.Este extrem de greu sa citestide jos in sus,si sa-si inchipuie potentialul cititor unde ar trebui sa se opreasca o propozitie/idee.Ce dreaq, si cu gogule e mai citet! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 ... din cele 56 de comentari ale mele. Care nu s-au inteles?.Niciunul! Link spre comentariu
costinium6 Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 onep, ecranarea pe portiuni este inutila intr-un astfel de motor, ecranarea segventiala, care ar fi echivalentul unui ax cu came la un motor cu ardere interna, consuma mai multa energie decat poate avea magnetul ecranat! m-as bucura tare sa sparga cineva utopia motorului cu magneti, eu sunt inca la teoria magnetului fara energie (teoria batului) si ma pregatesc sa construiesc un sistem cu magneti rotitori cu doua rotoare si stator intern! o fac doar pentru distractie, rezultatul il stiu! Link spre comentariu
onep Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Da costinium6 nu te contrazic in ceea ce spui, si chiar te stimez pentru faptul ca vrei sa faci o constructie numai pentru a putea continua cu imaginatia mai departe. Eu am spus ecranare facultativa nu permanenta stiu deja din imaginatie ca ecranarea permanenta inclusiv si pe portiuni nu este de fapt decit o subtiere, o diminuare a cimpului macnetic in zona portiuni respective sau pe zona totala, lucru care este egal cu indepartarea magnetilor stator fatza de rotor in zona portziuni sa totala. Referirea mea a fost numai la ce aproximativ am intuit rapid, la ce s-ar mai si putea referi prin punerea titlul-ui "Ecranare magneti in vedera construiri unui motor magnetic", asi spune eu cite ceva costructiv la a gindi in imaginatie referitor la cum vad eu citeva dispozitive ale ecranari-lor facultative, dar decit sa ma mai pomenesc ca apare iar nu stiu ce copil s-au om batrin, care chiar daca el a inteles destule din unele s-au mai putine comentari, muschi lui vrea sa im-i rida (rada) in nas prin a spune "Niciunul", chiestie care pe mine unul ma inerveaza pentru ca nu im-i arde de glume facute de aiurea, nici nu am timp de biza (baza bizzzz) pe internet. Nu ma deranjat Dr.L s-au diamant, pentru ca, intradevar stiu ca am cusurul sa sar peste legaturi si alcatuiri de propoziti, dar sa nu ma frece pe mine unul care poate toata viata lui nu a iesit dintr-un birou iar in viata practica habar nu are pe ce lume traieste. si de fapt tot el mai face si bizzza. Toata viata mea m-au inervat ingineri facutzi la pedala, care in vita de zi cu zi capata experienta dupe spinarea unora satui de munca practica pe domenile tehnice, da, da, aia care pina sa se experimenteze si ei acolo pentru inceput citusi de putin, nici macar nu au in propietatea lor, darul de a mirosi, mai pe termeni elecvati darul de a evalua, fenomen care ii ajuta sa stea naiba in banca lor acolo, si nu sa iese ei ca paduchiele in frunte pentru evidentieri. Eu unl pe tipul asta de ingineri ii vad adevarati analfabeti (las ca siu la ce se refera termenul analfabet) dar ce folos ca stie el mie sa im-i scrie si sa citasca daca el pe domeniul diplomei tehnice pe care o are, habar nu are pe ce lume traieste.Am fost si eu potcivit de un mester, da..., terminasem scoala si ma credeam ditamai inginerul in electrotechnica, pina ce practica mi-a dovedit ca sint de fapt inginerul lui peste pe batz, da, chiar asa este, am fost la o prietena sa ii repar instabilitatea pe verticala la un televizor Venus, si schimbasem PCL85 si aproape totul in GBV, piese pe traseul de inpulsurile de la sincro, schimbasem PCF802, apoi (PCH200 aia cu 10 pini), si multe alte piese pe care le schimbam prin sustitutzie in timp ce curgeau apele pe mine. hahaha si al naiba tv mai rau o luase rasna, prietena si cu maicasa se uitau la mine mai, si iara mai sa chieme salvarea pentru felul in care curgeau apele pe mine, insirasem numai carti si schieme prin toata casa si cind am trecut iar la treaba, m-am curentat ce din soc mi-a sarit mina de am mai spart si PL500, de im-i venea sa o iau pe pereti in sus. Apoi pentru a nu lasa treaba neterminata am plecat la un atelier in calea Sagului, si in termeni inginerest am inceput sa ii povestesc mesterului ce problema am, mesterul, un om batrin care se vedea ca nu era satul numai de reparat televizoare si ca era mai satul de dea-i ca mine, care au decit diplome de electronisti, ma intrerupe si zice, "ba tu vrei sa faci televizorul ala" normal ca vreu i-am raspuns, "atunci taci si asteaplta. Unde il ai?" aci aproape la citeva strazi, am raspuns pe un ton inofensiv, ca, sa, nu cumva sa, ma, si puna sa, ma, si car, si cu, televizolul la atelier dupe atita munca pe care o facusem, si-a dat seama omul ca sint in incurcatura cu etc-uri, pe care in general mesteri satuli de ateliere si viata le miroase deja, fara sa le mai si spuna cineva cum ca, televizorul este desfacut si insirat pe o masa, si pentru al mai stringe... tra lala si lalala. Mesterul si-a strins trusa si am plecat impreuna la prietena mea. Cind am vazut cum lucra, fara sa bage in seama nici o schiema sau carte pe care le insirasem eu prin casa, ba inca chiar le dadea la o parte dupe televizor sa nu il incurce in timp ce se misca, si cind am vadut si de unde ii era buba la televizor, mi-a venea sa cad sub masa. hahaha asta e d-le costinium6, dar de, fuse fuse si se duse. Vam salutat d-nul costi, trec la oile mele, unde sint cam restantCu stima si respect. Va salut. Link spre comentariu
rasputin Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Celor implicaţi în proiect, îmi permit a le face o sugestie, aprofundaţi funcţionarea motorului de curent continuu, varianta simplă, adică statorul cu magneţi permanenţi şi rotorul bobinat. Stăpînirea modului de funcţionare a acestui motor e de natură a da multe răspunsuri în chestiunea motorului în cauză.Să nu vă uitaţi chiorîş la cele scrise de mine şi musai să nu vă simţiţi ofensaţi. Dacă urmăriţi postări ale mele, pe subiecte similare, o să băgaţi de seamă că am încurajat realizarea unor năstruşnicii, asta pentru faptul că deşi aveam convingerea că nu se va obţine ce spera experimentatorul, eram convins că avea să obţină ceva mult mai preţios. În cazul de faţă, acel lucru preţios, este modul de funcţionare al motorului de curent continuu, pentru asta nu trebuie să construiţi nimic. Link spre comentariu
costinium6 Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 interesandu-ma de problema, am mers la o firma care se ocupa cu sisteme de ridicare si ancorare!am gasit la astia un palan cu lant, care in loc de carlig avea un sistem magnetic de vreo 2 tone! era de fapt o cutiuta de L20cmxl10cmxi15cm! avea o manetuta mica de cca8cm care cupla si decupla magnetic! partea cea mai tare a fost cand am miscat manetuta, nu opunea nici o forta! era ca o clanta! cu toate ca ii cunosc pe cei de la firma respectiva, nu mi l-au dat sa il desfac pt ca e cam scump! parerea mea e ca in el se afla o redirectionare de camp in genul releului reed cu un sistem de parghii pt desfacerea lamelelor! idei? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Chestia cu blindarea magnetilor e folosita de ceva ani de zile (zeci) la demaroarele de motocicleta ...acolo trebuie electromotor mic si putere mare. Un exemplu : unul de 12V ,puterea nu se da dar dupa sarma din rotor duce cam 50A . [attachment=0]9.pdf[/attachment] ................................................................................................................................................. Cam ce vrea sa fie segvential ? Ceva care e din segmente sau ceva care implica secvente? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Dispozitivele de ridicat cu magneti permanenti sunt niste chestii oarecum comune. Nu implica "ecranari smechere" si nici tehnologii neconventionale. Se gasesc de cumparat pentru oricine, de exemplu la http://www.euromagnet.ro adica aici: http://www.euromagnet.ro/produse/dispoz ... idicat.php Nu e nici o filozofie sa demontezi asa ceva. Nu gasesti nici o "smecherie" diferita de ce ai invatat (sau ai fi putut sa inveti) in liceu. Nu te ajuta cu nimic. Ca orice dispozitiv magnetic, nu genereaza lucru mecanic. Link spre comentariu
blazeu Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Misha, cred ca ai pus un fel de punct pe i: Colegii (hm, sper sa nu-i jignesc?) au lipsit la ora aia de fizica unde ar fi trebuit sa li se explice (sau "profesorul" de fizica nu stia nici el? Ca s-au mai intalnit si cazuri de-astea...), in fine, sa li se explice ca ceea ce produce energie electrica ("curent") intr-o masina electrica (alternator, dinam ) e forta care roteste rotorul (motor, manivela sau poate...hamster!), care INVINGE o rezistenta (nu voi uita niciodata cum se AUZEA variatia de turatie a motorului Daciei1300 la aprinderea farurilor!), nicidecum "misterioasa" atractie produsa de magneti (sau electromagnetul din excitatia bobinata).Din lipsa de cunostinte si intelegere a fenomenelor se "naste" ideea ca magnetul e un fel de sursa infinita de forta, de unde rezulta un perpetuum mobile de toata frumusetea...Asta imi aduce aminte de contrastul dintre Tesla, un intelectual fin cizelat, capabil sa imagineze intai interactiunea intre elementele masinilor polifazice care au constituit marea sa realizare, si Edison, un semidoct a carui calitate principala a fost o perseverenta incapatinata (si probabil s-a priceput si sa manipuleze oamenii), care a proclamat celebrul (insa si oarecum prostescul) adagiu "Geniul e 1% inspiratie si 99% transpiratie" si care a experimentat vreo 10000 de materiale pentru filamentul celebrului bec cu incandescenta - desi eu sunt convins ca 9000 nu se pretau nicicum...Lui Tesla i se atribuie multe, insa el a fost inselat si jefuit de ideile lui (realmente geniale) de insi care s-au imbogatit, motiv pentru care s-a apucat sa cam bata campii spre sfarsitul vietii... (Parerea mea). Sanatate! Link spre comentariu
cusnir Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Asta nu ar fi inovatie ci revolutie energetica. Daca ar functiona un singur astfel de motor as pune la dispozitie o suma de bani semnificativa, logistica si spatiul pentru o linie de productie.Daca ai face asta a doua zi o sa declari public ca te-ai inselat si esti marele adept al combustibililor fosili. Nu din cauza ca acestea sunt convingerile tale si din cauza ca sa nu patesti ca S. Mayer-care a fost ucis prin otravire din cauza inventiei lui in domeniul HHO. Sa intamplat asta imediat dupa ce a brevetat inventia la care avem acces liber si a declarat ca vrea sa investeasca in producerea unor astfel de echipamente. In japonia sa realizat demult Automobilul care merge cu apa si consuma 2,4 l apa/100 km. dcar unde este visul si realizarea umanitatii? ca sa nu mai spunem ca inventatorul filipinez care a realizat singur acest lucu a fost pur si simplu ucis.. Astea sunt doar 2 cazuri care nu au reusit sa le musamalizeze. Dar cate sa intamplat cu altii despre care nu stim... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 interesandu-ma de problema, am mers la o firma care se ocupa cu sisteme de ridicare si ancorare!am gasit la astia un palan cu lant, care in loc de carlig avea un sistem magnetic de vreo 2 tone! era de fapt o cutiuta de L20cmxl10cmxi15cm! avea o manetuta mica de cca8cm care cupla si decupla magnetic! partea cea mai tare a fost cand am miscat manetuta, nu opunea nici o forta! era ca o clanta! cu toate ca ii cunosc pe cei de la firma respectiva, nu mi l-au dat sa il desfac pt ca e cam scump! parerea mea e ca in el se afla o redirectionare de camp in genul releului reed cu un sistem de parghii pt desfacerea lamelelor! idei?As zice ca nu cutiuta e cea care da de gandit,ci mecanismul care dupa spusele tale,poate anula fara o forta sesizabila,forta de atractie de doua tone.Poate ne explica totusi cineva,fara a o da in generalitati,cum se poate anula o asemenea forta.Sper ca am inteles bine si nu e vorba totusi de un electromagnet... Link spre comentariu
mișa Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Practic nu se anuleaza fluxul magnetic ci se directioneaza prin rotirea magnetului sau a unei piese polare in asa fel incit sa nu se mai inchida prin piesa ridicata ci printr-un circuit magnetic intern. Rotirea pieselor sau a magnetilor se face cu o pirghie (maneta) Link spre comentariu
gica70 Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Exista chiar si niste suporturi magnetice f. ingenioase care fixeaza pe suprafetele metalice acele dispozitive care masoara jocuri la lagare, de ex.; cei care se ocupa cu ale mecanicii ii rog sa ne prezinte acele dispozitive (poze, descriere). Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 ...In japonia sa realizat demult Automobilul care merge cu apa si consuma 2,4 l apa/100 km. dcar unde este visul si realizarea umanitatii? ...Ma faci curios. Zici ca automobilul ala consuma 2,4l de apa la 100km. Deci punem in rezervor apa, mergem 100km si avem in rezervor ceva mai putina apa. Intrebarea mea este: in ce se transforma apa aia? De benzina stim, teoretic se transforma in dioxid de carbon si apa (ca orice hidrocarbura, dealtfel). Dar tot mai rezulta ceva pe langa energie. In cazul motorului cu apa, apa se transforma in energie si.... mai ce? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum