Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecranare magneti in vederea obtinerii unui motor magnetic

Vizitator Yahweh

Postări Recomandate

Vizitator Yahweh

Deci pana la urma e in echilibru sau repaus ? Sau ambele,nu inteleg unde am gresit,de ce sa ajuns la discutia asta ? daca reprezinta in mare,acelasi lucru la ce ai facut +1 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

18

• onep

13

• costinium6

10

• adigh

8

Top autori în acest subiect

Echilibru e atunci cand rezultanta tuturor fortelor care actioneaza asupra unui corp este nula. Repaus este daca pozitia corpului fata de reper ramane neschimbata.

Link spre comentariu

Echilibru e atunci cand rezultanta tuturor fortelor care actioneaza asupra unui corp este nula. Repaus este daca pozitia corpului fata de reper ramane neschimbata.

Nu uita si de momentul fortelor! Daca momentul nu-i nul, atunci corpul se roteste.Repausul este o forma particulara a echilibrului atunci cand v=0 si omega=0 sau cum bine ai spus pozitia corpului fata de reper ramane neschimbata.
Link spre comentariu

Sigur...daca vorbim despre echilibru de roto-translatie. Da oricum, pana la urma corpul tot va ajunge in starea de echilibru, chiar daca momentul nu e nul. In fine...revenind la topic...chiar daca s-ar reusi realizarea unui asemenea motor, de unde ar proveni energia produsa de el? De la magneti, nu? Si magnetii de unde au energie? De la reteaua electrica a fabricii in care au fost construiti nu? Iar cantitatea aia care le-a fost "administrata" magnetilor in cursul fabricarii, este finita nu? Deci unde e perpetuumul mobile? De unde energie mai multa decat au "absorbit"? De unde provine diferenta?

Link spre comentariu
Vizitator Yahweh

Deja e penibila teoria celor 2 cuvinte,fiecare incearca sa-si demonstreze dreptatea folosind cuvinte pompoase ,pentru 2 cuvinte extrem de simple .Revenind la subiect "chiar daca s-ar reusi realizarea unui asemenea motor, de unde ar proveni energia produsa de el? De la magneti, nu? Si magnetii de unde au energie? De la reteaua electrica a fabricii in care au fost construiti nu? Iar cantitatea aia care le-a fost "administrata" magnetilor in cursul fabricarii, este finita nu? Deci unde e perpetuumul mobile? De unde energie mai multa decat au "absorbit"? De unde provine diferenta?"Aici nu inteleg eu , am citit pe undeva ca magnetii cu neodymium au o durata de viata de aproximativ 400 de ani,acum vin si eu si intreb : Cat timp se pot respinge 2 magneti ( asupra lor neexecutandu-se niciun alt proces) ? Adica sa tinem doi magneti N-N face2face ,cat timp se resping reciproc ?

Link spre comentariu

Eu as face altfel. As fixa un magnet de o masa de ex. ( adica chiar sub blat), si apoi as plasa un obiect de fier pe magnet. As pune un obiect suficient de greu astfel incat nici sa nu cada, dar nici sa fie foarte usor. As alege un obiect astfel incat sa-l pot indeparta foarte usor de magnet. Apoi...as astepta sa vad cat va dura pana cand obiectul respectiv o sa cada. Asa cred ca ti-ai face o idee destul de precisa fata de durata de viata a magnetior si de modul in care scade intensitatea campului magnetic.

Link spre comentariu
Vizitator Yahweh

Experimentul asta l-as cataloga mai mult pe forta gravitationala si poate mai putin pe slabirea campului magnetic,pentru ca apoi daca reluam procesul obiectul cu pricina va ramane lipit pana cand forta gravitationala a pamantului isi va spune iar cuvantul.Cel putin asa gandesc eu nu stiu daca este corect.PS : Seama putin cu marul lui Newton :)

Link spre comentariu

Obiectul va ramane atasat de magnet atata vreme cat forta de atractie a magnetului este mai mare sau egala cu greutatea obiectului. In momentul cand forta de atractie o sa scada sub aceasta valoare, obiectul o sa pice.

Link spre comentariu

Echilibrul este o stare stabila (are un minim de potential): dupa ce sistemul sufera o mica perturbatie revine la starea initiala.In legatura cu demagnetizarea am facut mai de mult un experiment: am asezat doi magneti de difuzor (ferita de bariu) unul deasupra altuia pe un tub din plastic vertical. S-au oprit la cca. 40 mm unul de altul. I-am lasat asa timp de o luna si am constatat ca distanta a scazut la 25 mm, deci s-au demagnetizat partial. Recent am repetat experimentul cu doi magneti cilindrici din Nd-Fe-B asezati la fel intr-un tub transparent si cu o greutate suplimentara peste cel de sus. S-au oprit la 10 mm si stau la aceeasi distanta de 6 luni. Demagnetizarea in timp este un defect al magnetilor de performanta modesta.

Link spre comentariu

Pentru Misa:Nu va pune niciodata nici un clip cu vreun fel de "motor" fiindca tocmai a recunoscut ca NU MERGE(eu cred ca nici nu a facut vreo mare branza).Probabil ca s-a uitat si el la aburelile specifice youtube cu perendev and co si s-a gandit exact ca un minoritar pe limba lui:Pai nu mai sant si eu nimeni in firma asta?Asa ca toti cei care pierdeti timpul(fiindca asta se intampla)in thread-ul asta ,cu atit va alegeti.Ce observ este ca spera ca este singurul ganditor de pe forum si cand mai apare cineva cu formule si obiectiv se enerveaza si se comporta ca o curva prinsa-n fapt.Bineinteles ca ma astept sa se ia si de mine tipic specialului care-l caracterizeaza,dar am observat ca se si "iubeste"cu cei care scriu mult/prost exprimand nimic,chiar daca asta presupune ceva share de timp.Am mai cunoscut eu un astfel de putzoi plin de el care si-a cumparat o trusa de chei ,niste magneti si o masa de lucru(de tamplarie)si mesterea zilnic.Nu a realizat nimic dar faptul ca-l intrebam zilnic(ia zi meshtere merge?)il facea sa se simta important si chiar sa se izoleze in lumea lui convins ca evitarea celorlalti va trezi geniul.Totul s-a terminat cu ce credeti?....bineinteles un fiasco,bani aruncati,luni pierdute,acu nu are nici serviciu.

Link spre comentariu

jehova, "daca incepi sa realizezi cat esti de prost inseamna ca ai o revelatie divina!" este o fraza cu radacina, dar daca nu realizezi asta inseamna ca ai gresit undeva! daca vrei pot sa iti trimit 24 de mag potcoava precum cei de la motorasele de bormasina cu acumulator, dar nu cred ca te vor ajuta pentru ca tu nu nu faci greseli de genul asta! :ras:

Link spre comentariu

In ce s-a alunecat cu tema.Daca santeti mai copti la minte dovediti altfel. Nu asa de tipul lui diamant cu "putzoi" si ce mai zice pe acolo.Iar daca sinteti convinsi contra idei lui, dati-i exemple din care sa deduca ceva constructiv.Odata ce priviti problema la modul acesta inseamna ca sinteti mai copii.

Link spre comentariu

Pentru ca un motor sa functioneze trebuie sa ai controlul a cel putin unui camp magnetic (din cele minim 2 necesare) si asta se poate face prin: 1. electromagneti la rotor si la stator; 2. electromagnet la rotor si magnet la stator; 3. magnet la rotor si electromagnet la stator; combinatia magnet la rotor si la stator nu exista!Acum voi da exemple:1. Motor (mai vechi) de stergator de parbriz cu statorul electromagnet sub forma de potcoava iar rotorul (cu colector) bobinat. Aici se face un "autocontrol mecanic" al campului rotoric prin colector.2. Aici avem acele mici motoare pentru jucarii la care rotorul (cu colector) este bobinat iar statorul este magnet. Aici se face un "autocontrol mecanic" al campului rotoric prin colector.3. Motorul sincron are statorul bobinat, trifazat iar rotorul poate fi un magnet. Aici controlul se face cu acel camp invartitor transmis prin retea de generatorul trifazat .Exemplele pot continua (cine doreste poate sa completeze!) dar categoria a 4-a nu exista pentru ca nu ai control!

Link spre comentariu
Vizitator Yahweh

Totul s-a terminat cu ce credeti?....bineinteles un fiasco,bani aruncati,luni pierdute,acu nu are nici serviciu.

Daca tot ai pierdut atata timp degeaba totusi ar trebui sa-ti mai pierzi putin timp cautandu-ti de munca,restul nu merita atentia mea,esti liber sa-ti exprimi parerea chiar si jignind.Nu cred ca motorul magnetic nu exista ,cred doar ca,probabil,inca nu sa descoperit o asezare optima (daca toate clipurile de pe yt sunt fake-uri) a magnetilor astfel incat acestia sa se respinga continuu.Iar cei care sunt mult prea inteligenti pentru acest topic ii rog sa nu mai posteze,sa ne lase pe noi astia mai idioti sa batem campii,decat sa se bata cu pumnul in sutien ca ei au avut o revelatie biblica descoperind prostia si astfel s-au luminat,dandu-si seama de ceea ce ii impiedica sa evolueze.
Link spre comentariu

Este bine ca unii oameni gandesc si comunica. In cazul de fata, ideea de a inventa un motor exclusiv cu magneti permanenti, exista o mica confuzie si anume intre energia potentiala a unor magneti si energia reala ce o da un motor. Energia potentiala (greutate aflata la inaltime, arc incordat, condensator incarcat, magnet permanent, etc.) este o cantitate de energie "de unica folosinta" ce se poate transforma intr-o cantitate strict limitata de energie reala (lucru mecanic, caldura, etc.) sau in alta forma de energie potentiala. Un motor trebuie sa produca energie mecanica reala, in cantitate nedeterminata, si o poate face doar consumand in acest scop o alta forma de energie reala, in cantitate nedeterminata. Stiinta nu cunoaste tot adevarul, dar ceea ce se cunoaste este definitiv si nu este negociabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări