Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare sursa in comutatie Yamaha Emx 5000 de la 110-220

Vizitator marian mesteru

Postări Recomandate

Vizitator marian mesteru

salut, am si eu o intrebare : am un mixer profesional Yamaha EMX 5000_12 care are alimentarea pe 110v este adusa din america sursa de alimentare fiind in comutatie nu pe traf si as vrea sa stiu ce pot face sa o trec pe 220v ,eu in prezent folosesc un convertor de la 220-110 ,dar as vrea sa scap de el ,am gasit schema electrica a sursei pe net ,dar nu am inteles mare lucru va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi ,va multumesc

Yamaha EMX5000 Mixer(Power Supply).pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• salsa

1

Vizitator marian mesteru

va multumesc pt raspunsuri ,deci teoretic ar trebui sa mearga pe ambele tensiuni eu am desfacut-o deja am si poze cu sursa dar nu pot sa le atasez ca sunt mai mari de 500kb si nu se accepta ,dar o sa incerc sa le redimensionez

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Merge numai daca schema coincide in realitate, daca nu, vei avea surprize. Identifica J103, anuleaza-l, iar exact in locul lui leaga primarul trafo auxiliar. Dupa certificarea schemei. Daca nu mai postezi, voi considera ca ai disparut in misiune...

Link spre comentariu
Vizitator marian mesteru

multumesc smilex ! din ce am observat eu traf-ul auxiliar, este traf normal nu comutat problema este alta daca infasurarea primara a acestuia este pe 110 si nu pe 220 nu e posibil sa se arda daca incerc sa o alimentez cu 220? ce ma enerveaza cel mai mult ca in schema nu iti spune nimic in legatura cu modul acesta de legare sau mai bine zis cum se face aceasta trecere de la 110-220 .

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Banuiesc ca traful e pe 110V. De aceea ti-am sugerat sa-l montezi cu primarul in locul lui J103. Acolo vei regasi 110Vca daca alimentezi de la 220Vca.

Link spre comentariu

In josul schemei este un tabel in care este trecuta configuratia in functie de destinatie (tara). Primele 2 banuiesc ca se refera la Japan, UK. urmatoarele 2: H, A nu ma pronunt (Hungary, Austria?Australia?).Oricum pentru 220V cred ca e varianta 3.

Link spre comentariu
Vizitator marian mesteru

da cred ca salsa are dreptate cu acel tabel ,daca te uiti in tabel la ce componente trebuiesc schimbate... eu unul am observat ca trebuie schimbate toate trafurile si rezistentele de pe mosfeturi R117 respectiv R118 de la 10 ohm la 33ohm si condesatorii C101/C102 de la 0,22 la 1,0 deci se complica treaba cred cel mai indicat ar fi o alta sursa nu stiu ce sa mai zic cred ca o sa merg incontinuare cu convertorul pentru ca nu as vrea sa ard sursa ,oricum multumesc tuturor pentru sfaturi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări