Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare microcontroler din traf de 24V

suirammarius

Postări Recomandate

Vizitator smilex

De ce "s-o rezolvi"? Ce te deranjeaza la masa comuna cu electronica de la servo? Are vreo influenta? Masa aceea este cumva si alimentarea motorului? Fa o schema bloc (doar subansamble si alimentari) ca sa nu inteleg gresit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 106
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suirammarius

56

• EFTIMIE

4

• costi002

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

^Pentru mine, nu. Din ce inteleg, motorul functioneaza la 24Vca, are ceva comun cu masa ta?Ce anume te daranjeaza? Au revenit instabilitatile?

Link spre comentariu

Functioneaza perfect. Nu asta e problema.Treaba e ca am nevoie de masa comuna cu servo ca sa pot sa-i dau tensiunea de 10Vcc. El se alimenteaza la 24V~ dar partea electronica are ca masa unul din firele de alimentare. Intelegi?Masa mea tre' sa fie aceeasi cu masa de la servo, care masa de la servo e pusa la unul din capetele bobinei transformatorului de 24V.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Orice problema are mai multe solutii.Vad trei:-prima ar fi sa nu folosesti punte redresoare ci o simpla dioda (redresare monoalternanta), astfel masele pot coincide.-a doua e sa transmiti informatia prin optocuplor, variatie maxima de cateva zecimi de volt, depinde de cum le imperechezi.-a treia e sa te intorci la obtinerea celor 12Vcc cu izolatie.

Link spre comentariu

La prima ma gandisem si eu si mi se pare simpla si ieftina.In conditiile astea, ar trebui sa pun condensatorul mai mare? Sau e ok cel de 1000?

Link spre comentariu

Te referi la partea electronica, nu?

Pai... zice ca are o rez de intrare >10K; deci... sub un mA.

Uite, asta e scrie pe el:

Posted Image

PS: De curiozitate, solutia cu optocuploarele cum ar fi? :)

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Condul de 1000 ajunge, n-ar strica 2200. N-are legatura cu servo.Electronica de pe servo comanda un motor? Daca da, cat consuma acel motor?Daca doresti pot desena cu opto.

Link spre comentariu

Am masurat acum. Consuma 0,1A. Dar ce importanta are cat consuma motorul? Ca e alimentat la 24V~, la fel ca si contactorii si alte bobine ale masinii. Pe mine ma intereseaza sa-i pot da o anumita pozitie (pozitie data de tensiunea de 0-10Vcc) in functie de anumite conditii.Imi scapa ceva?Daca ai timp si chef, chiar as fi curios de varianta cu optocuplor; macar sa invat un lucru nou. Repet, daca poti, ai chef si timp!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Trebuie sa eviti buclele de masa. Daca e 0,1A atunci masa pt. servo sa vina de la sursa, nu de la traf. De la traf vine la sursa. Asta e o solutie pe care am folosit-o pt. citirea curentului de pe niste sunturi, motoare de 200kW (se cere precizie):post-1-139829441123_thumb.gifDoua opto atent imperecheate alimentate la 6,8V cu aceiasi sarcina de 2k2, pozitionate f. aproape pentru lipsa derivei termice intre ele. Un opto e folosit pt. reactie negativa, celalalt copiaza.

Link spre comentariu

Trebuie sa eviti buclele de masa. Daca e 0,1A atunci masa pt. servo sa vina de la sursa, nu de la traf. De la traf vine la sursa.

Asta nu cred ca o pot face. Adica... direct de la traf se alimenteaza vreo 6 contactori, 3 servo si inca vreo 2 bobine. Servo e in fundu' masinii, depaaarte de tablou!Maine o sa experimentez; o sa scot puntea si o sa pun o dioda sa vedem ce si cum!Multumesc mult de sfaturi, solutii... TOT.Revin maine cu rezultatele experimentului. :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări