Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare microcontroler din traf de 24V

suirammarius

Postări Recomandate

• Răspunsuri 106
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suirammarius

56

• EFTIMIE

4

• costi002

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Tot ratacit sunt...Exista doua, eventual 3 inductante:-prima este de la filtru de intrare, cea din link-ul tau permite folosirea ei in filtru, mai buna era "COIL1.8" (inductanta mai mare)-a doua este cea pe care am numit-o "din sursa" pt. ca este folosita de LM in procesul de comutatie in obtinerea celor 5V si care conform PDF si cerintelor ar trebui sa aiba min. 100uH/1A-a treia este o eventuala bobina pentru un alt filtru la iesire aplicat celor 5V obtinuti, pentru a suprima riplulSursa e LM-ul, dioda, bobina, condul de la iesire, divizorul rezistiv. Filtrele de la intrare si iesire sunt separate, cu rolul descris anterior. Cred ca le amestecam...

Link spre comentariu

(...)

-prima este de la filtru de intrare, cea din link-ul tau permite folosirea ei in filtru, mai buna era "COIL1.8" (inductanta mai mare)

Asta nu exista pe stoc.

-a doua este cea pe care am numit-o "din sursa" pt. ca este folosita de LM in procesul de comutatie in obtinerea celor 5V si care conform PDF si cerintelor ar trebui sa aiba min. 100uH/1A

Asta o am. Cea care apare in foaia de catalog. :)

-a treia este o eventuala bobina pentru un alt filtru la iesire aplicat celor 5V obtinuti, pentru a suprima riplul

La iesire nu am. Ar fi doar 2 cond de 1000uF.

Acum e mai clar? Adica... e ok?

Link spre comentariu

Da, vad luminita de la capat... :da Nu pot decat sa sper ca ai s-o vezi si tu.

:aplauze Multumesc mult!Acum... sa vedem daca sunt in stare sa fac si un cablaj... :)As vrea sa fac toata schema pe aceeasi placa. Daca am facut cablaje? NICIODATA! :)Treaba e ca in Eagle nu poti face desene mari (am varianta gratis).Vedem... :nas:
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Am facut un calcul: pentru un impuls cu umplere 100%, la 30V pe inductanta din sursa si o frecventa de 50kHz (T=20us), cresterea de curent e de 6A. Asta inseamna ca cei 100uH (din PDF LM) nu sunt suficienti. Ar trebui undeva la 1mH.

Link spre comentariu

Deocamdata o lasam asa; pana isim din tunel, la lumina. Apoi, daca lumina nu e suficient de lumina... mai vedem! :)Multumesc mult!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Cred ca poti incerca asa, dar daca modifici la 1mH beneficiezi de solicitari si riplu mult mai mici. In plus, echilibrul creat prin stabilizare trebuie sa se realizeze la 5V/35V=14,3% umplere, adica 0,86A variatie, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai un consum de minim 0,43A in permanenta. Cu 1mH acel consum necesar ar fi proportional mai mic, adica 43mA. Scaderea sub acel consum determina stabilizarea prin nerespectarea raporturilor de tensiuni si umplere. Coroborat cu o compensare in frecventa nu tocmai stralucita (exista probabil ceva intern), poate crea instabilitate. Sfatul meu este sa incerci, dar nu ignora problema.

Link spre comentariu

Ok, asa am sa fac. Daca se va folosi in productie, am sa o modific asa cum m-ai/ma sfatuiesti.Multumesc mult!Poate weekend-ul asta fac si cablajul. Daca iese ceva, am sa pun si poze. :)

Link spre comentariu

Offf....

Am facut sursa si.... am o gramada de alte probleme! :(

Initial mi se reseta cand conectam un solenoid in "reteaua" de 24V~. Adica dupa traf. La sfatul lui EFTIMIE am pus un condensator si am scapat de problema asta (MULTUMESC MULT). Daaar... treaba e ca mi se reseteaza si cand scot din priza ceva!!!! :cry:

Sunt disperaaaaaaaaat!!!! M-a mancat!!!!

A! Daca folosesc sursa de tensiune asta viewtopic.php?f=41&t=103023&start=15 aproape ca nu am nicio problema! Dar... totusi nu e perfect nici cu asta.

M-am uitat pe o placuta a unui modul de control (cumparat, marca... bla-bla...) si inainte de punte avea 2 cond si 2 rezistente. Ii vine cuiva vreo idee???

Asa arata partea de alimentare a presupusului modul (care cred ca nu o sa mai existe niciodata din cauza lipsei de alimentare!!!! :cry: ):

Posted Image

[/url]

Aaaaaaaaaaa!!!! Era sa uit!!!!! Lm2576HV se incalzeste (radiatorul) incredibiiiil de tare!!!! M-am si ars la mana cand l-am atins; asa ca daca-l tin in priza mai mult de 10 min... cred ca ia foc! Asa tre' sa fie? (nu cred!)

Bun, pai concluzia e ca... e foarte nasol!!!! :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ii vine cuiva vreo idee?

Lasa, nu fi necajit, treci la DC/DC converter cu izolatie. Ramai cu filtrul la intrare si ce filtru doresti la iesire. In cel mai rau caz, exista solutia de vanzare. Gramada aceea de fire face partea din montajul uc-ului? Iti mareste mult sensibilitatea. Ar fi mai imun pe cablaj clasic sau ecranat.
Link spre comentariu

Da, gramada de fire e montajul uc-ului pe placa de proba. Cablajul pe care e bursa de alimentare ar fi cablajul modulului intreg dar initial am vrut sa fac o proba.Referitor la temperatura exagerat de ridicata a lm-ului, e ceva ce-mi scapa?Oooof, cate probleme poa' sa faca o sursa...:(

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Probabil alimentarea este inima intregului. Multa lume o neglijeaza si se dedica creierului.Ai pus inductanta aferenta LM-ului de 1mH?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări