EFTIMIE Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Salut aceea este schema o vezi fizic realizata in locul lui R2 pui un semireglabil de 100K si ai reglabila tensiunea .Bobina are 100de micro si 3A dioda sper ca ai pus schottky de 3A 1000micro la 50-63V si asta este.Cu microcontrolerul este o alta poveste.In primul rand sa ai MCLR la + tras prin 10K ,cond.de 0,1 micro in paralel pe alimentare ,daca ai iesire de releu pusa dioda de protectie la supratensiuni in paralel cu releul,iar pe contacte ii pui un cond. de 0,47micro la minim 400V si nu o sa se mai blocheze.Daca nu reusesti cu sursa iti pot da eu una facuta,daca esti din BUCURESTI. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Foloseste partea de filtraj a alimentarii din schema ce-am postat. Eventual o inductanta mai mare. Filtreaza si iesirea. Intri cu doua fire in alimentare si iesi cu alte doua fara sa mai intorci masa prin ceva consumator (sa nu faci bucle). Testeaza pe un rez de 4,7/10W, eventual cu un osc ca sa urmaresti posibilul riplu generat de actionarea in cauza. Foloseste mai multe conduri in paralel la filtrarea alimentarii. Decupleaza cu 100n ceramic multistrat sau smd. Ecraneaza, daca poti. etc... Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 OK!Am inteles! Deci... sa mai incerc o data cu LM-ul... Bun! O facem si p-asta!Atunci imi comand niste LM-uri. Ma gandeam ca poate ar fi ok sa iau unu' la 12V; as avea nevoie si de 12V ca sa comand niste servomotoare (0-10V) si de la acolo sa cobor cu un lm7805. In felul asta se vor incalzi si mai putin piesele, nu? Ce parere ai? Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Daca te referi la schema cu LM2576 poti sa faci si asa dar daca respecti ce ti-am spus nu o sa ai probleme .Eu le folosesc pt. ca sursele de 24V de la MOELLER sunt scumpe si le-am pus in carcase pt sina omega si arata profi. Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Imi poti explica, te rog, de ce tre' sa pun condensator pe contactele releului?Multumesc!A! Si de ce nu folosesti LM2576-12 sau 5 si folosesti ADJ?Si nu e "foarte la limita" intrarea de 37V cand el accepta MAXIM 40? Sau folosesti varianta HV?Dioda am pus 1N5822. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Stai ca m-ai pierdut. Daca alimentezi ceva la 12V, scoate 5V de acolo dar din nou filtre temeinice, n-am idee ce fac acele servo ca autoinductii. Ai mare grija la traseul de masa, cele doua fire (+/-) de 5V obtinute in final sa alimenteze electronica si numai electronica incluzand bobinele releelor (cu dioda antiparalel). De la 12V, filtrul (spre stabilizatorul de 5V) trebuie sa contina o inductanta (cat mai mare) care sa suporte 0,5A, cu o rezistenta ohmica de cca 1 ohm, intrefier sau deschis magnetic si un transil de 15-18V.Asemanator, filtrul de la 35V va depinde de curentul servo.Cine/ce comanda servo? Cat consuma? Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Pai... poate nu m-am exprimat eu bine! Servo se ALIMENTEZA la 24Vca (de la traf) si cu un semnal de 0-10V (o rez de intrare >100k) se comanda pozitia lui! Asta e servomotorul: http://digilander.libero.it/vicio.www/d ... /N4624.pdf Deci? E ok ce ziceam sau iar bateam campii? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 as avea nevoie si de 12V ca sa comand niste servomotoareDaca nu e ce credeam, ok. Sunt convins ca ai inteles ce-am dorit sa spun cu filtrul. Inductanta mare, rezistenta ohmica care sa duca la cca 0,5V cadere de tensiune (e nevoie pt socurile netezite de transil), curent asemenea (0,3a pt 35V), etc. Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Vorba ta, stai ca m-ai pierdut! Te referi la filtrul de la intrare, nu? Cand spui inductanta mare... cam in jurul carei valori te referi? O pot folosi pe cea recomandata anterior, nu? http://www.tme.eu/ro/details/coil3.9/in ... errocore/# Referitor la curent... de ce doar 0,2A? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Uite-asa ne ratacim...Da, la intrare ma refer.Inductanta nu are limite decat de spatiu si cost, circuitul magnetic insa trebuie sa fie deschis (vezi link inductanta) sau cu intrefier. Ce gasesti de vanzare mai mare.Transilul e ca un zener capabil de a prelua pt. scurt timp curenti foarte mari. Ca sa nu se distruga in cazul unei autoinductii puternice, trebuie sa sunteze printr-o rezistenta (se calculeaza complicat) ce limiteaza curentul arzand siguranta (0,5A aici) inaintea oricarui alt eveniment nedorit. Sper si cred ca nu se va ajunge acolo, dar ai vrut fiabilitate, asta e. Deci o inductanta ideala fara rezistenta ohmica nu e de dorit in cazul tau. Sa aiba, dar sa nu pierzi la un consum normal mai mult de 0,5V-1V pe ea ca se incalzeste. Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Buna explicatie! MULTUMESC! Mi s-au lamurit niste treburi! Treaba e ca eu as vrea un curent de 1A; curentul de lucru la ceea ce mi-ai trimis scrie ca e de doar 200mA. E o sa am un consum mult mai mare! Ata ar fi ok, nu? http://www.tme.eu/html/RO/bobine-de-soc ... pelny.html Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Din ce-am inteles vrei 1A la 5V, asta inseamna sub 0,2A la 35V.DLB-220M ar merge eventual la iesire pe 5V (intre 2 conzi pt. suprimare riplu). Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Ai dreptate! Imi cer scuze, a fost lipsa de atentie!Ok, pai hai sa fac si comanda de piese, zic! Nu? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Da, mai fa o incercare cu LM. Iti tin pumnii!Calculeaza corect inductanta din sursa. Cumpar-o si pe aceea ca sa incerci ce vei avea pe viitor. Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 MULTUMESC! Chiar am nevoie, dupa ultima experienta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum