suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Suna a provocare! Varianta ieftina, evident! Doar ca as dori, daca se poate, si 2-3 comentarii pe marginea schemei. Pana acum nu am folosit niciodata aceasta metoda asa ca sunt sigur ca as avea nevoie de cateva explicatii (o sa ma documentez bine, dar mai intai tre' sa stiu ce sa caut si de unde sa incep).In plus... odata construita si facut cablajul, nu ar mai fi o problema! Nu?Multumesc MULT!!! Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 (...) Cat timp ai la dispozitie?Acum am vazut/realizat si a doua intrebare. Referitor la timp... in principiu am terminat partea de programare, am facut schema pt control, mai ramane doar sa rezolv partea de alimentare (care credeam c-o sa fie "floare la ureche"); cand o sa fie gata si asta, tre' sa montez piesele si am terminat! Deci... cu cat mai repede, cu atat mai bine! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Cam la ce m-am gandit:Daca ai intrebari, pune-le. Nu stiu de unde sa incep...L1 poate fi un soc (traful) dintr-un bec economic (cu intrefier), inductanta cat mai mare si vreo 10 ohmi pt. 0,2A. Sau poate fi cumparat. Traful se poate confectiona dintr-unul de ATX, partea aux. de 5V. L2 pe o bara ferita (orice cu rez. mica).Poate pentru unul te descurci, dar orienteaza-te si la produse care se vand. Daca faci multe, s-ar putea sa nu gasesti atatea componente din recuperari si mai ales la fel.N-am pus o sarcina in ideea ca exista consum permanent in secundar.N-am pus redresarea de pe traf.Sensul infasurarilor e important.CI este UC3843.Fiindca ai pomenit de incarcator, ma gandeam ca ar merge si la 140Vcc, tensiune care poate fi obtinuta din cei 24Vca cu 4 diode si 4 conduri. Se poate si mai mult. Te-ar interesa? Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Vaaaai!!!! In primul rand iti multumesc frumos pt timpul acordat si bunavointa de care dai dovada! MULTUMESC!Cat despre schema... pfff... sincer, nu inteleg mare lucru.. :cry: In alta ordine de idei, am nevoie de piese ce se pot cumpara. Ca sa fiu mai clar, cand se prezinta proiectul tre' sa pot spune clar ce piese sunt necesare, ce costuri sunt... etc! Asa ca... ce fel de transformator caut? Ce cod are?Stiu ca suna un pic cam ciudat toatea astea, dupa ce am fost ajutat atat de mult... dar asta e situatia/problema ce o am... nu pot s-o simplific, pt ca as face-o!Sincer... m-as apuca sa fac montajul si incet-incet (mai cu o explicatie de pe aici, mai cu un articol de pe net) CRED ca pana la urma as reusi sa o inteleg. Dar am nevoie de codul pieselor ca sa pot vedea ce inseamna ca si costuri (cat mai exact).Multumesc frumos pentru intelegere! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Toate piesele electronice au codul pe schema. Daca nu sunt semnalate altfel, rez. sunt 0,25W preferabil subminiatura. Siguranta de 0,5A. Exceptie inductantele si traful. Fara ele, estimez undeva la 15-20lei (poate mai putin, depinde si de nr. lor la cumparare). Vezi pe la TME.Am sa caut niste dedicate pe la farnell si tme pt. inductante si traf. Daca faci multe vei avea ceva de lucru.Filtrul sig, transil, 2xcond trebuie pastrat pt. orice varianta aplicata.Nu-i asa ca devine tentant convertorul DC/DC?N-ai zis nimic de folosirea incarcatorului de telefon cu multiplicarea tensiunii de la traf. Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Filtrul sig, transil, 2xcond trebuie pastrat pt. orice varianta aplicata. Nu am inteles ce vrei sa spui aici! Nu-i asa ca devine tentant convertorul DC/DC? Hmm... din puntul de vedere al celui ce lipeste piesele, da. Daca privim problema in ansamblu... nu stiu! Depinde ce inseamna ca timp montarea pieselor pe un cablaj gata facut sau... cat ar costa ca firma ce face cablajul sa faca si montarea pieselor. Nu prea as vrea sa imi bat capu' si cu asa ceva; sunt altii, platiti chiar bine, care tre' sa se ocupe de furnizori, preturi, rentabilitate... N-ai zis nimic de folosirea incarcatorului de telefon cu multiplicarea tensiunii de la traf. Nu am ce face cu 140Vcc, Dumnezeule mare! Daca am ceva cu mine, imi ajunge cat furnizeaza priza, nu tre' sa ma mai si complic! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Acel filtru pe alimentare trebuie pastrat pentru orice varianta aleasa, inclusiv DC/DC, LM (masa comuna) sau altceva (semipunte, etc). Exista mai multe solutii, eu ti-am dat-o pe cea care ofera izolatie galvanica la un pret mai mic, dar se poate si semipunte, punte, forward clasic, etc, cu izolatie, sau gen LM. Daca ma gandesc, cu unele poate ar fi mai putin de lucru... Spuneai ca un incarcator e ieftin. Foloseste-l pe ala. La 220 sau tensiune multiplicata. Il scoti din carcasa, mai pui un filtru la iesire si "voila"...Chiar acum am incercat unul, mi-a mers si la 30Vcc (pe el scrie 100Vca min). Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Nu mi se pare o solutie ce se preteaza la un uz industrial.Sa revenim totusi la schema postata mai sus, te rog. Imi poti da un cod de traf si ind. ca sa le pot cumpara? Chiar maine m-as duce sa le iau daca le-ar avea la magazinele de la care ma aprovizionez eu de obicei.Nu ai zis nimic de tensiunea condensatorilor electrolitici. La vreo 50V e ok?Ce imi poti spune de riplu?Nu am osciloscop, asa ca... nu vad decat ce-mi arata multimetrul! :)Imi poti explica un pic, te rog frumos, principul de functionare al schemei postate de tine?Ar mai lipsi ceva? (in afara de punte?)Multumesc frumos! Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Cred ca am gasit ceva transformatoare! M-am mai linistit si sper ca zilele astea sa ma pot apuca sa o montez! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Extras dintr-un atx (sursa PC): Ai avantajul ca poti cumpara un ATX ieftin (10 lei), poti lua sursa auxiliara si o poti diseca pentru a o reproduce, in primar ar fi de 6-7 ori mai putine spire, in rest identic. Poate si mai ieftin decat anterior. In orice caz, mai simplu dar mai poate fi simplificat pt. 35Vcc. Inductanta la intrare, exemplul anterior: http://www.tme.eu/ro/details/coil3.9/in ... errocore/# Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 De pe forum:Pot fi modificate pt. 35V intrare si 5V iesire. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Spun si mai repet te complici inutil lucrez tablouri de automatizare si sursele le am cu LM2576adj si imi functioneaza de mult timp fara probleme .Schema este cea din foaia de catalog sau pentru curenti mai mari cu L4964.Atasez si niste poze cu ele. Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Salut! Ce sa zic... chiar m-as bucura daca as reusi cu solutia as ta simpla... numai ca am incercat si... nimic! Asa cum am spus si intr-un post anterior, la traful (24V~) de la care alimentez si sursa de tensiune, am conectat un servo. In momentul deconectarii lui, DE FIECARE DATA mi s-a blocat micro. Gresesc eu cu ceva? Vorbim despre aceeasi schema, nu? asta: http://www.siongboon.com/projects/2005- ... ircuit.gif Inductanta mea era muuult mai mica (de dimensiune, nu de valoare). Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Eu as incerca si 2576 cu un filtraj bun la intrare. Lucrat ingrijit, ar trebui sa tina. Eventual micro intr-o carcasa metalica pt. ecranare. (?) Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Zici "un filtraj bun la intrare"... cum ar arata?Adica... la ce e in schema, ce ar trebui sa-i mai adaug? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum