suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 O solutie mai ieftina decat asta ar exista? http://www.farnell.com/datasheets/422492.pdf - 20euro Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 De cumparat, nu vad mai ieftin. Acolo insa mai adauga o sig, o inductanta cat mai mare pt. 0,5A si curent conrinuu, o dioda transil 1.5KE de 47-56V, un cond filtraj si eventual ceva filtraj la iesire. Ajungi la 100 lei. Nu stiu daca cumperi mai multe, poate-ti face o reducere... Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Folosind LM2576HV-5, as iesi mult mai ieftin.Ce dezavantaje ar avea solutia asta? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Hai sa lamurim cu masa intai. Spui ca ai 24Vca. Este undeva folosit acel Vca? Unul dintre polurile Vca este cumva masa pentru controler? Sau totul este redresat+filtrat si minusul obtinut constituie masa tuturor? Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Tensiunea de 24Vac este folosita pt bobina contactorilor, alimentarea unor servomotoare tot de 24V.Da, redresat si filtrat. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Ok, si bobinele contactorilor cine le actioneaza? Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Pai... Am niste relee actionate la 5V, de micro. Trec alimentarea bobinei contactorului prin releu. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Daca toate bobinele contactorilor sunt actionate prin contactele releelor, iar bobinele releelor sunt actionate de electronica, atunci se poate folosi LM2576. Spui ca ai ars unul. Ai depistat de ce? Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Dupa redresat si filtrat aveam 37V. Lm-ul accepta maxim 40V. Presupun ca o fi fost vreun varf... find asa la limita...Dar raman cu cealalta problema; cand deconectam servomotorul de la traf, mi se bloca micro. Cum scap de asta? Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Bun... mai aveam prin casa inca un LM2567 ADJ. Am zis sa-ncerc iarasi si... asta nu coboara niciun volt! Cred ca e defecta piesa, caci altfel nu-mi explic.Nu imi vine sa cred ca am aproape tot proiectu' terminat si m-am impotmolit aici: ALIMENTAREA!Incarcatorul meu de la tel da 5V si 1A si costa... mai nimic! Ce are in el asa secret de nu stie nimeni? :soc: Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Ce are in el asa secretUn flyback. Separare galvanica.Hotareste-te asupra solutiei. Asa cum am spus, separarea galvanica rezolva si eventualele bucle de masa. Daca insa lucrezi curat, poti folosi LM, insa acela cu o tensiune mai mare, ofera marja la autoinductii. Dar numai cu filtru bun al alimentarii.Pentru ce faci, n-ar trebui sa faci rabat, ar trebui sa-ti poti recupera banii investiti. Ai un buget anume? Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Sa ma hotarasc asupra solutiei... as vrea eu, daca as avea solutii!Nu, nu am un buget! Dar, ca sa pot pastra rentabilitatea produsului, trebuie sa ma incadrez intr-o suma pana in 60LEI (nu e batut in cuie, e o cifra aprox).Am plecat de la ideea de a alimenta modulul de la transformatorul din tablou din 2 motive: modulele de control folosite acum (de marca, renume... bla-bla...) se alimenteaza direct de la el; al doilea motiv era ca as fi economisit banii de traf! Se pare ca partea ce mi se parea mie cea mai simpla, a devenit cea mai complicata!!In concluzie, atata timp cat autoinductiile (si alte perturbatii) nu imi afecteaza IN NICIUN FEL microprocesoarele si nici nu urca prea mult costul, orice solutie e buna! Nu am cine stie ce experienta in d-ale electronicii, asa ca am nevoie ca solutia sa fie cat mai bine explicata .Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Cate exemplare faci? Cat timp ai la dispozitie? Link spre comentariu
suirammarius Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Acum, unul!Daca proiectul o sa fie acceptat, cateva zeci pe luna. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Daca crezi ca poti construi un flyback, iesi cel mai ieftin, iti desenez o solutie.Daca intradevar ai putina experienta si ai indoieli, cumpara acel convertor, iti desenez eventual o solutie privind filtrul.Trebuie sa te hotaresti asupra uneia din cele doua, sunt cele mai sigure. Cele cu masa comuna nu sunt atat de imune la perturbatii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum